Fotografía de: Arroz cremoso de hongos y jamón
Universidad de Barcelona

Arroz cremoso de hongos y jamón

Tipus: Entrants calents
Personas: 4

Fotografía de: Arroz cremoso de hongos y jamón

Per a la amanida de rúcula
Per a la cocció de l'arròs
Per al brou de pollastre
Per al cruixent de pernil
Per al sofregit

Ingredientes Elaboración
Para la ensalada de rúcula
60 g Rúcula
2 g Sal Maldon
-Triar la rúcula i posar-la amb aigua i gel un moment.
Para la cocción del arroz
400 g Arroz bomba
- Barrejar l'arròs amb el sofregit, fins que agafi un color dauradet.
- Per un altre costat escalfar el brou i mullar l'arròs amb la mateixa quantitat (parts iguals).
Para el caldo de pollo
1 u Carcasas de pollo
60 g Cebolla
40 g Pastanaga
70 g Porros
- Torrar les carcasses de pollastre al forn.
- Torrarem una bresa composta per ceba, pastanaga, porro i una branca d'api.
- Un cop torrada la bresa mullarem amb aigua freda, incorporarem les carcasses torrades, desescumarem al primer bull i deixarem reduir a foc lent durant 4 hores.
Para el crujiente de jamón
80 g Pernil serrà
- Agafar les làmines de pernil i assecar-les al forn.
- Controlar que no es torrin massa.
Para el sofrito
2 dientes Ajos
160 g Cebolla
120 g Hongos
5 g Oli pinyola
60 g Tomàquet canari
- Tallem la ceba a brunoise i mentrestant daurar els grans d'all.
- Afegir la ceba i coure a foc lent.
- Quan la ceba estigui ben daurada afegir el tomàquet que prèviament hem escaldat, pelat, despepitat i tallat a brunoise.
- Netejar l'esponja dels ceps i tallar a juliana, eixugar-los bé i coure'ls a foc suau en una cassola.
- Quan estiguin daurats afegir-los al sofregit i reservar.
Presentación
- Para finalizar este plato podemos añadirle un poco de mantequilla y queso parmesano.
Comentarios
Podemos acompañar este plato con un vino tinto suave con notas de frutas silvestres.