Curs de Sommelier Semipresencial

FC
Modalitat: Semipresencial
Crèdits: 27 ECTS - 675 hores lectives
Propera convocatòria: 14/10/2019
Idiomes: Castellà

Programa


M0: Introducció al Campus Virtual del CETT eLearning- Online 
  • El dia 7 d'octubre de 2019 s'inicia el curs amb l'aprenentage del funcionament i eines del  Campus Virtual CETT eLearning. Alhora permetrà començar-nos a conèixer.
M1: Viticultura – Online / 14 d'octubre al 17 de novembre 2019 - 3 ECTs -75 hores 
  • Morfologia del cep, cicle vegetatiu, varietats viníferes, reconeixement de climes i sòls. 
M2: Enologia - Elaboració de vi – Online /  18 de novembre al 22 de desembre 2019 - 3 ECTs - 75 hores 
  • Tipus de vinificació, reconeixement i tècnica per detectar les substàncies que componen el vi. 
M3: Introducció al tast - Online / 7 de gener al 9 de febrer 2020 3 ECTs - 75 hores 
  • Tipus, objectius, metodologia i vocabulari. Anàlisi visual, olfactiu i gustatiu  de vins. 
    Inclou l’enviament de dotze vins per a tasts guiats*.
M4: Paisatges del vi - Presencial /  11,12,13 i 14 de febrer de 2020 - 4 ECTs - 100 hores 
  • Entendre el procés de vinificació de vins blancs, rosats i negres segons diferents estils i varietats de raïm.
  • Entendre el conjunt de pràctiques vitícoles associades a l'elaboració del vi.
  • Analitzar les característiques organolèptiques d'un vi utilitzant la terminologia apropiada.
M5: Geografia vinícola nacional - Online / 17 de febrer al 22 de març 20203 ECTs - 75 hores 
  • Zones de producció, característiques, legislació i tipicitat de vins nacionals. Tast de vins representatius de cada DO.
M6: Productes i vins especials - Online /  23 de març al 3 de maig 2020 3 ECTs - 75 hores 
  • Vins especials: Elaboració, classificació i  tast  d’escumosos,  dolços, rancis i generosos d’àmbit nacional. Elaboració, classificació de  cafès, infusions, cerveses,  olis, vinagres i vermuts. 
M7: Tecnologia de servei – Online / 4 de maig al 7 de juny 2020 3 ECTs - 75 hores 
  • Presentació, destapament, decantació  i servei. Conservació del vi. Tècniques clàssiques i noves tendències  de maridatge.
M8: El vi a la copa – Presencial / 9,10,11 i 12 de juny 2020 5 ECTs - 125 hores 
  • Analitzar objectivament les característiques organolèptiques d'un vi utilitzant la terminologia apropiada i analitzant les possibilitats de maridatge.
  • Entendre el procés de vinificació de vins especials.
  • Consolidar la pràctica de tecnologia de servei, especialment amb els procediments de decantació i d'atenció al client.

* Inclou un pack de 12 vins: Consultar condicions d'enviament en funció de la destinació. 
Despeses d'enviament inlcoses a la Comunitat Autònoma de Catalunya.