Ha oblidat la seva clau?
CAT | ESP
Que és CETT Alumni?
04.10.2016

Noves rutes turístiques accessibles i adaptades a persones amb diversitat funcional

Des de finals del 2015 s’està portant a terme un projecte de rutes turístiques accessibles pel centre de Barcelona, com a prova pilot, per assolir un dels reptes del panorama actual al sector, un turisme inclusiu i accessible per a tothom.

Amb motiu del Dia Internacional del Turisme, el passat 27 de setembre va tenir lloc una prova final per al turisme accessible de Barcelona: l’anomenada Easy Walking Tour Gòtic. Es tracta d’una visita d’una hora de durada que recorre els principals indrets del Barri Gòtic, la plaça Sant Jaume, la Catedral i la plaça del Rei, entre d’altres llocs emblemàtics de la ciutat. Aquesta ruta compta amb un guia especialitzat en discapacitat visual, un altre especialitzat en discapacitat intel·lectual, un intèrpret de llengua de signes, i radioguies amb bucle magnètic per a persones amb discapacitat auditiva.

En un principi, la ruta es va posar en marxa per a persones amb mobilitat reduïda tant per a usuaris de cadires de rodes com per a persones que caminen amb l’ajuda d’un bastó. Per a aquests últims es posa al seu abast uns seients transportables que faciliten la seva comoditat cada vegada que s’efectua una parada explicativa.

Pel moment, la Easy Walking Tour Gòtic, tindrà lloc dos divendres al mes, en dos idiomes, català i castellà, i de moment està tenint una bona acollida.


Aquesta iniciativa que apropa el turisme a persones amb determinades diversitats, ja sigui a nivell funcional, sensitiu o psíquic, es planteja com un dels nous reptes del sector en l’actualitat, tal i com s’ha destacat a les jornades del Dia Internacional del Turisme arreu del món amb el lema “Tourism 4 all”. Però no només suposa un repte per a cadascuna de les destinacions que es vulguin sumar a aquest moviment inclusiu, sinó també un avantatge competitiu davant d’altres que no ho facin, un avantatge que aporta fidelització per part dels turistes, beneficis socials, millores a la qualitat de la pròpia destinació i un altre dels reptes del turisme, desestacionalització.

S’ha observat que un alt percentatge de persones amb discapacitat són jubilats/ des, per tant, poden viatjar durant tot l’any evitant la massificació pròpia de la temporada alta així com els alts preus associats a aquesta.

Barcelona no és l’única destinació del territori espanyol que s’ha sumat a aquesta iniciativa. D’altres, com València o Palma de Mallorca, ja estan creant les seves pròpies rutes turístiques accessibles com un nou producte de turisme experiencial.Comentaris (0)

Publicar un comentari: