Ha oblidat la seva clau?
Que és CETT Alumni?
12.05.2005

Sopar Col.loqui amb l'Agustí Torelló

El passat dijous 25 de novembre l’Agustí Torelló ens va explicar els secrets del cava d’una manera molt agradable i divertida.

La vetllada va començar a l’Aula dels Sentits a on el Sr. Torelló va il·lustrar les seves explicacions de la comarca de l’Alt Penedès per instruir- nos  sobre la situació privilegiada que es troba la comarca, i de tots els factors que tenen que veure per aconseguir un millor rendiment de les vinyes: la composició del terreny,  l’aire que entra del mar, la Serra Pre-litoral que la protegeix i  explicà a on creixen millor els  tres tipus de raïm: el Macabeu, el Xarel·lo i el Parellada .

També ens va fer partícip de la tradició familiar: la saviesa tradicional de l’avi, la del pare aplicant la tecnologia , i la tercera generació unint tradició i tecnologia. Valoren la vinya vella, que dóna menys quantitat però millor qualitat, cuidant-la des de l’adob i la poda , fins  la collita manual del raïm.

Varen ser molt útils les recomanacions per quan comprem cava, observar la data de degorjament, com conservar-lo,  com obrir  una ampolla de cava,  a quina temperatura servir-lo, com saborejar el primer “sorbet “...

I després ja vàrem passar al restaurant a on abans de servir cada plat del menú degustació ens explicava l’anècdota de la especialitat que ens servien , i el perquè era apropiat amb aquell plat.

Fins a cinc caves vàrem degustar: Brut Reserva, Gran Reserva, Reserva Barrica, Kripta (la joia de la família), i el  Rosat Trepat.

I amb la sorpresa final  de posar “vinagre sec de cava” al gelat, donant així una suau acidesa i respecta al producte.

 


 


Deixa'ns la teva opinió

Publica un comentari: