Cuina d'Alta Gastronomia, Executiva i Creativa

FC
Modalitat: Presencial
Durada: 165h (30 ECTS)
Idiomes: Castellà

Programa

DURADA

Període lectiu: Octubre 2016 a maig 2017.**
Horari: **Dilluns i dimecres de 17.00 a 20.00 h.
**Total: **165 hores lectives.
30 Crèdits Europeus.

La cuina creativa: De la cuina tradicional a l’avantguarda culinària: Història contemporània de la cuina. Tècniques i noves tecnologies. Concepte culinari i processos creatius. El coneixement gastronòmic d’altres països com eines de millora de la competitivitat.

**Gestió departamental: **

  • La gestió en les compres: La logística de compres. Selecció de proveïdors. Estandarització del producte. Procés de compra i traçabilitat de producte.
  • Direcció estratègica: Anàlisi del mercat de la restauració i de les característiques d’empresa. Disseny del DAFO. Objectius i estratègies. Planificació i control.
  • Claus de l’èxit en la gestió de cuina: Eficiència en la gestió econòmica i financera. Gestió mediambiental i manteniment de la qualitat. Direcció i motivació de l’equip humà.

**Tecnologia i tendència culinaria: **

  • El tast conceptual: Aplicació de la teoria del tast de productes. Memòria gustativa i reconeixement sensorial dels aliments. El maridatge en la cuina.
  • Ciència i cuina: Procediments culinaris i reaccions fisicoquímiques del producte. Noves tecnologies i nous mecanismes de modificació. La transmissió de les sensacions.
  • Una personalitat, una cuina: Definició de la pròpia personalitat culinària. L’intercanvi d’experiències com a factor de creixement. Producte, tècnica i creativitat.

**Pràcticum: **Pràctiques en un establiment d'alta gastronomia o possibilitat de convalidar l'assignatura mitjançant l'acreditació d'expeiència laboral.