CAT | ESP | ENG
OFERTA ACADÈMICA
Gestió del Patrimoni Culinari i Gastronòmic

Programa

60 Crèdits Europeus

ASSIGNATURES TRONCALS DEL MÀSTER (15 ECTS):

Innovació Turística (3 ECTS):

  • Innovar per competir.
  • Co-crear per innovar.
  • Projectes d’innovació turística.
  • Lideratge i gestió.

Màrqueting Estratègic i Operatiu (3 ECTS):

  • Anàlisi i Diagnosi DAFO.
  • Estratègies de Màrqueting.
  • Màrqueting on-line aplicat al turisme.

Instruments d’Organització i Gestió del Turisme (6 ECTS):

  • Models de Gestió de desenvolupament turístic.
  • Elements configuradors i actors de les destinacions turístiques.
  • Aproximació territorial del turisme.

Comercialització i Comunicació del Turisme Cultural (3 ECTS):

  • Tècniques i eines de comunicació.
  • Canals de comercialització.
  • Nous models de promoció.

ASSIGNATURES D’ESPECIALITZACIÓ (21 ECTS):

Coneixement i transformació del producte gastronòmic (6 ECTS)

  • Principals famílies de productes, varietats i característiques.
  • Patrimoni, territori i producte gastronòmic.
  • Avaluació sensorial i tast organolèptica del producte.
  • Processos i tècniques de transformació culinària

Antropologia i història de l'alimentació (6 ECTS)

  • L'alimentació com a estratègia d'identificació social.
  • Processos de patrimonialització gastronòmica.
  • Història i evolució de les pràctiques culinàries.

Educació nutricional (3 ECTS)

  • Principis de dietètica i nutrició.
  • Marques de protecció i qualitat alimentària.
  • La seguretat alimentària.
  • La dieta mediterrània.

Aliments i territori: turisme gastronòmic (6 ECTS)

  • Geografia del turisme gastronòmic.
  • Patrimoni gastronòmic i producte turístic.
  • Eines de mediació d'aplicació al turisme gastronòmic.
  • Nous models de desenvolupament vinculats a la gastronomia.
  • Enoturisme.

ASSIGNATURES OPTATIVES D’ORIENTACIÓ (12 ECTS):

Aplicació i Transferència de la Innovació (12 ECTS) – Orientació professional

Assignatura vinculada a la realització de pràctiques en empreses i organitzacions turístiques pel desenvolupament de els competències professionals del màster i la seva aplicació en un entorn real.

Metodologies i Tècniques de la Investigació (12 ECTS) – Orientació investigadora

  • Principis bàsics de la investigació i del seu disseny
  • Bases de la investigació quantitativa i qualitativa  
  • Fonts d’informació turística
  • Programes i recursos per als anàlisis i pel seu tractament

PROJECTE FINAL DE MÀSTER (12 ECTS):

Aquesta assignatura pretén capacitar a l'alumnat per l’anàlisi de les problemàtiques i fets turístics mitjançant els mètodes i tècniques d’investigació adequats en cada cas. Permet iniciar a l’estudiant en la metodologia d’investigació per a que pugui plantejar i desenvolupar amb èxit una recerca.

Assignatures definides com a complements de formació del màster:

  • Turisme Global 9 ECTS

 

 

Darrera modificació 18/10/2016