Fotografia de: Presentació | Mòdul de Barista
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Presentació
Especialització dins de Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia

Presentació

En l’actualitat. el cafè i el cafè d’especialitat, experimenten un procés de creixement similar, i de vegades també complementari al món de la cocteleria. La cultura del cafè està creixent en la nostra societat, i els consumidors coneixen cada dia millor el producte, i el saben valorar cada vegada més.

Donar una visió transversal el món del barista, coneixent el producte i les seves característiques, tècniques i elaboracions, aplicacions en altres àmbits com en la cocteleria, s’han convertit en la punta de llança de la renovació d’aquest sector gastronòmic, tant en la seva versió purament de barista com en la versió de complement en el desenvolupament d’altes especialitzacions com cocteleria.

Aquesta mòdul pretén introduir l'alumne en el coneixement del cafè, com a matèria primera i producte essencial de la cafeteria, en les habilitats del tast organolèptic, en les tècniques i processos correctes d'elaboració i servei del cafè^, i en les pràctiques de cafeteria pròpies del barista, que poden ser aplicades a l'activitat contemporània del bartender