Fotografia de: Programa | Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia

Universitat de Barcelona
Programa

Programa

 

El Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia CETT-UB té lloc entre els mesos d’octubre i juny i s’estructura al llarg de cinc mòduls.

  • En el primer mòdul, Cocteleria i Orígens, coneixeràs els orígens de la cocteleria, les tècniques i els diferents estils per ser creatiu. Descobriràs la metodologia del tast, t’iniciaràs en les tècniques clàssiques i el receptari internacional, identificaràs els utensilis i la maquinària de la cocteleria i n’aprendràs de forma pràctica tots els moviments.

  • En el segon mòdul, Cocteleria d’Avantguarda i Creativitat, en coneixeràs la història, les tècniques, els sistemes i els tipus de destil•lació. Identificaràs mitjançant el tast els paràmetres que marquen la personalitat dels diferents destil•lats i licors, i assoliràs les tècniques clàssiques i modernes del servei de còctels, juntament amb el receptari bàsic de cocteleria, i les noves tècniques que provenen del món culinari adaptat a la cocteleria. També t’endinsaràs en l’estudi dels productes que es fan servir a la cocteleria, des dels components del gel i l’aigua fins a l’últim dels ingredients més sorprenents i especials, i potenciaràs la teva imatge com a bartender, utilitzant eines de comunicació verbal i no verbal.

  • En el tercer mòdul, Món Barista, coneixeràs el cafè com a matèria primera i producte essencial de la cafeteria, les habilitats del tast organolèptic, les tècniques i els processos correctes de l’elaboració i el servei del cafè, i les pràctiques de cafeteria pròpies del barista, que poden aplicar-se a l’activitat contemporània del bartender. A més, practicaràs les tècniques de la cocteleria aplicades al cafè.

  • En el quart mòdul, Gestió i Màrqueting en la Cocteleria, obtindràs els recursos necessaris per a la gestió integral d’un establiment, des de saber fer escandalls per a una correcta gestió econòmica, fins a la gestió de l’equip humà, i a idear una cocteleria adaptada a les teves necessitats i a les demandes del públic potencial.

  • El cinquè mòdul, Pràcticum, et permetrà interrelacionar els coneixements acadèmics amb la realitat, i adquirir habilitats i actituds i aptituds indispensables per al teu creixement laboral.