EL RACÓ GRASTRONÒMIC
bannersupaularestauranttarjeta.jpg

bannersupaularestauranttarjeta.jpg

 

Nyoquis de parmesà amb espinacs

Tipus: Entrants calents
Persones: 4

  Per a la crema Bisqué
  Per al nyoqui de parmesà
  Per al saltat d'espinacs

Ingredients Elaboració
Per a la crema Bisqué
24 cl Aigua mineral
1 gra All sec
30 g Arròs
15 g Ceba
60 g Cranc de riu
4 cl Oli d'oliva
15 g Pastanaga
15 g Porro
-En una marmita (o cassola alta) torrarem el all amb la ceba i afegirem la resta de verdures tallades a Mirepoix.
-Un cop ben sofregit mullarem amb l'aigua i afegirem els crancs.
-Escumarem el primer bull i deixarem a foc suau.
-A continuació posarem l'arròs i courem fins que l'arròs estigui passat.
-Colarem i reservarem només el brou.
Per al nyoqui de parmesà
120 g Farina de blat
4 cl Oli d'oliva
40 g Parmesà ratllat
400 g Patata vella
1 u Rovell d'ou
2 g Sal
-Bullir les patates amb pell.
-Pelar-les i passar-les pel passapurés o aixafar-les amb una forquilla.
-Fer una massa amb la sal, la farina, el rovell i el puré de patates.
-Quan tinguem una massa homogènia afegir el parmesà i seguir amassant uns dos minuts més.
-Estirar en cilindres fins i tallar petites porcions d'1 cm.
-Coure els nyoquis en aigua bullint. Sabrem que són cuits perquè pugen a la superfície. Deixar refredar.
-En el moment de servir els saltem amb una mica d'oli d'oliva fins que agafin un lleuger color daurat.
Per al saltat d'espinacs
120 g Espinacs frescos
4 cl Oli d'oliva
20 g Panses
20 g Pinyons
1 g Sal
-Hidratar les panses amb aigua tíbia, eixugar-les i reservar-les.
-Daurar els pinyons sense que agafin molt color.
-Saltejar els espinacs i afegir les panses i els pinyons.
Presentació
Acompanyarem aquests nyoquis amb un vi negre jove, si pot ésser que tingui una mica de bombolla, però que sigui fina.
Imatges
 
Av. Can Marcet 36-38 08035 Barcelona - Tlf. 93.428.07.77 - Aula Restaurant 2014 -
Coordenades: LAT: 21:25:51 N (41.43094) LON: 2:08:17 E (2.13803)