Fotografia de: Comunicats sobre la COVID-19 | CETT informa sobre Covid-19
Universitat de Barcelona
cettisfuture

Comunicats sobre la COVID-19

08.06.2020 - Comunicat del CETT a l'alumnat 

El CETT és un centre de formació presencial amb unes instal·lacions i uns equipaments que configuren un entorn òptim per a un aprenentatge actiu i el desenvolupament d’una vida universitària amb la qualitat acadèmica i seguretat sanitària requerides.

Un centre que connecta persones i que vincula l’àmbit acadèmic amb el teixit empresarial i institucional, que està compromès amb qui viu l’aprenentatge com un creixement i com una oportunitat per assolir projectes vitals a través de la interacció amb l’entorn i les persones. Gràcies al nostre recorregut de 50 anys i al nostre paper com a agent de canvi del sector, els estudiants tenen l’oportunitat de viure al CETT una experiència formativa única, en contacte amb la realitat i que alhora els capacita per anticipar-se als nous reptes i tendències socials.

Des d’una aposta ferma pel compromís amb la societat i el país, i amb un esperit de transformació constant, el CETT aporta valor per a la consecució d’un sector més professional i sostenible. És per aquest motiu que està canalitzant tots els esforços en programar el proper curs perquè es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat, de manera presencial i sempre amb les màximes mesures de seguretat i garantint la qualitat acadèmica de la seva oferta formativa.

En aquest sentit, i des del punt de vista la seguretat sanitària, el centre ha previst diferents accions per al proper curs, entre les quals en destaquen l’adequació del nombre d’estudiants a les aules, l’increment de torns i l’ampliació d’horaris per a poder iniciar la docència de manera presencial al curs 20/21 amb la garantia sanitària necessària.

Des de la perspectiva de la qualitat acadèmica, el CETT afronta el futur immediat amb la confiança d’haver donat una resposta eficaç i exemplar durant la crisi sanitària, amb una reacció immediata per continuar amb la formació en línia a través de canals telemàtics. Aquesta adaptació va permetre dur a terme tant la formació com l’avaluació previstes, en un format diferent com és el virtual, amb uns bons resultats acadèmics i una valoració positiva dels seus estudiants i professors.

Així doncs, l’experiència viscuda ens permet estar preparats per implementar un model de formació híbrid si la situació sanitària ho requereix; un model que contempla tant la docència presencial com la no presencial de manera sincrònica i adequant les metodologies d’aprenentatge a aquesta modalitat.

L'alumnat és el centre i la raó de ser del CETT, i és per això que tenim la voluntat de treballar incansablement per seguir formant als futurs professionals del turisme, l’hoteleria i la gastronomia. Comptem, així, amb un professorat preparat amb les eines i la metodologia necessàries i que, sens dubte, utilitzarà tots els recursos al seu abast per seguir la docència i reacció davant qualsevol situació que ens puguem trobar buscant la millor alternativa per als alumnes.

Com a centre universitari, tenim una gran responsabilitat amb tota la comunitat, però també especialment amb l’alumnat i les famílies que confien en nosaltres, a qui garantim que seguirem transmetent tots els coneixements que necessiten els joves amb gran talent i que han escollit dedicar-lo a aquests sectors.

Som Futur. #CETTisFuture

Direcció acadèmica

30.04.2020 - Comunicat del CETT a l'alumnat 

CETT Fundació, sensible a les conseqüències generades per la COVID-19 i amb la voluntat de facilitar la continuació d’estudis dels estudiants del CETT afectats per les circumstàncies que es deriven de la COVID-19, ha aprovat una dotació extraordinària per al curs 2020/2021, que s’afegeix a les beques de continuïtat que atorga anualment.

L’any 2019, el CETT va destinar als programes d’ajuda de continuïtat d’estudis un total de 76.900 € i, el 2020, augmentarà en 50.000 € aquesta suma per tal d’atenuar els perjudicis econòmics directes que ha causat la COVID-19 a part de l’alumnat. Aquestes beques extraordinàries s’afegeixen al programa d’ajudes que convoca anualment i que fomenta l’esforç, la internacionalització i el rendiment tan acadèmic com professional.

Quant a les beques de continuïtat d’estudis que convoca cada any el CETT, amb l’objectiu que l’alumnat que ho requereixi tingui l’oportunitat de finalitzar la seva formació en curs, enguany es modifiquen alguns requisits i s’avança el període de presentació i de resolució de les beques als mesos de juny i juliol, respectivament, en comptes de fer-ho al setembre i octubre, per poder confirmar l’ajut abans de realitzar la matrícula per al curs vinent.

