Ha oblidat la seva clau?
CAT | ESP
Que és CETT Alumni?
21.09.2016

Semàfor vermell pel centre d'Smart Cities a Barcelona

Dos anys després de que les multinacionals Cisco i Schneider anunciessin una inversió de 37 milions d’euros per a la creació de l’Smart City Campus a l’antic emplaçament de la fàbrica de Ca l’Alier, al barri del Poblenou, portaveus de l’Ajuntament de Barcelona assenyalen, segons el diari ARA,  que el projecte s’està redibuixant. 

El que seria el centre de Smart Cities, havia d’iniciar-se amb un projecte de cooperació públic-privat pel qual l’Ajuntament cedia l’espai de Ca l’Alier, i les dues empreses inversores, Cisco i Schneider, assumien les despeses de la rehabilitació de l’indret. Així, es convertiria en la primera peça del futur Smart City Campus, on s’establiria, a més, la societat Institute of Technology for the Habitat (BIT Habitat).


Barcelona, que el febrer de l’any 2015 es va posicionar com la Global Smartcity en el Juniper’s Smart City Ranking per sobre d’altres ciutats, com Nova York o Londres, aspira a convertir-se en un referent mundial de tecnologia i d’innovació en Big Data, fet que ja es planteja amb el Pla Estratègic 2025 . Un pla que aposta pel creixement econòmic a partir de tres vessants, la indústria creativa, l’economia del coneixement, i la nova industria, a una metròpoli amb un alt nivell de cohesió social.


Però amb la frenada del projecte del centre de Smart Cities, Barcelona veu compromesa la seva línia de desenvolupament immediat cap a aquesta àrea. Segons el diari La Vanguardia , els partits polítics CiU i ERC han sol•licitat a Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, que expressi el posicionament del Govern municipal sobre les Smart Cities, ara que Cisco i Schneider han suspès la preacordada inversió de 37 milions d’euros a la ciutat. Així, demanen una definició sobre el model digital i tecnològic que es planteja per a la ciutat de Barcelona, i el disseny d’un pla estratègic per apropar les tecnologies a la ciutadania.
Comentaris (0)

Publicar un comentari: