Fotografia de: Presentacio | Mòdul de Cocteleria d'Avantguarda i Creativitat
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Presentacio
Especialització dins de Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia

Presentacio

La cocteleria adquireix cada dia més prestigi, i la formació hauria de contribuir a mantenir aquesta tendència a l'alça perquè no esdevingui passatgera, i aprofitar-la per assentar unes bases sòlides de coneixement expert que el bartender sigui capaç d'experimentar en la seva totalitat.

Ser Bartender va més enllà de saber fer les receptes que ha memoritzat. Conèixer el producte en la seva visió més àmplia (legislació, notes de tast, interaccions amb altres ingredients,...), poder aplicar tècniques vingudes d’altres branques de la gastronomia i quins objectius han de complir, permet ser creatius i al mateix temps disposar de les aptituds per adaptar-nos a les tendències canviants del sector.

Aquesta assignatura permet cimentar les bases, mitjançant l’ensenyament de les tècniques de la cocteleria, partint de les clàssiques i arribant a les més avantguardistes de la mà de professionals reconeguts en el sector. Es vol que el participant adquireixi una idea pròpia de quines tècniques aplicarà més còmodament, per formar-se així un estil propi, basat en tècniques fiables i segures. I alhora saber analitzar de manera professional les característiques de cada producte per tal de poder fer de la creativitat una de les fortaleses del bartender.