CAT | ESP | ENG
EDUCATIONAL
Grupo CETT

Fundació Alícia, Complex Món Sant Benet

La Fundació Alícia s’ubica dins del complex Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages (Barcelona), un conjunt cultural, turístic i de lleure de gran singularitat localitzat en un entorn natural incomparable.

Alícia és un centre de recerca aplicada a la gastronomia que s’estructura en tres àmbits funcionals: la recerca i la innovació tecnològica en cuina (estudi i desenvolupament de productes i processos); la salut i els hàbits alimentaris (promoció de bons hàbits, desenvolupament de respostes culinàries per a problemàtiques concretes, millora de l’alimentació col·lectiva), i el patrimoni alimentari i la sostenibilitat (gestió i estudi dels horts de Sant Benet, valorització de productes i territori, patrimoni històric, proximitat, sostenibilitat i prevenció del malbaratament alimentari), amb la col·laboració d’un equip multidisciplinari format pels millors experts i les empreses i les entitats del sector. 

L’edifici principal de la Fundació, de 2.000 m2, acull una cuina central, l’espai de treball científic amb els millors aparells de coccions especials i mesuraments, càmeres de refrigeració, congelació i ultracongelació, la sala de temperatura i humitat controlada, la cuina-auditori de demostració, la cuina-taller pràctic per a grups, l’espai teòric, la biblioteca pràctica... A més, disposa dels horts de Sant Benet, de recuperació i valoració de varietats hortofructícoles tradicionals per a la seva experimentació culinària: l’hort gastronòmic (la parcel·la, de més de 8.200 m2, es divideix en dues terrasses, destinades als arbres fruiters i a les hortalisses), l’hort didàctic (de més de 3.800 m2) i el Pomàrium (una parcel·la de més de 5.600 m2, destinada en bona part a la plantació de pomeres i de pereres). 

La Fundació Alícia és, per tant, un espai per crear consciència social sobre la importància de la gastronomia i l’alimentació com a fet cultural i com a factor educatiu; un lloc on es generen idees sobre l’alimentació i la cuina, i una experiència sensorial i estimulant que combina tradició i innovació. 

Al nou grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, hi aporta una experiència de deu anys en conceptes d’innovació culinària, de transferència de coneixement sectorial i de col·laboració entre els sectors públic i privat, i entre la restauració i el sector de la indústria alimentària i gastronòmica. 

Per a més informació: www.alicia.cat

Last modification: 21/03/2014