Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Innovació en Cuina Responsable

Innovació en Cuina Responsable

Especialització dins de Màster Universitari en Gastronomia Sostenible
Propera convocatòria: Octubre 2024
 

Especialitza't en Innovació en Cuina Responsable

Amb l’especialitat d’Innovació en Cuina Responsable del Màster Universitari en Gastronomia Sostenible del CETT-UB, adquiriràs els coneixements i experiències clau per crear una oferta gastronòmica sostenible i gestionar tots els processos de producció d’un negoci o projecte gastronòmic.

Al CETT-UB sabem que la Gastronomia té un paper essencial en la meta per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. El sector gastronòmic pot contribuir a la millora de l’entorn i el benestar de les persones, amb actuacions socialment sostenibles i la creació d’una oferta gastronòmica Zero-wasted i inclusiva. “El futur serà sostenible o no serà” també concerneix el món de la Gastronomia.

Per tant, el sector de la Gastronomia necessita nous professionals amb coneixements específics per dirigir els negocis de restauració vers la innovació. És el moment de canvi tant per a la creació de nous models de negoci com per a aquells negocis que sàpiguen adaptar-se al nou entorn i apliquin noves tecnologies disruptives.

Dona resposta a les necesitats i objectius de desenvolupament sostenible del sector

Gràcies al nostre Màster en Gastronomia Sostenible podràs:

  • Crear una oferta gastronòmica d’acord amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i controlar tots els processos que s’hi impliquen.
  • Adaptar els negocis gastronòmics als paràmetres del desenvolupament sostenible, per aprofitar al màxim els aliments i evitar el malbaratament.
  • Crear models de negoci d’acord amb una economia circular, accessible i amb responsabilitat social que posin en valor els recursos naturals.
  • Incorporar estratègies de la cuina de substitució i evitar el malbaratament d’aliments i focalitzar l’oferta gastronòmica en les necessitats i interessos dels consumidors.
  • Descobreix més raons per cursar aquesta especialitat.

Per acabar, es tracta d’una formació universitària oficial que et prepararà de manera pràctica per poder donar resposta a les demandes de conversió cap a la sostenibilitat del sector gastronòmic. Durant el Màster podràs accedir a la borsa d’ofertes de pràctiques en empresa o fer un projecte d’investigació culinària, amb l’afegitó que a més podràs accedir a un doctorat.

Un nou Turisme,

CETT-UB, quatre estrelles al QS Stars

El CETT-UB obté quatre estrelles en l'auditoria de QS Stars de Quacquarelli Symonds (QS), empresa britànica de referència especialitzada en l'anàlisi d'institucions d'educació superior a tot el món. La millor qualificació (cinc estrelles) correspon a les categories d’Ensenyament (Teaching) i Empleabilitat (Employability).

Un màster i dues especialitats

Innovació en Cuina Responsable és una especialitat del màster universitari en Gastronomia Sostenible, que et permet aprofundir en diferents àrees segons els teus interessos i motivacions. Gràcies a aquestes especialitats aconseguiràs un perfil professional molt més competitiu i els coneixements necessaris per a afrontar els diferents reptes del sector.

Per què estudiar l'especialitat d'Innovació en Cuina Responsable?

Aquesta especialitat d’Innovació en Cuina Responsable et formarà en les estratègies específiques de la direcció d’empreses gastronòmiques. Gràcies a la suma dels seus coneixements pràctics i teòrics, et donarà les eines adequades per introduir la sostenibilitat en un entorn d’innovació de l’oferta gastronòmica:

INNOVACIÓ I CUINA SOSTENIBLE

  • Coneixeràs com organitzar una empresa eco-friendly, garantint l’ús responsable dels aliments.
  • Donaràs resposta a les noves demandes dels comensals.
  • Crearàs ofertes gastronòmiques personalitzades, substituint els ingredients no desitjats, o realitzant la cuina de substitució.
  • Aprendràs tots els secrets de la cuina circular. Podràs dissenyar i cuinar menús amb Zero-waste, maximitzant l’aprofitament dels ingredients i minimitzant el malbaratament alimentari.
  • Controlaràs la viabilitat de l’oferta en l’àmbit empresarial a través de l’estudi de casos reals.
  • Adquiriràs les eines per poder crear el teu negoci com a emprenedor i destacar entre la competència.

