Objectius
-
Identificar els diferents productes gastronòmics i les seves apreciacions organolèptiques.
-
Reconèixer la qualitat dels productes i el tipus de servei que millor s'hi escaigui.
-
Establir l’òptim maridatge entre els productes i els vins o begudes en general.
Raons per cursar el curs
- Participació d'experts i professionals del sector de primer nivell per a la seva intervenció durant el transcurs del mòdul (fòrums, xat, activitats orientades a la pràctica professional...)
- Tutorització i seguiment de l'alumnat de forma personalitzada per part del professorat del CETT amb reconegut prestigi acadèmic.
- Flexibilitat per poder cursar els mòduls de forma independent (són sumatoris) o a través d'un itinerari recomanat.
- Formació flexible, online i modular, en un format pensat especialment per als professionals que volen seguir una formació específica en paral·lel amb la seva activitat laboral.
A qui va dirigit
-
Professionals de l'àmbit de la restauració i/o professionals de sectors vinculats a l'àmbit de l'alimentació i les begudes.
-
Tècnics en restauració o aficionats al vi.
-
Diplomats o graduats en Turisme.
-
Llicenciats, diplomats i/o graduats universitaris interessats en especializar-se en aquesta àrea.
Temàtica
-
Els vins escumosos
-
La fortificació: Jerez, Oporto, Madeira i Vin Doux Naturel (VDN)
-
Les cerveses
-
Els vermuts
-
Els vinagres
-
Els olis
-
Els cafès, els tes i les infusions
Professors
AUTORS: ALÍCIA SOLÉ VIYUELA, CAROLA SITJAS BOSCH i FRANCESC XAVIER AYALA COTS
DOCENTS: ALICIA SOLÉ VIYUELA Y JOAN LLUÍS GÓMEZ CONDE
Metodologia
La realització dels mòduls es desenvoluparà mitjançant la metodologia de l’educació a distància. Amb aquest tipus de formació es pretén que l'estudiant sigui el protagonista de la seva formació, amb horaris totalment flexibles i adaptant els coneixements a les necessitats de l'alumne.
L’estudiant disposarà del recolzament d’un tutor i d’experts en els continguts, i mitjançant el campus virtual podrà desenvolupar el seu aprenentatge de forma tutelada o autònoma, quan les eines i el plantejament ho requereixi.
Els mòduls són impartits per a un equip de professors i professionals en actiu de l’àmbit de l’enologia, així com coordinadors responsables dels mòduls, amb la funció principal de dinamitzar el procés formatiu, garantint un seguiment i aprofitament òptim del curs.
Avaluació
L’avaluació del mòdul es fonamenta en tres recursos:
-
Les activitats bàsiques de comprensió. Aquestes es proposen al llarg del mòdul i són activitats amb diferent nivell de dificultat i format que asseguren la comprensió del corpus teòric i l’adquisició dels coneixements necessaris. Aquestes activitats permeten la identificació i comprensió dels continguts. La majoria són de resposta oberta per part de l’alumnat i són avaluades pel docent- tutor de cada mòdul. Es compta també amb activitats de preguntes de resposta alternativa en format d’autotest i que són realitzades per l’alumnat.
-
Les activitats d’aprofundiment són activitats d’anàlisi i reflexió en que l’alumnat posa de manifest l’aprenantatge i la correcte interpretació dels continguts i coneixements adquirits al llarg del desenvolupament del mòdul. Comporten una resposta oberta per part de l’alumnat i són avaluades sempre pel docent tutor.
-
Els debats plantejats a l’espai fòrum són de caràcter obligatori. La participació en aquests debats facilita la interacció entre l’alumnat i la resta de participants al campus virtual, com són els professionals experts i els docents.