Photography from: Bacalao confitado con frutos secos y setas
Universidad de Barcelona

Bacalao confitado con frutos secos y setas

Tipus: Peixos
Personas: 4

Photography from: Bacalao confitado con frutos secos y setas

Per a la picada
Per al bacallà
Per al brou de pollastre
Per al sofregit de bolets

Ingredientes Elaboración
Para la picada
15 g Ajo
40 g Almendra tostada
10 g Galleta
50 g Julivert
- Primer de tot posarem tots els ingredients en un morter.
- Picarem bé fins aconseguir una pasta fina.
Para el bacalao
75 g Harina
700 g Filete de bacalao
2 cl Oli de gira-sol
- Primer de tot netejarem el bacallà i porcionarem en racions de 180 a 200g aproximadament.
- En un recipient posarem la farina i arrebossarem els filets de
bacallà.
- En una cassola posarem l'oli i un cop calent fregirem el bacallà.
Para el caldo de pollo
5 l Agua mineral
4 u Carcasas de pollo
1 kg Cebolla
0 g Pastanaga
1 kg Porros
1 kg Tomàquet canari
- Torrarem les carcasses de pollastre al forn en una brasera.
- Tallarem la ceba a mirepoix i sofregim.
- Quant estigui ben torrada hi afegirem la resta de les verdures.
- Deixem sofregir i posarem les carcasses de pollastre torrades.
- Mullarem amb l'aigua.
- Al primer bull escumarem i deixarem coure a foc suau durant unes 4 hores.
- Colarem i reservem
Para el sofrito de setas
10 g Ajo
350 g Setas variadas
250 g Cebolla
2 g Pimienta negra molida
10 g Sal
100 g Tomàquet canari
1 cl Vi blanc
- Netejarem i tallarem la ceba i els alls a brunoise.
- En una cassola posarem l'oli i sofregirem la ceba i els alls.
- Un cop cuits afegirem el tomàquet escaldat i despepitat i ho deixarem coure a foc lent.
- A continuació afegirem el vi i el deixarem reduir.
- Seguidament afegirem els bolets hi ho deixarem a coure a foc lent.
- Rectificarem de sal i pebre i reservem.
Comentarios
Este bacalao lo podemos maridar con un vino blanco que haya envejecido en barrica.