CAT | ESP | ENG
OFERTA ACADÈMICA
Grup CETT

Pla d'Estudis

Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Assignatures i Metodologia Aprenentatge

PRIMER CURS

Codi

Assignatures

Tipus

Cr.

CAT

CAS

ENG

051101

Historia de la cuina i la gastronomia

FB

6

×

×

×

051102

Principis de la fisiologia i bioquímica

FB

6

×

×

×

051103

Química dels aliments

FB

6

×

×

×

051104

Turisme, gastronomia i comunicació

FB

6

×

×

×

051105

Antropologia i psicologia de l’ alimentació i la gastronomia

FB

6

×

×

×

051106

Fonaments de gestió econòmica i financera

FB

6

×

×

×

051207

Sistemes i processos de producció en cuina

OB

6

×

×

×

051208

Tècniques i elaboracions culinàries

OB

6

×

×

×

051209

Principis de nutrició i dietètica

OB

3

×

×

×

051210

Economia aplicada i sostenibilitat

OB

3

×

×

×

051211

Bases físiques i fisicoquímiques de productes i processos culinaris

OB

6

×

×

×

 

SEGON CURS

Codi

Assignatures

Tipus

Cr.

CAT

CAS

ENG

052109

Art i cuina

  FB

6

×

×

×

052108

Marketing i comercialització

FB

6

×

×

×

052110

Productes d’ origen animal: elaborats i no elaborats

FB

6

×

×

×

052107

Productes d’ origen vegetal: elaborats i no elaborats

FB

6

×

×

×

052111

Cuina mediterrània i cuines del món

FB

6

×

×

×

052214

Cuina dolça: tècniques i fórmules

OB

6

×

×

×

052213

Evolució genètica i millora dels cultius de productes culinaris

OB

3

×

×

×

052216

Agrosistemes del món

OB

3

×

×

×

052212

Seguretat alimentària i legislació

OB

3

×

×

×

052215

Anglès tècnic aplicat

OB

9

×

×

×

052300

Practiques d’ iniciació

OB

6

×

×

×

  

TERCER CURS

Codi

Assignatures

Tipus

Cr.

CAT

CAS

ENG

053220

Marc legal empresarial i medioambiental

OB

3

×

×

×

053219

Gestió i desenvolupament de les persones i equips

OB

3

×

×

×

053223

Elaboració i tast de begudes

OB

6

×

×

×

053218

La cuina tradicional de la local a la global

OB

6

×

×

×

053224

Planificació i disseny d’ espais culinaris

OB

3

×

×

×

053222

Producció certificada i marques de qualitat

OB

3

×

×

×

053221

Pesca i gastronomia

OB

3

×

×

×

053225

Alimentació i salut

OB

3

×

×

×

053217

Experimentació culinària

OB

6

×

×

×

 

Codi

Direcció d’Alta Cuina i Innovació Gastronòmica en la Restauració Comercial

Tipus

Cr.

CAT

CAS

ENG

053503

Elaboracions Culinàries en la Restauració Comercial

OMA

6

×

×

×

053502

Processos  de Servei de Restauració

OMA

3

×

×

×

053451

Gestió del Coneixement Culinari

OM

3

×

×

×

053501

Optimització de Circuits de Producció

OMA

6

×

×

×

053504

Pràctica d’Iniciació en Alta Cuina i Innovació Gastronòmica

OMA

6

×

×

×

  

Codi

Direcció Culinària i Innovació Gastronòmica en la Indústria Alimentària i Col·lectivitats

Tipus

Cr.

CAT

CAS

ENG

053404

Elaboracions Culinàries en Col·lectivitats i Indústria Alimentària

OMC

6

×

×

×

053401

Logística i Cadena de Subministres

OMC

3

×

×

×

053451

Gestió del Coneixement Culinari

OM

3

×

×

×

053402

Organització Culinària i Direcció d’Operacions

OMC

6

×

×

×

053403

Pràctica d’Iniciació en Direcció Culinària i Innovació en la Indústria Alimentària i Col·lectivitats

OMC

6

×

×

×

  

QUART CURS

Codi

Assignatures

Tipus

Cr.

CAT

CAS

ENG

-

Procés Creatiu i Tecnologia Culinària Contemporània

-

6

×

×

×

-

Anàlisi Sensorial

-

6

×

×

×

-

Investigació Culinària i Gastronòmica

-

6

×

×

×

-

Innovació i Desenvolupament de Productes

-

6

×

×

×

-

Estratègia i Emprenedoria Empresarial

-

6

×

×

×

-

Treball Final de Grau

-

12

×

×

×

 

Codi

Direcció d’Alta Cuina i Innovació Gastronòmica en la Restauració Comercial

Tipus

Cr.

CAT

CAS

ENG

-

Innovació Culinària en Tecnologia d’Avantguarda

-

6

×

×

×

-

Gestió de la Producció Culinària: Planificació i Execució

-

6

×

×

×

-

Pràctica d’Iniciació en Alta Cuina i Innovació Gastronòmica

-

6

×

×

×

 

Codi

Direcció Culinària i Innovació Gastronòmica en la Indústria Alimentària i Col·lectivitats

Tipus

Cr.

CAT

CAS

ENG

-

Grans Produccions Culinàries

-

6

×

×

×

-

Innovació Tecnològica Avançada

-

6

×

×

×

-

Pràctica d’Iniciació en Direcció Culinària i Innovació en la Indústria Alimentària i Col·lectivitats

-

6

×

×

×

 

Metodologia

La metodologia d’ensenyament i d’aprenentatge del grau segueix un paradigma pedagògic actiu i basat en l’experiència. Això comporta col·locar l’alumnat com a eix central de qualsevol acció formativa pensant en les seves necessitats, interessos i inquietuds d’aprenentatge. L’estudiant, doncs, és la peça clau entorn de la qual es dissenyen les diferents metodologies docents que respecten els diversos ritmes d’aprenentatge, i que contribueixen a l’avaluació continuada dels aprenentatges.

D’altra banda, aquest model formatiu combina diferents estratègies didàctiques en les quals té una gran importància la vessant pràctica i d’aplicació tècnica dels coneixements, així com l’elevat component comprès pels coneixements teòrics. Així doncs, la formació de Ciències Culinàries i Gastronòmiques per se requereix poder experimentar i aplicar els aprenentatges, avançant i construint una sòlida base teòrica i pràctica que permeti a l’alumnat un desenvolupament professional d’èxit.  

Per desenvolupar aquesta metodologia mixta, on teoria i pràctica es complementen, el grau disposa dels espais i les aules necessaris per afavorir les dinàmiques d’ensenyament i d’aprenentatge més adients, com ara les aules de cuina, els tallers sensorials, els laboratoris d’experimentació i els tallers pràctics, on l’alumnat adquireix el màxim protagonisme.

Alhora, dur a terme aquest model formatiu comporta oferir a l’alumnat el màxim nombre d’experiències formatives diverses. Per aquest motiu es fan conferències per part de professionals amb reconegut prestigi dins el món culinari i gastronòmic, així com visites a empreses del sector, oferint a l’estudiant la possibilitat de participar en grups d’estudi, d’investigació i desenvolupament de coneixement expert en gastronomia, on pot desenvolupar el seu nivell d’expertesa, al mateix temps que treballa les habilitats interpersonals. 

Finalment, cal destacar que la metodologia del grau té en compte totes les competències específiques i transversals, i que les diverses accions d’ensenyament i d’aprenentatge que es desenvolupen en aquesta formació tenen com a objectiu ajudar l’alumnat a assolir les competències marcade
s

Darrera modificació 05/12/2016