Ha oblidat la seva clau?
CAT | ESP
Que és CETT Alumni?
04.10.2016

Snapchat, l’aposta de les destinacions pel públic més jove

Gran part del segment de públic comprès entre els Millennials (nascuts entre el 1980 i el 1999) i la Generació Z (nascuts a partir de l’any 2000), ha adoptat l’App Snapchat com una forma de comunicació a cavall entre la missatgeria instantània i les xarxes socials.

Amb més de 110 milions d’usuaris actius, una funcionalitat senzilla i un important lloc per al protagonisme de les marques, Snapchat representa una oportunitat per aproximar-se al segment més jove per part de les destinacions turístiques, especialment entre el públic comprès entre els 18 i els 25 anys.


Aquesta App es caracteritza per oferir la possibilitat de crear contingut efímer, amb data de caducitat, i la generació d’storytelling a través de canals similars als coneguts com Youtube, especialment utilitzada per marques i seguida per usuaris particulars.

El format simple que presenta fomenta la creativitat, aportant gadgets i emoticones per afegir a la pròpia càmera, donant peu a utilitzar el contingut gràfic per sobre de l’escrit.

Les destinacions turístiques tenen la possibilitat d’utilitzar aquest canal de comunicació com una forma propera de relacionar-se amb els turistes, mostrant un costat molt més humà de la pròpia destinació i adoptant el model de turisme experiencial que cada vegada atrau a més viatgers.

Ja són moltes les destinacions i empreses turístiques que s’han sumat a aquest moviment, com per exemple la Casa Batlló de Barcelona que, sota el nom @casabatllo, mostra els secrets d’aquest edifici emblemàtic mitjançant fotos i vídeos de curta durada amb caducitat establerta (uns 10 segons després de la seva reproducció).Un altre exemple el trobem amb la companyia aèria Wow Air, que va realitzar una acció promocional basada en l’storytelling que Snapchat permet, al propi canal de l’aerolínia. Els usuaris guanyadors viatjarien de forma gratuïta i amb totes les despeses pagades, des del mes de juny fins a l’agost del present any 2016, a 28 destinacions turístiques triades de forma aleatòria, només amb la condició de documentar aquest viatge a través d’Snapchat.

Accions com aquesta, i d’altres d’important envergadura, són possibles gràcies a la correcta utilització d’aquesta App, encara més eficaces si sumem la possibilitat d’utilitzar el poder dels influenciadors, persones i/o marques que mitjançant la generació de molt contingut de qualitat han guanyat molts seguidors i fan que les seves accions o contingut creat siguin d’una gran credibilitat per al públic, creant inclús tendència.

Comentaris (0)

Publicar un comentari: