Fotografia de: Metodologia i Avaluació | Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia

Universitat de Barcelona
Metodologia i Avaluació

Metodologia i Avaluació

 

La metodologia d’aprenentatge del curs està basada majoritàriament en la pràctica dels conceptes i les idees exposades pel ponent durant les explicacions teòriques, donant especial importància a la practicitat i al dinamisme de les sessions.

S'apliquen els coneixements teòrics adquirits mitjançant la realització de tastos organolèptics de begudes i combinats, i pràctiques relacionades amb les tècniques d’elaboració de còctels i cafès.

En la realització dels tastos s'analitza una gran varietat de productes, d’àmbit nacional i internacional, amb l’objectiu de dominar en profunditat tant la tècnica del tast com el coneixement exhaustiu dels diferents destil•lats, licors, mixers, sucs i altres productes que s’utilitzen habitualment en l’elaboració de còctels i cafès.

En les sessions relacionades amb la gestió del negoci, el ponent fa les explicacions teòriques dels continguts i proposa diferents eines de gestió que puguin aplicar-se al 100 % al lloc de treball per optimitzar recursos materials i humans. Es fomenta de manera especial la participació de l’alumnat i la discussió sobre els temes proposats.

Amb aquesta metodologia es vol estimular l’esperit de recerca i documentació, i la capacitat de treballar de forma autònoma, mitjançant l’elaboració d’exercicis i treballs dins i fora de classe.

La col•laboració i la participació de professionals de reconegut prestigi és un element diferenciador que enriqueix l’aprenentatge, gràcies a les aportacions derivades de la trajectòria professional del ponent i de la seva influència en el sector.