Fotografia de:  Diploma en Innovació d'Ofertes Gastronòmiques Sostenibles | CETT-UB

Universitat de Barcelona
Introducció

Introducció

Propera convocatòria: 13/10/2022
 

Amb el curs Innovació en Producció de Gastronomia Sostenible del CETT-UB podràs crear una oferta gastronòmica, les receptes d’un restaurant, segons els paràmetres de la sostenibilitat: circularitat, inclusivitat i responsabilitat.

El sector de la restauració necessita nous professionals capaços de transformar els seus processos i dissenyar una oferta inclusiva i zero-wasted. Suma’t al canvi i adquireix noves habilitats professionals. Transforma la teva carrera i ajuda els restaurants i negocis gastronòmics a adaptar els seus processos i oferta segons criteris sostenibles.

Oferta Gastronòmica Sostenible

PER QUÈ ESTUDIAR EL DIPLOMA DE INNOVACIÓ EN PRODUCCIÓ D’OFERTES GASTRONÒMIQUES SOSTENIBLES DEL CETT-UB?

Sostenibilitat i rendibilitat. Gràcies a aquest curs en cuina sostenible podràs gestionar una empresa de restauració. Organitzaràs els seus processos perquè, a més de respectuosos amb el medi ambient, també siguin rendibles i viables.

Descobreix la cuina circular. Crearàs i produiràs menús amb zero-waste i plats de cuina saludable. Aprofitaràs al màxim tots els recursos i ingredients, evitant malbaratar aliments.

Amplia el teu univers creatiu. Aprendràs design thinking i tècniques d’open innovation. També coneixeràs altres disciplines com la neurogastronomia, food design o l’alimentació personalitzada per dissenyar una experiència gastronòmica única i donar resposta als reptes que la sostenibilitat planteja.

Adapta’t als teus clients. Amb aquest diploma en cuina sostenible desenvoluparàs productes gastronòmics personalitzats, adaptats a les necessitats específiques per motius de salut o ètics del client: plant-based, cuina vegana... Per a això, principalment faràs servir les estratègies de la cuina de substitució.

Un professorat format per experts. Un equip docent amb una reputada trajectòria professional implicat en el canvi cap a la sostenibilitat del sector. A més, hi haurà visites de professionals, sessions i demostracions de xefs i experts que, juntament amb les activitats de l’agenda gastronòmica CETT, complementaran la teva formació.

Un perfil professional molt reclamat. Molts models de negoci necessiten ser reorientats segons els nous estàndards de cuina sostenible i fins ara no hi havia perfils professionals formats específicament per a això.

Un diploma avalat pels experts. Compta amb la col·laboració de les principals entitats i associacions relacionats amb el desenvolupament respectant el medi ambient i els seus recursos del sector gastronòmic i de la restauració.

Learning by doing. Aprendràs mentre apliques els coneixements teòrics. Les classes són interactives i es fan a les aules especialitzades del Campus del CETT.

Pràctiques en empreses. Gràcies als més de 900 convenis de col·laboració del CETT podràs accedir a la borsa d’ofertes de pràctiques en empreses o optar per fer un projecte d’investigació culinària.

Crea el teu propi negoci. Adquiriràs les eines per poder crear el teu negoci o projecte gastronòmic com a emprenedor. Destacaràs entre la competència i seràs un dels primers a posicionar-te al mercat laboral.

Un centre de referència. Estudia al CETT, som un centre de referència en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona. Tenim més de 50 anys de trajectòria i una gran implantació en el teixit empresarial.

Un títol únic. És una titulació de la Universitat de Barcelona i el CETT.

Un nou Turisme,

Aprèn una formació per professionals! Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB EL DIPLOMA DE INNOVACIÓ EN PRODUCCIÓ D’OFERTES GASTRONÒMIQUES SOSTENIBLES DEL CETT-UB?

Formar professionals capaços de donar resposta als reptes que genera l’aplicació de la circularitat, l’accessibilitat i la responsabilitat social en la gastronomia, tenint en compte totes les dimensions (ambiental, econòmica, social i cultural) a través de la innovació culinària.

Crear productes i serveis sostenibles per atraure les noves generacions de consumidors, conscienciats amb la sostenibilitat i el canvi climàtic; clients que busquen comprar en empreses amb professionals que comparteixen els mateixos valors.

Desenvolupar productes gastronòmics personalitzats que s’adaptin a les necessitats específiques del client, utilitzant les estratègies i les tècniques culinàries de cuina de substitució.

Capacitar per adaptar els processos i productes gastronòmics a una visió sostenible de 360º, innovar en cuina i gastronomia, creant i oferint circulars que maximitzin l’aprofitament dels aliments.

Explorar les eines per a la innovació en gastronomia que permetin crear una oferta o menú adaptats.

Conèixer les tecnologies disruptives que ajudin a transformar de forma competitiva un negoci gastronòmic en un entorn sostenible.

Galeria Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Aula Cuina Dolça

Fotografia de:  Diploma en Innovació d'Ofertes Gastronòmiques Sostenibles | CETT-UB
Fotografia de:  Diploma en Innovació d'Ofertes Gastronòmiques Sostenibles | CETT-UB

Aquest curs d’innovació culinària i sostenibilitat es dirigeix a:

  • Professionals del sector gastronòmic: empresaris, propietaris, xefs, pastissers, assessors i consultors gastronòmics, i tècnics d’R+D de la indústria gastronòmica.
  • Tècnics/iques que exerceixen càrrecs operatius en empreses gastronòmiques professionals.
  • Professionals del sector gastronòmic amb més de 3 anys d’experiència.
  • Emprenedors/res amb iniciativa.

No cal tenir una titulació universitària, llicenciatura, diplomatura o grau, per a accedir a aquesta formació. Veure l’apartat de títol per més informació.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de:  Diploma en Innovació d'Ofertes Gastronòmiques Sostenibles | CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de:  Diploma en Innovació d'Ofertes Gastronòmiques Sostenibles | CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de:  Diploma en Innovació d'Ofertes Gastronòmiques Sostenibles | CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de:  Diploma en Innovació d'Ofertes Gastronòmiques Sostenibles | CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de:  Diploma en Innovació d'Ofertes Gastronòmiques Sostenibles | CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de:  Diploma en Innovació d'Ofertes Gastronòmiques Sostenibles | CETT-UB

Aula de cuina dolça