DEMANDA REAL DEL SECTOR

  • Molts models de negoci necessiten ser reorientats segons els nous models de cuina sostenible i fins ara no hi havia perfils professionals formats específicament per a això.
  • Seràs un dels primers a posicionar-te al mercat laboral: la sostenibilitat és tendència, però no serà una moda passatgera. Ha vingut per quedar-se. Aprofita-ho i aconsegueix un avantatge competitiu.
  • Els professionals de la Gastronomia Sostenible són referents: des d’organismes internacionals com l’OMS o la FAO o sectorials com Chefs Manifesto, passant per noms del sector gastronòmic tan importants com els germans Roca o José Andrés.
  • Formaràs part del viratge cap a la sostenibilitat de la societat amb el sector gastronòmic com a motor de canvi.

METODOLOGIA ACTIVA I INNOVADORA

  • Et formaràs seguint la metodologia learning by doing perquè apliquis els teus coneixements en casos reals, en projectes amb empreses o reptes de l’equip docent.
  • Aprendràs mentre elabores un projecte, utilitzant eines d’innovació en un model de negoci, sempre focalitzat en la Gastronomia Sostenible.
  • Descobriràs la teva part més creativa gràcies a l’ús d’eines d’Open Innovation, com Design Thinking o tècniques Human-centered, que et permetran ampliar les teves habilitats en organització de projectes, amb una visió de treball col·laboratiu i gestió d’equips.
  • Podràs fer pràctiques en el sector per consolidar els coneixements adquirits durant la formació.
  • T’especialitzaràs en investigació, amb l’assignatura d’investigació gastronòmica, i desenvoluparàs el teu projecte a les instal·lacions del CETT, si ho prefereixes com a alternativa a les teves pràctiques.

ESTUDIAR EN UN CENTRE DE REFERÈNCIA

  • El CETT compta amb una experiència de 50 anys en formació i més de 25 específicament en Gastronomia a tots els nivells.
  • Tindràs al teu abast un centre amb 3.600 m2 d’instal·lacions dedicades a la formació, amb espais especialitzats i adaptats a la formació pràctica en els àmbits de la Gastronomia: espais de cuina i pastisseria habilitats amb maquinària capdavantera, amb un laboratori gastronòmic i aules d’anàlisi sensorial.
  • Crearàs la teva pròpia xarxa professional amb experts del sector de la Sostenibilitat i la Innovació culinària, amb la xarxa única de CETT Alumni, que et permetrà connectar amb més de 19.000 professionals del sector per millorar la teva carrera professional nacionalment i internacional.
  • Tindràs un acompanyament i seguiment personalitzats des de la direcció i la coordinació acadèmica del Màster en el teu viatge cap a la transformació personal i professional.
  • És l’únic Màster Universitari de Gastronomia Sostenible atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT-UB amb l’especialitat d’Innovació en Cuina Responsable.
  • Possibilitat de fer el doctorat.

Què opinen els estudiants de màster del CETT?

Jennifer Diaz
Estudiar en el CETT m'ha permès trobar un treball en el qual puc aplicar tots els coneixements adquirits en el màster

Jennifer Diaz

Màster Universitari de Direcció d'Empreses Turístiques
Leila Sabtec
Vaig tenir l'oportunitat d'aprendre moltíssim dels meus companys de classe

Leila Sabtec

Màster Universitari d'Innovació en la Gestió Turística

Quins objectius aconseguiràs amb l'especialitat d'Innovació en Cuina Responsable?

L’objectiu general de l’especialitat d’Innovació en Cuina Responsable és capacitar-te per a la creació i transformació d’ofertes gastronòmiques que responguin als 3 eixos de circularitat (accessibilitat, inclusivitat i responsabilitat), incloent-hi estratègies per al planeta, les persones i les empreses.

