EL RACÓ GRASTRONÒMIC
bannersupaularestauranttarjeta.jpg

bannersupaularestauranttarjeta.jpg

 

Espatlla de xai, mel, vainilla i safrà

Tipus: Carns
Persones: 4

  Per a la compota d'orellanes
  Per a la espatlla de xai
  Per a la salsa de vainilla i safrà

Ingredients Elaboració
Per a la compota d'orellanes
20 g Mantega
20 u Orellanes d'albercoc
40 g Sucre
- Tallem les orellanes a brunoise.
- Les posem en una cassola amb la mantega i el sucre.
- Deixem Reduir fins aconseguir una compota.
Per a la espatlla de xai
400 g Crepineta de porc
3 u Espatlla de xai
2 g Sal
- Posarem les espatlles de xai, amb l'oli i la sal en una bossa de cocció. Courem a 63ºC durant 12 hores.
- Si no disposem d'aquesta maquinària, confitar en oli en una cassola fins que siguin tendres.
- Un cop cuit refredar ràpidament.
- Obrir la bossa, desossar la espatlla i reservar.
- Un cop freda donar forma cilíndrica a la carn de xai amb l'ajuda d'un motlle.
- Enrotllar en crepineta i reservar.
Per a la salsa de vainilla i safrà
1 u Estil safrà
10 cl Fons fosc
40 g Mel
1 br Vainilla
-Reduir el fons fosc amb la branca de vainilla, la mel i el safrà.
-Un cop reduit Salpebrar i reservar.
Comentaris
Tallar la carn de xai a medallons, Marcar a la planxa i decorar amb la compota d'orellanes. Maridarem aquest plat amb un cava brut nature.
Imatges
[galeriamedia:ContingutsBD;AULARESTAURANT;Plat;39]
Av. Can Marcet 36-38 08035 Barcelona - Tlf. 93.428.07.77 - Aula Restaurant 2014 -
Coordenades: LAT: 21:25:51 N (41.43094) LON: 2:08:17 E (2.13803)