Fotografia de: Noticies en profunditat | CETT informa sobre Covid-19
Universitat de Barcelona
cettisfuture

Noticies en profunditat

Resultats

31.08.2020

La contribució del CETT al sector del turisme

Turisme COVID-19 TURCiT Grup de recerca en Turisme Cultura i Territori GRATiR Grup de Recerca en Allotjaments Turístics i Restauraci

La recuperació del turisme, un dels principals motors econòmics del nostre país, és una qüestió molt rellevant i que caldrà repensar de cara al futur. En aquest sentit, els professionals del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, tal com mostra la iniciativa #SomFutur , coincideixen en el fet que la formació serà un element fonamenta...

Llegir tot
27.08.2020

El turisme cinematogràfic com a factor clau de màrqueting per a les destinacions

TURCiT Grup de Recerca en Turisme Cultura i Territori turisme cinema

No hi ha dubte que el cinema té la capacitat d'arribar a una infinitat de persones. El món audiovisual, i, el cinema en particular, genera milers d'imatges capaces d'influir en les conductes dels espectadors. Aquestes imatges tenen el poder de crear i, fins i tot, modificar els nostres hàbits de consum, provocant el desig de desplaçar-se als llocs on transcorren les nostres ...

Llegir tot
20.08.2020

Una ciutat que inclou des del patrimoni: Ciutat Educadora i turisme

TURCiT Grup de Recerca Turisme Cultura i Territori Turisme Ciutat Educadora educació

Les ciutats han estat sempre escenari d’intercanvis: de béns, de mercaderies, de serveis... però també de punts de vista i d’experiències. Les ciutats són, sens dubte, un espai de trobada tant per als seus ciutadans com per als qui les visiten. A més a més, des de mitjans dels anys noranta del segle passat, algunes ciutats han manifestat de manera ...

Llegir tot
13.08.2020

Tourism & Heritage Journal es consolida com a revista acadèmica que fomenta la innovació en el turisme cultural

Tourism & Heritage Journal és la revista acadèmica del CETT que té per objectiu ser una plataforma de difusió de treballs acadèmics que analitzin les dinàmiques i reptes propis del turisme cultural en l’actualitat; així com la relació que s’estableix entre aquesta tipologia turística i les diferents tipologies patrimonials, tant tangi...

Llegir tot
06.08.2020

El factor humà clau en l’èxit de la gestió d’experiències

GRATiR Grup de Recerca en Allotjaments Turístics i Restauració turisme hoteleria experiència

El turisme ha esdevingut un fenomen de masses i la indústria hotelera una part importantíssima del mateix. El sector de l’allotjament té com a objectiu principal generar guanys per als seus inversors a través d’oferir serveis que comptin amb la satisfacció del client. Per tant, per l’hoteleria és essencial conèixer com el treball emocional de...

Llegir tot
30.07.2020

Smart tourism i la resiliència del turisme

Smart tourism turisme COVID-19 Càtedra UB de Turisme Hoteleria i Gastronomia CETT TURCiT GRATiR

La pandèmia de la COVID-19 ha irromput amb força en tots els àmbits de la societat a nivell global i són moltes les mostres de preocupació i d’incertesa que s'han compartit davant de la magnitud de la crisi que caldrà afrontar. Les repercussions econòmiques, però també l’alteració dels hàbits de consum i de comportament social, ...

Llegir tot
23.07.2020

Hàbits de consum alimentari i turisme: Com han canviat durant el confinament?

TURCiT Grup de Recerca en Turisme Cultura i Territori CETT-UB COVID-19 cuina gastronomia cultura

El confinament dels ciutadans i el cessament d'activitats turístiques denominades com a no essencials durant 97 dies va comportar, certament, canvis en els hàbits i consum dels ciutadans, que van veure restringides les seves llibertats de moviment i lliure circulació. Per al cas espanyol, segons el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme (2020), l'entrada de turistes a ...

Llegir tot
21.07.2020

Com ha canviat la nostra relació amb la beguda durant la història?

GR-CiG Gastronomia Cuina Història alimentación

Begudes com la cervesa o el vi no han tingut sempre el paper que tenen en l’actualitat, en què les reservem per moments determinats: durant el cap de setmana, quan estem amb els amics o després de la feina. Isabel Lugo, professora d’Història de la Gastronomia del CETT i membre del grup de recerca GR-CiG , ha participat en un reportatge de la publicació Verne , de...

Llegir tot
14.07.2020

La ciutat i els seus espais com a punt de trobada

ciutat convivència turisme patrimoni TURCiT Grup de Recerca en Turisme Cultura i Territori Barcelona Bolonya

Viure en un espai urbà envoltat de persones implica, inevitablement, conviure amb els altres. És ben sabut que les relacions amb les persones són complicades i que, sovint, no són tan cordials com s’espera. Això, en l’entorn urbà, pot deure’s al fet que, justament, la ciutat i els seus espais tenen usos variats i s’hi desenvolupen activitats...

Llegir tot
13.07.2020

La recuperació del turisme des de la gestió del talent

GRATiR Grup de Recerca en Allotjaments Turístics i Restauració

La nova normalitat planteja molts reptes per al sector del turisme, que s’ha vist afectat pels efectes de la pandèmia. Així doncs, amb l’objectiu de reflexionar i posar en comú bones pràctiques per a la recuperació, l’entitat Women in Hospitality and Travel-Tech (WHTT) ha organitzat una sessió per tal de reflexionar sobre la recuperació del t...

Llegir tot