Curs en Cocteleria i Mixologia

FC
Modalitat: Presencial
Durada: 160h (30 ECTS)
Idiomes: Castellà

Programa

DURADA

El curs té una durada d'un curs acadèmic**.
Període lectiu: **

Grup Dimarts: Inici 11 d'octubre de 2016 a 7 de juny de 2017.

+Sessió Informativa d’ inici de curs el 4 d’octubre de 10.00 a 13.00h.

Grup Dimecres: Inici 9 de novembre de 2016 a 29 de juny de 2017.

*+Sessió Informativa d’ inici de curs el 2 de novembre de 10.00 a 13.00h. *

Horari: De 10:00 a 13:00 y de 15:00 a 18:00h.
Total: 165 hores ( +150 hores de pràctiques )
30 Crèdits Europeus.

Total hores curs: 165

**Mòdul 1 **

**18 hores **

Fonaments de l’art de la cocteleria i baristeria

  • Història contemporània de la cocteleria i baristeria
  • Tast conceptual

**Mòdul 2 **

** 87 hores **

Bartender: Productes, processos i tècnica

  • Tècniques clàssiques i d’avantguarda
  • Ciència i mixologia
  • Destil·lats i licors
  • Sucs, sirops, mixers i gels
  • Tècniques de decoració
  • Decoració amb fruita i talls de fruita
  • Economia del moviment
  • Procés creatiu
  • Presència escènica

**Mòdul 3 **

**21 hores **

El Barista: Fonaments i tecnologia

  • Anàlisi sensorial del cafè
  • Perfils del torrat del cafè i defectes
  • Ciència d’extracció del espresso
  • Introducció al Latte Art i tècniques d’emulsió
  • Mètodes d’ infusió del cafè i noves tècniques
  • Beberage
  • Infusions i herbes

**Mòdul 4 **

**39 hores **

Visió empresarial

  • Arquitectura i disseny de les instal·lacions
  • Gestió econòmico-financera
  • Gestió de persones
  • Gestió de la qualitat
  • Psicologia del client – gestió de les experiències i upselling
  • Màrqueting i posicionament del negoci: Comunicació, relacions públiques i aplicació de noves tecnologies

**Mòdul 5 **

**150 hores **

Pràcticum

  • Pràctiques en una cocteleria/establiment d’alta restauració o possibilitat de convalidar l’ assignatura mitjançant l’acreditació d’experiència laboral.