Fotografia de: Comunicats sobre la COVID-19 | CETT
Universitat de Barcelona

Comunicats sobre la COVID-19

20.04.2022 - Comunicat sobre l'ús de mascaretes

Benvoluguts i benvolgudes,

En aplicació del RD286/2022 de 19 d'abril, us informem que l'ús de les mascaretes ja no és obligatori al Campus CETT (CETT, Hotel Alimara i Àgora).

Es respecta la decisió individual de continuar portant mascareta de manera voluntària.

Us recordem la idoneïtat de continuar ventilant els espais.

Salutacions cordials,

Direcció acadèmica

05.03.2021 - Comunicat noves mesures 8 de març

Benvolgudes, benvolguts,

En primer lloc, esperem que tant vosaltres com els vostres familiars i amics estigueu bé de salut.

Segons ha anunciat la Generalitat de Catalunya, el pròxim dilluns 8 de març entren en vigor noves mesures per a la contenció del COVID-19, que suavitzen, entre d’altres, les restriccions actuals en l’àmbit universitari.

D’acord amb aquestes noves indicacions, podem anunciar i celebrar que a partir del pròxim dilluns tot l’alumnat de graus es reincorporarà a les classes presencials amb model híbrid, implementant en tot moment les mesures de protecció que estableixen els protocols de seguretat vigents.

Des de les coordinacions acadèmiques de cada formació informaran a tot l’alumnat de les indicacions més concretes. Us mantindrem informats de qualsevol novetat i us agraïm, de nou, la vostra comprensió i col·laboració.

Salutacions cordials,

Direcció acadèmica

05.02.2021 - Comunicat: classes presencials 1r curs del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Benvolgudes, benvolguts,

Esperem que tant vosaltres com els vostres familiars i amics estigueu bé de salut.

Segons va anunciar la Generalitat de Catalunya, el pròxim dilluns 8 de febrer entren en vigor noves mesures per a la contenció del COVID-19, que suavitzen les restriccions actuals i permeten la formació presencial restringida de l’alumnat matriculat a primer curs dels graus universitaris.

D’acord amb aquests noves directrius, podem anunciar i celebrar que a partir del pròxim dilluns l’alumnat de 1r curs del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques es reincorporarà al 100% les classes presencials al CETT, implementant les mesures de protecció que estableixen els protocols de seguretat vigents. En el cas del Campus de l’Alimentació de Torribera, es mantindrà com fins ara, a l’espera de les decisions que prengui al respecte l’equip rectoral, d’acord amb les facultats i centres on s’imparteix docència.

Per tal de seguir les mesures, els alumnes matriculats a la resta de cursos de grau mantindran la formació com fins ara; amb l’esperança que la pandèmia remeti i es pugui recuperar el 100% de la presencialitat al més aviat possible a tot el Grau.

Us mantindrem informats de qualsevol novetat i us agraïm, de nou, la vostra comprensió i col·laboració.

Salutacions cordials,

Nan Ferreres i Montoliu Coordinadora General del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

05.02.2021 - Comunicat: inici classes presencials 1r curs del Grau de Turisme

Benvolgudes, benvolguts,

Esperem que tant vosaltres com els vostres familiars i amics estigueu bé de salut.

Segons va anunciar la Generalitat de Catalunya, el pròxim dilluns 8 de febrer entren en vigor noves mesures per a la contenció del COVID-19, que suavitzen les restriccions actuals i permeten la formació presencial restringida de l’alumnat matriculat a primer curs dels graus universitaris.

D’acord amb aquests noves directrius, podem anunciar i celebrar, que a partir del pròxim dilluns l’alumnat de 1r curs del Grau de Turisme es reincorporarà a les classes presencials, implementant les mesures de protecció que estableixen els protocols de seguretat vigents.

Per tal de seguir les mesures, els alumnes matriculats a la resta de cursos de grau mantindran la formació en el format online; amb l’esperança que la pandèmia remeti i es pugui recuperar la presencialitat al més aviat possible a tot el Grau.

Us mantindrem informats de qualsevol novetat i us agraïm, de nou, la vostra comprensió i col·laboració. Salutacions cordials,

José Antonio Pérez-Aranda Director de l’Escola Universitària CETT-UB

12.10.2020 - Comunicat de la direcció acadèmica

Benvolgudes, benvolguts,

Arran de les declaracions del secretari de Salut Pública d’ahir al matí als mitjans de comunicació, us informem que al CETT estem a l’expectativa de les indicacions de les autoritats sanitàries.

