FORMACIÓ CONTÍNUA - 2016 -

 
INICI > CURSOS CURTA DURADA > Àrea de Gastronomia > Iniciació a la cocteleria professional

P0048 - Iniciació a la cocteleria professional

Durada30 hores
1ª ediciódel 12/09/2016, fins el 05/10/2016
HorariDilluns de 10:00 a 13:00 h. i de 15.00 a 18.00 h.
ObservacionsDarrer dia de classe dimecres 05/09/16. Aquest curs pot donar accés al DEU de Cocteleria i Mixologia
Preu590,00 €
OBJECTIU 
  • Assimilar la base del tast sensorial dels destil•lats i licors, de forma introductòria amb tastos de productes diversos i de gran qualitat
  • Introduir-se en la metodologia del tast i la implicació dels sentits per identificar les característiques organolèptiques dels productes que s’utilitzen per a la preparació de còctels.
  • Familiaritzar-se amb les receptes clàssiques i començar a dominar l’elaboració del receptari clàssic de cocteleria
  • Actualitzar les tècniques de qualitat de servei i atenció al client
  • Adquiri eines per a una correcta presència escènica

 

PÚBLIC OBJECTIU
  • El programa està adreçat a professionals de la restauració, l’hoteleria i l’àmbit de la cocteleria i la baristeria que requereixin conèixer i elaborar els còctels més emblemàtics per tal d’incloure’ls en l'oferta de la seva cocteleria, bar, restaurant, hotel o qualsevol altre negoci. A més, també hi pot assistir tothom que estigui interessat a introduir-se en l’apassionant món del còctel

PROGRAMA

 Mòdul 1.- Bases tècniques de la cocteleria

  1. Descripció d’utensilis i eines
    • Entrenament de moviments i correcta utilització d’utensilis
    • Metodologia de treball en una barra (des de la mise en place al comiat del client)
    • Introducció a les noves tendències
    • Les series de la cocteleria
    • Còctels d’autor
  2. 2)Receptari pràctic
    • Elaboració de cada una de las series de la cocteleria; l’ABC de la cocteleria internacional.
    • Elaboració d’un còctel de creació pròpia, o readaptació d’un clàssic per part de l’alumne.

Mòdul 2.- Introducció  als destil•lats y licors

  1. Introducció al tast
    • Conceptes bàsics en el tast de destil•lats i licors
    • Tastos pràctics
  2. Introducció a la destil•lació
    • Tipus de destil•lació

 

Mòdul 3.- Tècniques d’atenció al client i presència escènica

  1. Tipologia de clients i el seu tracte idoni
  2. Presència escènica: Tècniques per dominar la presència escènica i evitar la por escènica
  3. Tècniques de venda proactiva del cambrer i upselling

METODOLOGIA


La metodologia d’aprenentatge de l’assignatura està basada prioritàriament en la pràctica dels conceptes i idees exposades en la

part teòrica del curs, donant molta importància a aquesta practicitat i fent el curs dinàmic.

 

Es fomentarà de manera especial la participació i proactivitat dels alumnes, així com la discussió sobre els temes proposats. 

 

CADA ALUMNE TÉ UNA "COCKTAIL STATION" D'ÚLTIMA GENERACIÓ D'ÚS EXCLUSIU DURANT EL CURS.

 

En acabar el curs els participants seran capaços d’elaborar els còctels clàssics, crear-ne variacions d’autor

i desenvolupar-se amb seguretat i confiança en l’àmbit professional.

 

 

Descomptes:

  • 20% per Alumni CETT (associats)
  • 15% si s'inscriuen dos o més treballadors de la mateixa empresa
  • 15% descompte fins el 4 de setemre de 2016. Codi d'oferta: EB15IC
  • 10% per Alumni UB (associats)
  • 10 % per col·lectius especials (aturats, majors 55 anys, etc.), caldrà que ens demanis el codi d'oferta!


Descomptes no acumulables

Última modificació 01/09/2016
CETTConsultors Av. Can Marcet, 36-38 08035 Barcelona Tel. +34.93.504.04.25 Fax +34.93.428.67.77 e-mail: formacio.continua@cett.cat | ESCOLA DE FORMACIÓ CONTINUA - FORMACIÓ A MIDA