Els objectius específics de l’especialitat són:

  • Formar professionals capaços de donar resposta als reptes que genera l’aplicació de la circularitat, l’accessibilitat i la responsabilitat social en la gastronomia.
  • Crear productes i serveis sostenibles per atraure les noves generacions de consumidors, conscienciats amb la sostenibilitat i el canvi climàtic, que busquen comprar en empreses amb professionals que comparteixin els mateixos valors.
  • Desenvolupar productes gastronòmics personalitzats, que s’adaptin a les necessitats fisiològiques a partir de cuines substitutives o ètiques.
  • Capacitar per adaptar els processos i productes gastronòmics a una visió sostenible tenint en compte totes les seves dimensions (ambiental, econòmica, social i cultural).
  • Formar en eines d’innovació i conèixer les tecnologies disruptives que garanteixin la competitivitat del producte en un entorn sostenible.

Quines competències aconseguiràs amb aquesta especialitat?

  • Dissenyar i implementar estratègies sostenibles que donin resposta a les noves tendències, necessitats i oportunitats de negoci emergents en l’àmbit de la Gastronomia Sostenible.
  • Optimitzar la gestió dels recursos economicofinancers a les organitzacions del sector gastronòmic amb una visió de circularitat, accessibilitat i responsabilitat social.
  • Planificar, coordinar i controlar els processos organitzatius i de servei en totes les àrees de gestió de les empreses gastronòmiques.
  • Identificar i implementar les tecnologies sostenibles adequades segons les necessitats de les organitzacions i empreses gastronòmiques.
  • Dissenyar i desenvolupar productes i models de negoci gastronòmics que suposin una novetat i que generin un impacte positiu en la cadena de valor circular i accessible.
  • Utilitzar els ingredients, processos i tècniques d’avantguarda en cuina per a la producció, elaboració, transformació i conservació dels aliments de l’oferta gastronòmica sostenible.
  • Dominar els fonaments i aplicar les metodologies científiques en la investigació en la Gastronomia Sostenible.

Other_

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Centre de recursos

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Recepció

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Aules 

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Aules

Itinerari general

Durant la primera part del Màster aprendràs bases teòriques i pràctiques de la sostenibilitat, processos i gestió en el sector gastronòmic i recursos tecnològics i d’innovació aplicables a la Gastronomia sostenible, que s’estructuraran en les assignatures comunes. Durant la segona part de l’itinerari aprofundiràs en les matèries i coneixements de la teva especialitat.

Aquesta especialitat et formarà en tècniques i ingredients que et permetin substituir components de les receptes que siguin perjudicials per a alguns comensals. Una vegada assimilades, aprendràs a integrar aquestes estratègies a la creació d’ofertes gastronòmiques en negocis amb valor, en un entorn sostenible, amb una base d’estratègies de transformació digital i coneixement dels recursos que l’entorn empresarial té per a l’emprenedoria. Amb la cuina circular, aprendràs a dissenyar i cuinar menús amb Zero-waste, maximitzant l’aprofitament dels ingredients i minimitzant el malbaratament alimentari.

Aprendràs amb metodologies actives, que desenvoluparan la teva capacitat creativa i donaran resposta als reptes que l’entorn professional et plantejarà.

Tot el teu aprenentatge culminarà en el Treball Final de Màster, que et permetrà consolidar tots els coneixements adquirits i t’aproparà al teu nou entorn professional. I si vols fer una immersió encara més propera pots accedir a fer pràctiques en el sector, durant el teu Màster o al final.

Durada

El pla d’estudis del Màster en qualsevol de les seves especialitats té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

Entrega del Treball Final de Màster: durant el mes de juny o setembre de cada període acadèmic.

Directius, professionals, emprenedors i titulats universitaris

El Màster Universitari en Gastronomia Sostenible es dirigeix a aquells professionals, consultors, xefs, gestors o emprenedors que vulguin crear un negoci gastronòmic basat en els principis de la sostenibilitat, així com a estudiants acabats de llicenciar que vulguin especialitzar-se i millorar la seva ocupabilitat.

El programa de Màster s’enfoca en 5 perfils:

  • Professionals del sector Gastronòmic: Empresaris, propietaris, xefs, pastissers, assessors i consultors gastronòmics, tècnics d’R+D de la indústria gastronòmica que desitgin transformar els processos gastronòmics i els models de negoci en clau sostenible.

  • Directius i professionals que exerceixin càrrecs de gestió: Professionals en la direcció d’empreses que vulguin entendre les implicacions d’un canvi cap a la sostenibilitat i conèixer estratègies i eines per a una transició d’èxit.

  • Directius i professionals que exerceixin càrrecs operatius en empreses gastronòmiques: Professionals que vulguin entendre les implicacions, en processos, servei i desenvolupament, d’una oferta gastronòmica adaptada als àmbits de la sostenibilitat i conèixer les estratègies i eines per a una transició d’èxit.

  • Emprenedors: Persones amb iniciativa que pretenen aprofitar les oportunitats derivades de l’aplicació dels ODS, l’economia circular i la gestió responsable i sostenible dels recursos naturals en la Gastronomia.

  • Titulats universitaris: Persones amb titulació universitària relacionada amb la Gastronomia i la Gestió recent, interessades a adquirir experiència i la capacitat de dissenyar i gestionar projectes gastronòmics sostenibles i innovadors.

Masters 2020

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Jardí

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Aules 

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Aules 

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Aules

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Passadís 

Àmbits professionals

Aquesta especialitat d’Innovació en Cuina Responsable et formarà per optar a diferents sortides laborals, com ara:

  • Director en gestió de projectes de Gastronomia Sostenible.
  • Tècnic d’R+D+I en adaptació circular i accessible de processos culinaris.
  • Investigador en aplicació de sostenibilitat en l’entorn gastronòmic.
  • Gestor especialitzat en transformació circular i accessible de processos en negocis gastronòmics.
  • Dissenyador de serveis gastronòmics sostenibles, amb responsabilitat social.
  • Consultor o Formador en Gastronomia Sostenible.
  • Emprenedor en Gastronomia Sostenible.
  • Intraemprenedor en Gastronomia Sostenible.
  • Professional autònom en sectors relacionats amb la innovació en Gastronomia Sostenible.
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

Els nostres Alumni opinen

Isabel Baez

Isabel Baez

SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera

Jordi Noguera

Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu

Natalia Mateu

Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)
 

Com és la metodologia de l'especialitat d'Innovació en Cuina Responsable?

El Màster pretén ajudar a potenciar el teu esperit emprenedor perquè siguis capaç de desenvolupar i llançar projectes turístics. Per a això, es treballen les habilitats relacionades amb l’emprenedoria mitjançant diferents eines i metodologies, entre les quals destaca l’aprenentatge per reptes ABR.

La formació és molt activa i participativa, l’estudiant és el centre del procés d’aprenentatge. Es potencia la participació activa a l’aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes.

Experimentaràs de primera mà l’emprenedoria i la innovació en projectes i empreses desenvolupant el teu propi projecte o una proposta intraemprenedora d’una empresa col·laboradora.

Es fonamenta en tres pilars:

ABR
Aquesta metodologia d’estudi es fonamenta en l’aprenentatge basat en reptes (ABR). Durant el curs hauràs de donar resposta a reptes plantejats per docents o organitzacions que formen part de la xarxa de partners del CETT-UB.

Així, aportaràs una solució concreta per a un entorn real. Institucions com Rusticae, Compass Group, Prezo o Vilaplana, entre d’altres, han format part dels desafiaments als quals han hagut de donar resposta els nostres estudiants.

ABP
Amb l’aprenentatge basat en projectes (ABP), tractaràs projectes transversals que donen resposta a un problema concret real del sector turístic. D’aquesta manera, desenvoluparàs competències de col·laboració, resolució de problemes i pensament crític, aplicades en un entorn de treball real. .

ESTUDIS DE CAS
Visitaràs diferents organitzacions i institucions del sector a Barcelona. Tindràs l’oportunitat d’aprendre i aplicar els conceptes gràcies a l’exposició de situacions reals de la mà dels seus mateixos responsables.

Avaluació

El Màster no té exàmens finals. L’avaluació es fa a partir del seguiment continu per part del professorat i la direcció del programa, així com la resolució de proves escrites individuals o grupals i l’elaboració de treballs durant el curs.

Detall del programa de l'especialitat d'Innovació en Cuina Responsable

Codi Assignatures Tipus Crèdits
850017 Processos gastronòmics responsables i sostenibles Obligatòria 6
850002 Desenvolupament de projectes gastronòmics sostenibles Obligatòria 6
850019 Innovació culinària sostenible i responsable Obligatòria 6
850020 Tecnologia per a la sostenibilitat Obligatòria 6
850018 Gestió empresarial de projectes gastronòmics Obligatòria d'Especialitat 6
850024 Tècniques en cuina circular i inclusiva Obligatòria d'Especialitat 3
850025 Innovació aplicada en cuina de substitució Obligatòria d'Especialitat 6
850026 Sistemes i processos en negocis sostenibles Obligatòria d'Especialitat 3
850034 Aplicació de tècniques culinàries sostenibles Obligatòria d'Especialitat 3
850019 Pràctiques Optativa 6
850031 Investigació en gastronomia Optativa 6
850032 Dietes en alimentació saludable i sostenible Optativa 3
850033 Tendències de consum alimentari i gastronòmic Optativa 3
850035 Educació i sostenibilitat Optativa 3
850036 Gestió humana en entorns de sostenibilitat Optativa 3
850026 Treball Final de Màster TFM 12

*Aquesta titulació està en tràmit de modificació de part del seu pla d'estudis, i algunes de les assignatures que s'indiquen estan pendents de la resolució favorable per a l'Agència de la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya,

Treball final de màster

La dimensió internacional, l’esperit emprenedor i l’empresa turística digital conformen tres dels principals objectius del Màster en Desenvolupament i Llançament de Projectes Turístics, i el TFM és l’instrument per sintetitzar aquests objectius.

El disseny de l’assignatura de Treball de Final de Màster (TFM) està vinculat directament al procés d’ensenyament-aprenentatge que caracteritza aquesta titulació pel que fa al desenvolupament transversal d’un projecte d’innovació en el sector turístic, al llarg del programa de Màster.

Els crèdits assignats a la matèria de Treball Final de Màster (6 ECTS) suposen la culminació de l’aprenentatge complet de l’estudiant al llarg del programa. Hi ha dues tipologies de TFM:

  1. Projectes d’emprenedoria: l’estudiant sintetitza un projecte desenvolupat en equip o individualment, i planteja estratègies i accions per llançar-lo al mercat. L’estructura del treball serà la d’un pla d’empresa:

    • Resum executiu
    • Anàlisi del mercat i competència
    • Pla estratègic
    • Pla de marketing
    • Pla d’operacions
    • Pla financer
  2. Projectes d’intraemprenedoria i innovació: l’estudiant sintetitza un projecte d’innovació per a una empresa, una institució o un organisme que planteja un repte relacionat amb:

    • Desenvolupament de nous serveis o productes
    • Creació de noves línies de negoci
    • Processos de Digitalització
    • Projectes de Marketing Digital
    • Desenvolupament de Plataformes Digitals

Pràctiques a empreses i institucions de primer nivell

Durant el teu període formatiu al CETT-UB, gaudiràs de l’oportunitat de fer pràctiques en empreses i institucions de primer nivell, amb l’objectiu d’aplicar i complementar els coneixements adquirits a la formació acadèmica i, a la vegada, afavorir l’adquisició de competències que et preparin per a l’exercici d’activitats professionals.

Les pràctiques tenen dues modalitats:

  • Curriculars: vinculades a assignatures del programa que estàs cursant i que formen part del seu currículum acadèmic; per tant, obligatòries.
  • Extracurriculars: no incloses dins del pla d’estudis i que tenen un caràcter voluntari.

La realització de les pràctiques es desenvolupa mitjançant convenis de cooperació universitat-empresa i estan tutelades per professors experts en cadascuna de les matèries.

El CETT-UB et facilitarà la consecució d’aquelles oportunitats més adequades al teu perfil professional i a les teves motivacions, entre les més de 900 peticions per part d’empreses que rebem anualment. De la mateixa manera, t’ajudarem a contactar i t’acompanyarem en l’accés a les empreses i les institucions més atractives per als teus objectius professionals.

Com a característica diferencial al mercat, el CETT-UB consta d’un grup d’empreses pròpies dedicades a la formació i a l’oferta de serveis d’hoteleria i turisme de qualitat, perquè apliquis aquests coneixements pràctics sense sortir del Campus:

  • Hotel Alimara
  • Residència Universitària Àgora BCN
  • Aula Restaurant
  • Summum Restaurant & Bar

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Obté un títol oficial

En finalitzar el Màster, obtindràs la següent titulació segons l’especialitat escollida:

Titulació Oficial de la Universitat de Barcelona: Màster Universitari en Gastronomia Sostenible. Especialitat en Innovació en Cuina Responsable per la Universitat de Barcelona. Codi 4317462 en el Registre d'Universitats, Centres i Títols (RUCT) del Ministeri d'Educació i Formació Professional del Govern d'Espanya.

Obtinguda la verificació del pla d’estudis pel Consell d’Universitats, previ informe de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, així com l’autorització de la Comunitat Autònoma de Catalunya, i establert el caràcter oficial del títol per acord del Consell de Ministres de 26 de setembre de 2014 (publicat al BOE de 18 d’octubre de 2014).

Doble Especialització: cursar el Màster et permetrà fer, si ho vols, una segona especialitat dins del programa, que apareixerà en una titulació oficial. Cursar una doble especialitat ampliarà les teves competències i t’ajudarà a afrontar i adaptar-te de manera encara més sòlida a un mercat laboral dinàmic.

Només podràs realitzar una especialització per any, sempre respectant els períodes d'impartició.

 

Direcció

MONTSERRAT SAPERAS FERRER

Directora del Màster Universitari en Gastronomia Sostenible CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Empreses Alimentàries Universitat de Barcelona
Àmbit d'especialització: Gastronomia i benestar, Innovació culinària, Neurogastronomia
Bloc temàtic/Departament: Cuina

Professorat

ÁLVARO ENRIQUE ARRIETA VALLE

Professor, Investigador i Director del Màster Universitari de Direcció Hotelera i de Restauració CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Estudiant Doctorat en Empresa Universitat de Barcelona Business School
Grup de recerca: Allotjaments Turístics i Restauració
Àmbit d'especialització: Sostenibilitat, Gestió de la restauració
Bloc temàtic/Departament: Cuina; Direcció estratègica; Economia i finances; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Restauració

FRANCISCO JAVIER DE DIEGO RODRÍGUEZ

BD CETT Corporate CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en MBA La Salle - Universitat Ramon Lull
Àmbit d'especialització: Gestió del talent, Gestió de persones, Mercat laboral turístic
Bloc temàtic/Departament: Aprenentatge pràctic aplicat

Mª DEL PILAR LEAL LONDOÑO

Professora, Investigadora i Directora de Màsters i Postgraus CETT Barcelona School of Tourism & Hospitality
Doctorat en Internacional en Geografia, Planificació Territorial i Gestió Ambiental Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Enoturisme, Planificació turística, Turisme gastronòmic
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances; Empreses i serveis turístics; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Turisme i cultura; Turisme i territori

ANTONI MATAS TARRUELLA

Director general Europaper - Enric Cirici, SLU
Llicenciatura en Direcció i Administració d'Empreses Universitat Ramón Llull
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Economia i finances

ALEXANDER MEDINA PHIMISTER

Fundador Gen Innovación
Posgrau en Direcció i Gestió de la Innovació Universidad Internacional de la Rioja-UNIR
Bloc temàtic/Departament: Innovació; Organització empreses i gestió de les persones

EMMA PLA RUSCA

Directora Màster Universitari d'Innovació en la Gestió Turística. Coordinadora de l'especialitat Gestió Turistíca del Patrimoni Culinari i Gastronòmic CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Sociedad de la Información y del Conocimientoció Universitat Oberta de Catalunya-UOC
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Enoturisme, Turisme gastronòmic, Turisme cultural
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances; Gastronomia; Innovació; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Marketing i comercialització; Tecnologia dels aliments i salut; Turisme i cultura; Turisme i territori
 

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

  • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

    • La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
    • Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
    • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
  • Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB

  • Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.

  • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

  • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.

Masters 2020

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Jardí

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Aules 

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Aules 

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Aules

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Passadís 

  • Descompte a la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant de CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.

2020

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable

Residència Àgora BCN

Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Innovació en Cuina Responsable | Innovació en Cuina Responsable
Residència Àgora BCN

Els espais d'aprenentatge

Al CETT apostem per crear un context d’aprenentatge que consolidi el model formatiu propi, amb recursos d’alt valor afegit orientats a la vivència, l’experimentació, el fet de compartir i l’aprenentatge, en un Campus únic.

El nostre alumnat disposa de diversos espais polivalents d’aprenentatge: l’Espai Eidos, La Plaça, l’Espai de Creativitat i Innovació, les Aules d’Informàtica o l’Aula Recepció, entre d’altres.

A més, si ets un estudiant internacional, també disposaràs de l'Oficina de Relacions Internacionals que t'ajudarà i assessorarà amb els tràmits que necessitis.

Instal·lacions CETT

CETT International Support

Perquè entenem el repte que suposa viure en un entorn que no és el teu, el Campus CETT-UB posa a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI), com a àrea destinada a l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants internacionals dels programes de Màster.

L’equip d’aquesta àrea et donarà informació pertinent relacionada amb aspectes logístics de la vida a Barcelona tals com l’empadronament, la tramitació del número d’identitat d’estranger (NIE) o la recerca d’allotjament a la ciutat.

Tràmits relacionats amb la teva estada acadèmica

L’equip d’ORI et brindarà informació actualitzada sobre els tràmits a desenvolupar un cop siguis a la ciutat, orientant-te sobre documents imprescindibles com el número d’identitat d’estranger (NIE), el padró o registre oficial de l’Ajuntament o el carnet universitari.

Idiomes

Si la teva llengua materna no és el castellà, l’equip d’ORI et proporcionarà consells sobre com i on aprendre’l. També t’indicarà on aprendre català, fet que et facilitarà la teva integració a la vida diària de la ciutat. A més, podràs enfortir el castellà a través dels cursos certificats que ofereix el nostre Departament d’Idiomes del CETT-UB. Per contra, si el que vols és practicar de manera informal qualsevol altre idioma, podràs participar de manera gratuïta al nostre programa d’intercanvi lingüístic entre estudiants del CETT-UB.

Allotjament

El CETT-UB som l’únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d’estudiants, Àgora BCN, amb preus assequibles per a la comunitat d’estudiants CETT. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l’Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars i amics podreu gaudir d’avantatges i descomptes.

Suport a la teva carrera professional

Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

  • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
  • Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
  • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

Definició de les teves fites professionals

  • Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
  • Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
  • Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.

Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral

  • Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
  • Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
  • Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
  • Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
  • Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.

Entrenament personalitzat

  • Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
  • Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
  • Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
  • Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.

Networking i dinamització d’activitats

  • Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
  • Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
  • Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
  • Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.

Job Center d’accés exclusiu

  • Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
  • Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
  • Seguiment de les candidatures presentades.
  • Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.

A més, des de Career Services t'ajudaran a trobar i gestionar les pràctiques curriculars i extracurriculars que més s'adaptin a tu.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services , contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

Suport a la teva carrera professional

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.

Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

  • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
  • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
  • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.

Residència Àgora BCN

El CETT-UB som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Com a alumne de qualsevol de les nostres titulacions gaudiràs de descomptes exclusius per a que puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Pregunta'ns sense compromís!

agora

Hotel Alimara

Com a part de les nostres empreses d'aplicació comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l'Hotel Alimara. Situat al peu de la serra de Collserola i dins del propi Campus CETT, en ell tant tu com els teus familiars podreu gaudir d'avantatges i descomptes.

