Ha oblidat la seva clau?
CAT | ESP
Que és CETT Alumni?
12.05.2005

Sopar Col.loqui amb l'Agustí Torelló

El passat dijous 25 de novembre l’Agustí Torelló ens va explicar els secrets del cava d’una manera molt agradable i divertida.

La vetllada va començar a l’Aula dels Sentits a on el Sr. Torelló va il·lustrar les seves explicacions de la comarca de l’Alt Penedès per instruir- nos  sobre la situació privilegiada que es troba la comarca, i de tots els factors que tenen que veure per aconseguir un millor rendiment de les vinyes: la composició del terreny,  l’aire que entra del mar, la Serra Pre-litoral que la protegeix i  explicà a on creixen millor els  tres tipus de raïm: el Macabeu, el Xarel·lo i el Parellada .

També ens va fer partícip de la tradició familiar: la saviesa tradicional de l’avi, la del pare aplicant la tecnologia , i la tercera generació unint tradició i tecnologia. Valoren la vinya vella, que dóna menys quantitat però millor qualitat, cuidant-la des de l’adob i la poda , fins  la collita manual del raïm.

Varen ser molt útils les recomanacions per quan comprem cava, observar la data de degorjament, com conservar-lo,  com obrir  una ampolla de cava,  a quina temperatura servir-lo, com saborejar el primer “sorbet “...

I després ja vàrem passar al restaurant a on abans de servir cada plat del menú degustació ens explicava l’anècdota de la especialitat que ens servien , i el perquè era apropiat amb aquell plat.

Fins a cinc caves vàrem degustar: Brut Reserva, Gran Reserva, Reserva Barrica, Kripta (la joia de la família), i el  Rosat Trepat.

I amb la sorpresa final  de posar “vinagre sec de cava” al gelat, donant així una suau acidesa i respecta al producte.

 


 


Comentaris (0)

Publicar un comentari: