Fotografia de: Curs de Cocteleria | CETT UB | Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Presentació

Presentació

La cocteleria ha experimentat una evolució creixent en els darrers anys, potenciada per la introducció de noves tècniques i productes utilitzats en l' alta gastronomia , i per les diferents tendències i modes pel que fa als combinats i cocktails, aspectes que l'han fet més assequible i a l'abast del consumidor. Aquest desenvolupament ha generat nous hàbits de consum, ha comportat l'aparició de més establiments especialitzats –amb la popularització de llistes com els World's Best Bar– i ha comportat, paral·lelament, un increment de la demanda de professionals experts, amb habilitats i coneixements específics, sol·licitats en els àmbits de les begudes i F&B, la restauració i l' hostaleria.

El Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia CETT-UB , 100 % presencial, t'ofereix tots els recursos necessaris perquè et converteixis en un expert bartender i mixòleg , i tinguis les claus per a la correcta gestió d'un establiment de cocteleria : coneixeràs els orígens i l'evolució del sector i dels perfils de bartender i barista; analitzaràs les característiques i els tipus de destil·lats, licors, mixers , sucs, xarops, gels, cafès, infusions i altres productes, elaboracions i ingredients emprats arreu del món en l'elaboració de cocktails i combinats; entendràs com interaccionen; aprendràs i dominaràs les tècniques clàssiques i d'avantguarda i n'aplicaràs d'altres procedents del món de la cuina d'avantguarda o de la sommelieria; descobriràs l'art de la decoració, el receptari internacional i els grans referents de la cocteleria moderna, conceptes com ara el flair, free pouring, la cocteleria tiki... Sabràs què és la World Class Competition o la FIBAR, i molt més!

També posaràs en pràctica la metodologia del tast organolèptic , el tast sensorial o neurogastronomia, identificaràs els utensilis, els equipaments i la tecnologia associada a la cocteleria, i n'aprendràs i perfeccionaràs els moviments per desenvolupar el teu propi estil i saber crear nous cocktails, tenint en compte les tendències més innovadores.

En un sol curs acadèmic , el Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia CETT-UB t'assegurarà un coneixement profund del sector i del negoci. Amb aquesta formació desenvoluparàs les competències en la direcció integral i estratègica d'una cocteleria : el disseny pràctic i l'estètica de l'establiment, la configuració de la carta, la selecció dels proveïdors i de les matèries primeres, la gestió de compres i estocs, d'escandalls..., les tècniques de màrqueting, de management i lideratge d'equips, i també descobriràs com convertir-te en un brand ambassador de marques de begudes. A més, tindràs les eines per crear una bona oferta de cocteleria per a locals i negocis gastronòmics, càterings, esdeveniments, MICE...

En l'àmbit del servei de còctels , en coneixeràs les claus, potenciaràs la teva imatge i presència com a bartender, i sabràs com tractar i atendre la clientela en el servei de barra, així com respondre a les peticions personalitzades.

Equipa't amb les competències clau del bartender, barista i bar manager del segle XXI, coneixedor de les tendències de consum en begudes. Especialitza't en la tècnica d'elaboració i servei de sorprenents begudes i combinats, còctels i cafès; desenvolupa el teu propi estil i atreveix-te a crear, innovar, emprendre i gestionar la teva pròpia cocteleria, en un sector que creix en prestigi!