Hotel Alimara

 

Volem formar els millor professionals

Una uniformitat en els coneixements base de l’alumnat del Màster de Gastronomia Sostenible permet avançar més ràpidament en la transformació de conceptes més innovadors i específics que donen valor a la formació.

Per accedir al Màster, et recomanem les següents habilitats:

  • Tenir ganes de treballar en equip, de manera col·laborativa i amb empatia.
  • Tenir sensibilitat pel que fa als temes relacionats amb la sostenibilitat, en un sentit ampli.
  • Ser curiós, crític i amb capacitat reflexiva.
  • Posseir habilitats analítiques i organitzatives.
  • Tenir un nivell d’idiomes acceptable, imprescindible per formar-te i estudiar el sector a escala internacional.
  • Disposar de coneixements en gestió, i recomanable, en empreses gastronòmiques en un sentit ampli.
  • Acreditar uns coneixements bàsics de cuina.
  • Tenir un mínim de dos o tres anys d’experiència laboral, si és possible.

Consulta el preu de l'especialització en Innovació en Cuina Responsable

EstudiantsReserva de PlaçaMatrículaTaxes UB*PreuPreu Total**

Estudiants Extracomunitaris

3.000 €900 €710€4.900 €9.510 €

Estudiants Comunitaris

1.100 €900 €710€5.951,5 €8.661,5 €

*Aquest import correspon al perentatge que l'alumne d'un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis acadèmics a la Universitat de Barcelona i es paga al mateix temps que la matrícula. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte.

**Aquest és el preu per pagaments al comptat. Consulta els preus i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.

Finançament

Consulta les nostres opcions de pagament mitjançant finançament bancari

Encara tens dubtes? Consulta altres formes de finançament que t'oferim al CETT-UB.

Housing

Consultar preu amb allotjament "PACK CETT-ÀGORA"

Què necessito per accedir al màster?

Podràs accedir al Màster des de qualsevol grau vinculat a les branques de coneixement de les ciències socials i humanitats, especialment els derivats de les anteriors diplomatures i llicenciatures en l’adaptació a l’EEES.

Els candidats que no procedeixin de les titulacions mencionades anteriorment hauran de cursar els complements de formació.

Complements de formació

L'estudiant haurà de cursar complements de formació en funció de la seva formació prèvia fins a un màxim de 15 ECTS.

La finalitat d'aquesta formació complementària és garantir un nivell competencial d'entrada equivalent al que posseeixen l’alumnat que ha acabat els estudis del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques o afins, referent al coneixement dels negocis gastronòmics i les tècniques culinàries.

La selecció dels complements de formació necessaris per a cada estudiant tindrà en compte les competències de la seva titulació d'origen i la seva relació amb les competències del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques o afins. La superació d'aquests complements de formació serà un requisit necessari per a la consecució del títol. Segons la titulació d'accés, s'identificarà el conjunt de complements de formació a cursar.

A continuació, s'estableixen els complements de formació que hauran de realitzar els estudiants en funció de la titulació prèvia adquirida:

  • Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques (o afins)

    • No es requereixen complements de formació
  • Grau de ciència i tecnologia dels aliments

    • Fonaments de gestió econòmica i financera (6 ECTS)
  • Grau de nutrició i dietètica humana

    • Fonaments de gestió econòmica i financera (6 ECTS)
    • Organització Culinària i direcció d'operacions (6 ECTS)
  • Grau d'Enginyeria Alimentària, Grau en Ciències Ambientals, Grau en Direcció Hotelera

    • Sistemes i processos de producció culinària (6 ECTS)
    • Tècniques i elaboracions culinàries (6 ECTS)
  • Grau en Turisme, Grau en Economia, Grau en Administració i Direcció d'Empreses

    • Sistemes i processos de producció culinària (6 ECTS)
    • Tècniques i elaboracions culinàries (6 ECTS)
    • Seguretat alimentària i legislació (3 ECTS)

Coneix totes les nostres beques

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.

 

El nostre equip d'orientació respon

Alexandra Miquel

Orientació de Màsters i Postgraus

Óscar Palacios

Orientació de Màsters i Postgraus