El Campus CETT-UB inicia el curs guardonant l'excel•lència en recerca de Cicles, Grau, i Batxillerat en Turisme, Hoteleria i Gastronomia

24/10/2016  
Fotografia de: El Campus CETT-UB inicia el curs guardonant l'excel•lència en recerca de Cicles, Grau, i Batxillerat en Turisme, Hoteleria i Gastronomia | CETT

•  Alumnes de Lleida, Flix i Tarragona, guardonats per la Fundació Gaspar Espuña-CETT pels treballs de recerca en turisme de batxillerat

• L’advocat i urbanista Albert Cortina ha destacat la importància dels destins turístics intel·ligents durant la lliçó inaugural que ha impartit durant l’acte 


El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB ha inaugurat el curs acadèmic 2016-2017 guardonant els millors treballs de recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia d’alumnes de batxillerat de tot Catalunya. També ha premiat el millor projecte final de Grau de Turisme del CETT-UB, i el millor projecte final de Cicles Formatius de Grau Superior en Turisme i Hoteleria.


La Fundació Gaspar Espuña-CETT anualment guardona els treballs d’alumnes de batxillerat per incentivar la recerca en el camp del turisme, l’hoteleria i la gastronomia i, d’aquesta manera, donar-lo a conèixer com un sector amb futur acadèmic i professional. Entre els 35 treballs presentats a l’edició d’enguany, els guardonats han estat alumnes d’un centre de Tarragona, un de Flix, i un de Lleida.

  

Miquel Àngel Pérez Sáez, de l’Institut Samuel Gili Gayà de Lleida, ha recollit el primer premi pel seu treball “Vi de tina de pedra seca. Un vi extremadament català”. A banda de defensar el vi autòcton català, aquest treball dóna a conèixer les tines de pedra seca a peu de vinya del Bages, i descobreix una manera de fer dels nostres avantpassats. El segon premi ha estat pel treball “La toponímia asconenca en l’obra de Carmel Biarnés i Andreu Carranza. Proposta de rutes literàries” de Montserrat Ferrús Salvadó, de l’Institut de Flix. En el treball es descobreixen els llocs que s’amaguen en els textos de Carmel Biarnés i Andreu Carranza, es recull la toponímia que s’empra, se seleccionen els textos més significatius, i es creen rutes literàries per a difondre el patrimoni històric, literari i cultural d’Ascó i de la Ribera d’Ebre. I “Una vida sense gluten a Tarragona”, de l’Anna Daniel Fuentes de La Salle Tarragona, ha guanyat el tercer premi que han recollit els seus pares en nom seu per trobar-se als EEUU on continua els seus estudis. En aquest cas el treball aprofundeix en l’estudi de les diferents malalties que requereixen eliminar el gluten de la dieta, valora els seus aspectes econòmics i socials, i troba aquells restaurants que més productes específics sense gluten tenen, estudiant el grau de coneixement dels serveis gastronòmics de Tarragona sobre aquest tipus de dieta, creant una guia i una App pels dispositius mòbils que s’han presentat a l’Ajuntament de Tarragona per a la seva difusió.


El Premi Ramon Arcarons al Millor Projecte Final de Grau de Turisme, adreçat als alumnes de Grau de Turisme de l’EU CETT-UB, ha estat pel projecte “Barcelona més enllà de Barcelona. La ciutat cinematogràfica transformada en altres ciutats” de Carlota Bonet Balaguer, Andrea Campos Hernández, Carla Marcos Cladellas, i Blanca Tejedor Parodi. Es tracta d’una investigació sobre la imatge cinematogràfica de Barcelona, que es veu i percep en aquelles pel·lícules on la ciutat filmada representa altres ciutats o territoris.


I “Barter Barcelona Hotel” és el projecte de la Clara Jordana Cendra, la Paola Alexandra Pérez Pajares i l’Edgar Robles Riera, que ha guanyat el Premi al Millor Projecte Final de Cicles Formatius de Grau Superior en Turisme i Hoteleria. El treball es basa en la creació d’un hotel íntegrament tecnològic i sostenible, dirigit a un públic del sector del turisme de negocis i MICES. A partir d’aquí neix Barter Barcelona, un hotel de 4 estrelles superior ubicat a la zona de les Glòries pròxim al 22@. 


Els Premis Millor Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat ha obert la nova convocatòria 2016-2017. Ja podeu trobar les noves bases aquí.


Turisme intel·ligent

L’entrega dels guardons ha estat precedida per la lliçó inaugural, que enguany ha impartit Albert Cortina, advocat i urbanista, amb una exposició sota el títol “Turisme intel·ligent. Una visió humanista amb clau de futur”.


Cortina ha destacat la importància de la innovació en el camp del turisme per millorar la percepció d’un destí, i ha insistit en la necessitat d’un turisme intel·ligent per tal de revaloritzar els destins, definint un destí turístic intel·ligent com un espai turístic innovador “basat en una infraestructura tecnològica de vanguardia que respongui al desenvolupament sostenible del territori turístic, faciliti la interacció i integració del visitant en l’entorn, i incrementi la qualitat de la seva experiència”, a banda de “millorar la qualitat de vida dels residents”.


Els guardons i la lliçó inaugural han tingut lloc en el marc d’un acte que ha reunit 300 persones en el Campus CETT-UB de Barcelona, entre alumnes i membres del centre acadèmic i diferents personalitats del sector turístic, com Gaspar Rosselló, vicerector de política acadèmica, estudiants i qualitat de la Universitat de Barcelona (UB); Albert Cortina, advocat i urbanista; Jordi Blanch, subdirector general de formació professional inicial i ensenyaments de règim especial de la Generalitat de Catalunya, Miquel Alsius, president del Grup CETT; Narcís Coll, president de la FGE-CETT; i Maria Abellanet i Meya, CEO del Grup CETT.


Visualitza l'àlbum de fotografies de l'acte:

[googlephotos:https://goo.gl/photos/FTyGTZFBTA2et6T26|view=portada]