Quan es concretin les instruccions o si hi ha qualsevol novetat, us n’informarem a través dels canals habituals de comunicació per tal d’actuar en conseqüència i garantir la salut de tota la comunitat. Fins a nou avís, l’activitat formativa i de serveis seguirà com fins ara.

D’altra banda, us recordem que podeu fer-nos arribar qualsevol qüestió relacionada amb la COVID-19 al correu consellsalut@cett.cat i que teniu a la vostra disposició la informació sobre mesures i protocols de seguretat vigents.

Us reiterem que des del CETT continuarem treballant per garantir la vostra seguretat i formació, que són prioritàries, tot adaptant-nos als nous escenaris que es puguin produir. Aquest any se’ns plantegen molts reptes i estem preparats per donar-hi resposta tot complint els objectius acadèmics establerts i garantint que l’alumnat compteu amb la formació de qualitat.

Cordialment,

Direcció acadèmica

30.10.2020 - Noves mesures COVID-19 per als cicles formatius

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, en els cicles formatius s’han pres mesures segons les recomanacions que s’han fet en les darreres hores per fer front a la pandèmia.

Les classes passen a ser en format online, excepte la part de formació pràctica de cicles d’hoteleria, que es manté presencial.

D’altra banda, els Diplomes d’Extensió Universitària de sommelier seguiran rebent formació presencial ja que és formació d’aplicació pràctica.

La informació concreta de cada programa formatiu es rebrà a través de les coordinacions d’estudis.

29.10.2020 - Pròrroga mesures COVID-19 per als graus

Abans de res, tot l’equip del CETT esperem que tant vosaltres com els vostres familiars i amics estigueu bé.

Davant de l’evolució de la COVID-19, les autoritats sanitàries i universitàries han prorrogat les mesures que redueixen l’activitat presencial a les classes teòriques dels graus, amb l’objectiu de disminuir la mobilitat de l’alumnat.

Des del CETT seguim les recomanacions de les autoritats per tal de contribuir a contenir la propagació de la COVID-19 i, durant aquest període, continuarem la formació de l’alumnat dels estudis universitaris de grau en format virtual. Les activitats pràctiques i de recerca es mantenen com fins ara en format presencial, sempre en la mesura del possible i seguint les mesures de protecció que estableixen els protocols vigents.

El model de docència implementat al CETT està preparat per adaptar la formació a l’evolució de la pandèmia i fer front a contextos com l’actual, tot garantint la qualitat de la formació de tot l’alumnat i vetllant per la salut de la comunitat CETT.

Volem insistir en la importància de ser responsables en tot moment: només amb la col·laboració de tothom aconseguirem superar aquesta crisi. Cuidem-nos.

Us mantindrem informats de qualsevol novetat i us agraïm la vostra comprensió i col·laboració.

José Antonio Pérez-Aranda Director de l’Escola Universitària CETT-UB

14.10.2020 - El CETT adapta la formació presencial dels estudis universitaris

Les autoritats sanitàries i universitàries van acordar el 13 d’octubre reduir la presencialitat de les activitats lectives dels estudis universitaris, amb la finalitat de reduir la mobilitat de l’alumnat, entre els dies 15 i 30 d'octubre, ambdós inclosos.

Amb aquest objectiu, al CETT adaptarem les classes presencials a un format virtual segons les particularitats de cada programa formatiu, un escenari pel qual ja estàvem preparats per si el context de pandèmia ho requeria. Les classes pràctiques i activitats de recerca mantindran el format presencial en la mesura del possible, sempre garantint les mesures de protecció pertinents que estableixen els protocols vigents. L’alumnat rebrà la informació concreta i relativa a cada programa formatiu a través de la coordinació d’estudis.

En previsió de la possible evolució de la pandèmia a Catalunya, hem dissenyat un model de docència que es va adaptant en funció dels diferents contextos. Un repte pel qual estem preparats per fer-hi front, sempre garantint la qualitat de la vostra formació i vetllant per la salut de la comunitat CETT.

Amb aquestes mesures volem contribuir a la decisió del Consell Interuniversitari de Catalunya davant la petició de Salut Pública de reduir l’activitat presencial als campus universitaris per **contribuir a contenir l’índex de contagi per COVID-19 mitjançant la rebaixa de la mobilitat de la comunitat universitària. **

En l’informe de l’Agència de Salut Pública es reconeix l’esforç que estan fent les universitats i el compromís de la comunitat universitària amb el seguiment i el compliment de les mesures de seguretat adoptades. En aquest sentit, es reitera que les universitats són segures i que l’objectiu de reduir temporalment la docència presencial és aconseguir la disminució de l’activitat induïda, com és el cas de la mobilitat de les persones.

Gràcies a tots i totes per la comprensió i adaptació davant el context de pandèmia.

08.06.2020 - Comunicat del CETT a l'alumnat

Atenent les directrius rebudes pel Govern de la Generalitat de Catalunya avui, 12 de març de 2020, el CETT comunica l’aturada de l’activitat docent presencial a partir de demà divendres, 13 de març, i fins a nou avís.

D’acord amb el nostre compromís amb la formació i gràcies a la nostra experiència en metodologies en línia, podem garantir la impartició dels diferents programes amb la qualitat acadèmica del CETT.

Per tant, a partir del dia 13 de març s’apliquen les següents mesures:

- Continuïtat de la docència a través del campus virtual i, per tant, la cancel·lació de les classes presencials.

- Suspendre aquelles activitats acadèmiques presencials i les pràctiques en empreses.

- Anul·lar durant aquest període els serveis de l’Aula Restaurant i del Fòrum.

Us anirem informant de qualsevol novetat i us agraïm a tots la vostra col·laboració davant aquesta situació d’excepcionalitat.

30.04.2020 - Comunicat del CETT a l'alumnat

El CETT és un centre de formació presencial amb unes instal·lacions i uns equipaments que configuren un entorn òptim per a un aprenentatge actiu i el desenvolupament d’una vida universitària amb la qualitat acadèmica i seguretat sanitària requerides.

Un centre que connecta persones i que vincula l’àmbit acadèmic amb el teixit empresarial i institucional, que està compromès amb qui viu l’aprenentatge com un creixement i com una oportunitat per assolir projectes vitals a través de la interacció amb l’entorn i les persones. Gràcies al nostre recorregut de 50 anys i al nostre paper com a agent de canvi del sector, els estudiants tenen l’oportunitat de viure al CETT una experiència formativa única, en contacte amb la realitat i que alhora els capacita per anticipar-se als nous reptes i tendències socials.

Des d’una aposta ferma pel compromís amb la societat i el país, i amb un esperit de transformació constant, el CETT aporta valor per a la consecució d’un sector més professional i sostenible. És per aquest motiu que està canalitzant tots els esforços en programar el proper curs perquè es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat, de manera presencial i sempre amb les màximes mesures de seguretat i garantint la qualitat acadèmica de la seva oferta formativa.

En aquest sentit, i des del punt de vista la seguretat sanitària, el centre ha previst diferents accions per al proper curs, entre les quals en destaquen l’adequació del nombre d’estudiants a les aules, l’increment de torns i l’ampliació d’horaris per a poder iniciar la docència de manera presencial al curs 20/21 amb la garantia sanitària necessària.

Des de la perspectiva de la qualitat acadèmica, el CETT afronta el futur immediat amb la confiança d’haver donat una resposta eficaç i exemplar durant la crisi sanitària, amb una reacció immediata per continuar amb la formació en línia a través de canals telemàtics. Aquesta adaptació va permetre dur a terme tant la formació com l’avaluació previstes, en un format diferent com és el virtual, amb uns bons resultats acadèmics i una valoració positiva dels seus estudiants i professors.

Així doncs, l’experiència viscuda ens permet estar preparats per implementar un model de formació híbrid si la situació sanitària ho requereix; un model que contempla tant la docència presencial com la no presencial de manera sincrònica i adequant les metodologies d’aprenentatge a aquesta modalitat.

L'alumnat és el centre i la raó de ser del CETT, i és per això que tenim la voluntat de treballar incansablement per seguir formant als futurs professionals del turisme, l’hoteleria i la gastronomia. Comptem, així, amb un professorat preparat amb les eines i la metodologia necessàries i que, sens dubte, utilitzarà tots els recursos al seu abast per seguir la docència i reacció davant qualsevol situació que ens puguem trobar buscant la millor alternativa per als alumnes.

Com a centre universitari, tenim una gran responsabilitat amb tota la comunitat, però també especialment amb l’alumnat i les famílies que confien en nosaltres, a qui garantim que seguirem transmetent tots els coneixements que necessiten els joves amb gran talent i que han escollit dedicar-lo a aquests sectors.

Som Futur. #CETTisFuture

Direcció acadèmica

15.03.2020 - Comunicat del CETT a l’alumnat

CETT Fundació, sensible a les conseqüències generades per la COVID-19 i amb la voluntat de facilitar la continuació d’estudis dels estudiants del CETT afectats per les circumstàncies que es deriven de la COVID-19, ha aprovat una dotació extraordinària per al curs 2020/2021, que s’afegeix a les beques de continuïtat que atorga anualment.

L’any 2019, el CETT va destinar als programes d’ajuda de continuïtat d’estudis un total de 76.900 € i, el 2020, augmentarà en 50.000 € aquesta suma per tal d’atenuar els perjudicis econòmics directes que ha causat la COVID-19 a part de l’alumnat. Aquestes beques extraordinàries s’afegeixen al programa d’ajudes que convoca anualment i que fomenta l’esforç, la internacionalització i el rendiment tan acadèmic com professional.

Quant a les beques de continuïtat d’estudis que convoca cada any el CETT, amb l’objectiu que l’alumnat que ho requereixi tingui l’oportunitat de finalitzar la seva formació en curs, enguany es modifiquen alguns requisits i s’avança el període de presentació i de resolució de les beques als mesos de juny i juliol, respectivament, en comptes de fer-ho al setembre i octubre, per poder confirmar l’ajut abans de realitzar la matrícula per al curs vinent.

CETT Fundació treballa, des dels seus inicis, per promoure la generació i transmissió de coneixement en turisme, l’hoteleria i la gastronomia amb una aposta ferma per la recerca aplicada, la formació i el suport a iniciatives innovadores de caràcter social, mitjançant, entre d’altres, beques i ajuts com els que destinarà enguany a facilitar els estudis a persones afectades pe la COVID-19 per tal que puguin continuar formar-se al centre universitari.

Consulta com sol·licitar les beques

12.03.2020 - Comunicat del CETT a l’alumnat

Davant de la situació sorgida arran del virus Covid-19, el CETT segueix atentament les recomanacions i indicacions del Departament de Salut i de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i informem que:

- A hores d’ara, es manté la situació de normalitat al CETT.

- S’ha obert un compte de correu (consellsalut@cett.cat) per poder atendre possibles consultes dels membres de la comunitat CETT sobre aquesta qüestió.

- A través dels diferents canals de comunicació del CETT, s’informarà de qualsevol novetat que pugui afectar la comunitat CETT, així com de les mesures i/o recomanacions que es puguin prendre al respecte.

Per ampliar la informació, podeu consultar els següents enllaços:

Generalitat de Catalunya:

Preguntes i respostes sobre el coronavirus SARS-CoV-2

Govern d’Espanya:

Enfermedad por nuevo coronavirus, COVID-19

Organització Mundial de la Salut:

Brote de enfermedad por coronavirus (COVID-19)

04.03.2020 - Comunicat del CETT a l’alumnat

Com a societat estem vivint una situació d'absoluta excepcionalitat. El CETT, seguint el seu compromís amb el seu alumnat, els professionals i la societat, i amb la voluntat d'exercir una màxima transparència i aplicació del Codi Ètic, us informa que fins ara una persona de la comunitat CETT ha estat diagnosticada de COVID-19, que està ingressada a l'hospital, en estat estable, i esperem que es recuperi aviat. Fins ara no s'ha rebut notificació de cap altra persona del CETT que hagi estat diagnosticada del COVID-19.

Donada la situació global, és probable que apareguin nous casos en les setmanes vinents, i recomanem a tota la comunitat CETT que segueixin les indicacions de les autoritats i que ens informin en cas de ser diagnosticats/des de Covid-19.

Seguint el pla de contingència del CETT, que es va implantar el 13/3, es manté la formació acadèmica no presencial i totes les gestions es faran per via telemàtica per tal d'evitar la propagació del virus i garantir al màxim la seguretat de tota la comunitat. La formació es durà a terme de manera remota i sense presencialitat al centre ni de l'alumnat ni del professorat.

En aquest moment també el treball de l'equip no docent es farà de forma remota. Només en els casos extraordinaris i justificats en els quals això no sigui possible, es preveu l'assistència al CETT seguint els protocols i mesures de seguretat establerts.

Demanem a tothom que segueixi estrictament les mesures de les autoritats sanitàries, amb la màxima implicació i col·laboració en la prevenció de la propagació del virus. La responsabilitat individual de cadascú a l'hora de seguir les recomanacions de les autoritats competents és imprescindible per contenir-ne la propagació. En funció de l'evolució de la implantació de les mesures decretades pel Govern us anirem informant puntualment Aprofitem també per recordar-vos que podeu contactar amb consellsalut@cett.cat per a qüalsevol qüestió relacionada amb el COVID-19. 

Us agraïm la vostra col·laboració i estem convençuts que junts aconseguirem deixar enrere aquests moments complicats. Ara més que mai #JoEmQuedoACasa #WeAreCETT