Fotografia de: Programa i assignatures | Mòdul de Cocteleria i Orígens
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Programa i assignatures
Especialització dins de Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia

Programa i assignatures

  1. Història contemporània de la cocteleria i la cafeteria: antecedents i evolució històrica. Els mites. Primeres aparicions de la terminologia cocktail. El concepte de bar modern,
  2. L’actualitat: Globalització, noves tècniques, nous ingredients, nous còctels.
  3. Tast conceptual: Introducció als sentits, Fisiologia dels receptors. Factors que influeixen en la percepció, El procés i la terminologia del tast. Percepció multi sensorial i com influencia en la degustació per part del consumidor
  4. Elements materials: contenidors, copes, estris.
  5. Tast de diferents productes
  6. Pràctica de moviments. Es farà servir tots els utensilis necessaris per l’elaboració de cocktails, i perfeccionament d’aquests moviments a partir d’exercicis físics calculats per aquesta finalitat.
  7. Breu introducció a la presència escènica, per començar a fer-se càrrec del propi cos com a primera manera de comunicació amb el client.