Rap amb pa de romesco i ametlles

Tipus: Peixos
Persones: 4

Fotografia de: Rap amb pa de romesco i ametlles

Per a la emulsió d'alls i ametlles
Per al pa de romesco
Per al rap
Un cop el rap estigui cuit

Ingredients Elaboració
Per a la emulsió d'alls i ametlles
2 grans All sec
50 g Ametlles
10 cl LLet
10 cl Oli d'oliva
1 g Pebre blanc mòlt
6 g Sal
-Bullir la llet amb els alls i les ametlles.
-Quan hagi bullit triturar i anar afegint l'oli fins aconseguir una emulsió estable.
Per al pa de romesco
2 grans All sec
50 g Ametlla torrada
3 u Nyora
50 g Pa ratllat
-Tallar a làmines els grans d'all.
-Netejar les nyores i buidar les llavors.
-Col.locar en una placa de forn els alls i les nyores i deshidratar al forn a 90ºC durant 45 minuts aproximadament.
-Un cop cuit passar per la picadora amb les ametlles i barrejar amb el pa ratllat.
Per al rap
50 cl Oli d'oliva
800 g Rap
-Tallar el rap en racions de 200g i salar.
-Possar-lo en una cassola submergit amb l'oli d'oliva i Coure a 60ºC durant 12 minuts.
Un cop el rap estigui cuit
-Arrebossar-lo amb el pa de romesco.
-Posar al forn uns minuts a 200ºC.
Presentació
-Acompanyarem aquest plat amb un vi blanc envellit amb barrica o vi negre jove.