Fotografia de: Presentacio | Mòdul de Cocteleria d'Avantguarda i Creativitat
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Presentacio
Especialització dins de Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia

Presentacio

La cocteleria adquireix cada dia més prestigi, i la formació hauria de contribuir a mantenir aquesta tendència a l’alça perquè no esdevingui passatgera, i aprofitar-la per establir unes bases sòlides de coneixement expert que el bartender sigui capaç d’experimentar en la seva totalitat.

Ser bartender va més enllà de saber fer les receptes que s’han memoritzat. En aquest sentit, conèixer el producte en la seva visió més àmplia (legislació, notes de tast, interaccions amb altres ingredients...), poder aplicar tècniques procedents d’altres branques de la gastronomia i saber quins objectius han de complir, et permetrà ser creatiu i, al mateix temps, disposar de les aptituds per adaptar-te a les tendències canviants del sector.

L’objectiu d’aquest mòdul és consolidar les bases de la cocteleria, mitjançant l’ensenyament de les tècniques, partint de les clàssiques i arribant fins a les més avantguardistes, de la mà de professionals reconeguts en el sector. Adquiriràs una idea pròpia sobre quines tècniques aplicaràs amb més comoditat, per formar així el teu estil propi, basat en tècniques fiables i segures. Alhora, sabràs analitzar de manera professional les característiques de cada producte, per tal de poder fer de la creativitat una de les teves fortaleses com a bartender.