Fotografia de: Programa i assignatures | Mòdul de Cocteleria i Orígens
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Programa i assignatures
Especialització dins de Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia

Programa i assignatures

  1. Història contemporània de la cocteleria i la cafeteria: antecedents i evolució històrica. Els mites. Primeres aparicions de la terminologia cocktail. El concepte de bar modern.
  2. L’actualitat: globalització, noves tècniques, nous ingredients, nous còctels.
  3. Tast conceptual: introducció als sentits, fisiologia dels receptors, factors que influeixen en la percepció, el procés i la terminologia del tast, la percepció multisensorial i com influencia la degustació per part del consumidor.
  4. Elements materials: contenidors, copes, estris.
  5. Tast de diferents productes.
  6. Pràctica de moviments. Es fan servir tots els utensilis necessaris per a l’elaboració de cocktails, i es perfeccionen els moviments a partir d’exercicis físics amb aquesta finalitat.
  7. Breu introducció a la presència escènica, per començar a fer-nos càrrec del propi cos com a primera manera de comunicació amb el client.