CETT Fundació treballa, des dels seus inicis, per promoure la generació i transmissió de coneixement en turisme, l’hoteleria i la gastronomia amb una aposta ferma per la recerca aplicada, la formació i el suport a iniciatives innovadores de caràcter social, mitjançant, entre d’altres, beques i ajuts com els que destinarà enguany a facilitar els estudis a persones afectades pe la COVID-19 per tal que puguin continuar formar-se al centre universitari.

Consulta com sol·licitar les beques

15.03.2020 - Comunicat del CETT a l’alumnat  

Com a societat estem vivint una situació d'absoluta excepcionalitat. El CETT, seguint el seu compromís amb el seu alumnat, els professionals i la societat, i amb la voluntat d'exercir una màxima transparència i aplicació del Codi Ètic, us informa que fins ara una persona de la comunitat CETT ha estat diagnosticada de COVID-19, que està ingressada a l'hospital, en estat estable, i esperem que es recuperi aviat. Fins ara no s'ha rebut notificació de cap altra persona del CETT que hagi estat diagnosticada del COVID-19.

Donada la situació global, és probable que apareguin nous casos en les setmanes vinents, i recomanem a tota la comunitat CETT que segueixin les indicacions de les autoritats i que ens informin en cas de ser diagnosticats/des de Covid-19.

Seguint el pla de contingència del CETT, que es va implantar el 13/3, es manté la formació acadèmica no presencial i totes les gestions es faran per via telemàtica per tal d'evitar la propagació del virus i garantir al màxim la seguretat de tota la comunitat. La formació es durà a terme de manera remota i sense presencialitat al centre ni de l'alumnat ni del professorat.

En aquest moment també el treball de l'equip no docent es farà de forma remota. Només en els casos extraordinaris i justificats en els quals això no sigui possible, es preveu l'assistència al CETT seguint els protocols i mesures de seguretat establerts.

Demanem a tothom que segueixi estrictament les mesures de les autoritats sanitàries, amb la màxima implicació i col·laboració en la prevenció de la propagació del virus. La responsabilitat individual de cadascú a l'hora de seguir les recomanacions de les autoritats competents és imprescindible per contenir-ne la propagació. En funció de l'evolució de la implantació de les mesures decretades pel Govern us anirem informant puntualment Aprofitem també per recordar-vos que podeu contactar amb consellsalut@cett.cat per a qüalsevol qüestió relacionada amb el COVID-19. 

Us agraïm la vostra col·laboració i estem convençuts que junts aconseguirem deixar enrere aquests moments complicats. Ara més que mai #JoEmQuedoACasa #WeAreCETT

12.03.2020 - Comunicat del CETT a l’alumnat  

Atenent les directrius rebudes pel Govern de la Generalitat de Catalunya avui, 12 de març de 2020, el CETT comunica l’aturada de l’activitat docent presencial a partir de demà divendres, 13 de març, i fins a nou avís.

D’acord amb el nostre compromís amb la formació i gràcies a la nostra experiència en metodologies en línia, podem garantir la impartició dels diferents programes amb la qualitat acadèmica del CETT.

Per tant, a partir del dia 13 de març s’apliquen les següents mesures:

- Continuïtat de la docència a través del campus virtual i, per tant, la cancel·lació de les classes presencials.

- Suspendre aquelles activitats acadèmiques presencials i les pràctiques en empreses.

- Anul·lar durant aquest període els serveis de l’Aula Restaurant i del Fòrum.

Us anirem informant de qualsevol novetat i us agraïm a tots la vostra col·laboració davant aquesta situació d’excepcionalitat.

04.03.2020 - Comunicat del CETT a l’alumnat  

Davant de la situació sorgida arran del virus Covid-19, el CETT segueix atentament les recomanacions i indicacions del Departament de Salut i de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i informem que:

- A hores d’ara, es manté la situació de normalitat al CETT.

- S’ha obert un compte de correu (consellsalut@cett.cat) per poder atendre possibles consultes dels membres de la comunitat CETT sobre aquesta qüestió.

- A través dels diferents canals de comunicació del CETT, s’informarà de qualsevol novetat que pugui afectar la comunitat CETT, així com de les mesures i/o recomanacions que es puguin prendre al respecte.

Per ampliar la informació, podeu consultar els següents enllaços:

Generalitat de Catalunya:

Preguntes i respostes sobre el coronavirus SARS-CoV-2

Govern d’Espanya:

Enfermedad por nuevo coronavirus, COVID-19

Organització Mundial de la Salut:

Brote de enfermedad por coronavirus (COVID-19)