Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Propera convocatòria: Setembre 2022
 

Amb el cicle de Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració coneixeràs a fons les claus del sector de la restauració en totes les seves vessants i seràs un expert en la gestió, l’organització i el desenvolupament del servei d’aliments i begudes.

Si vols ser un maître, director de restaurant o responsable de l’àrea d’aliments i begudes, o crear el teu propi negoci, aquesta és la teva formació!

Amb el nostre pla d’estudis de la formació de Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració:

  • Aprendràs a gestionar, dissenyar i organitzar el servei en un restaurant per assolir els objectius econòmics i de qualitat desitjats.
  • Sabràs com definir i planificar les estratègies digitals comercials més adients.
  • Faràs 350 hores de pràctiques en empreses (FCT). Podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.
  • Esdevindràs un professional amb unes competències transversals molt valorades en un sector que reclama persones resolutives, amb capacitat per aplicar canvis, aportar solucions i innovar.
  • Tindràs una visió i un coneixement dels diferents tipus de serveis de restauració, des dels més clàssics fins als més innovadors, passant per l’alta gastronomia.
  • Aprendràs a dissenyar una oferta gastronòmica completa establint el tipus de servei i el maridatge.
  • Interioritzaràs els criteris de sostenibilitat, de protocol, d’atenció als clients, normes d’higiene i prevenció de riscos laborals adients a tots els processos.
  • Adquiriràs els coneixements per a la direcció de la gestió econòmica i el lideratge d’equips.
  • Vols saber més raons?

LA FORMACIÓ PRÀCTICA DUAL-CETT, EL QUE ENS FA DIFERENTS

Més del 60 % de la formació és pràctica.

Realitzaràs la formació sense sortir del centre, a les nostres 12 aules tècniques de cuina, sommelieria i cocteleria que incorporen els darrers equipaments tècnics.

Et formaràs amb la supervisió dels nostres docents i professionals, amb una gran experiència i vincles amb el sector.

Al CETT disposem d'espais de formació pràctica i d’empreses pròpies on realitzaràs la formació pràctica Dual-CETT en diferents entorns professionals reals dins el centre:

  • Aula Restaurant i Fòrum: són espais gastronòmics de restauració, oberts al públic on desenvoluparàs la teva formació pràctica. Participaràs en l'organització i execució de serveis segons les tendències més actuals en l'àmbit tècnic, de producte i sota criteris de sostenibilitat amb la supervisió i acompanyament de l’equip docent.
  • L’Hotel Alimara 4 un hotel de quatre estrelles on també hi ha el Restaurant Summum i on desenvolupem la formació pràctica de serveis hotelers, com ara els banquets i el servei d’esmorzars.
  • La Residència Universitària Àgora BCN, de CETT Fundació, on pots participar activament en el servei de cuina per a col·lectivitats.

Més informació sobre el nostre model pedagògic

VOLS MÉS RAONS?

El CETT és el centre universitari de referència del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria. No et perdis l’oportunitat d’estudiar-hi la teva formació professional.

UNA TITULACIÓ OFICIAL
  • Obtindràs la titulació oficial de formació professional en Grau Superior en Direcció de Serveis de Restauració en dos cursos i comptaràs amb una àmplia visió tècnica i de gestió que t’ajudarà a trobar feina ràpidament.
  • Aconseguiràs el Diploma CETT d’especialitat en Esdeveniments, Banquets, Catering, Cocteleria o Comercialització de Vins, si vincules amb aquestes especialitats el teu Projecte Final de Cicle i les teves pràctiques en empresa (Formació en Centres de Treball).
  • Podràs compaginar estudis i feina. Amb la matrícula semipresencial tindràs l’oportunitat de cursar el cicle amb un model més adaptat a la teva realitat.
UNA METODOLOGIA PRÒPIA I MOLT PRÀCTICA
  • Aprendràs a partir d’una metodologia pròpia de formació tècnica aplicada.
  • Adquiriràs i aplicaràs els coneixements, i desenvoluparàs habilitats pràctiques durant tota la formació.
  • El 60 % de la formació del grau superior de serveis de restauració és pràctica i la desenvoluparàs a les aules tècniques de restauració i als espais de formació pràctica Dual-CETT, amb clients reals (Hotel Alimara, Restaurant Summum...).
  • Et formaràs de manera pràctica en aules tècniques i totalment equipades amb les darreres tecnologies.
UN PROGRAMA FORMATIU INNOVADOR I COMPLET
  • Gaudiràs d’un ampli ventall d’activitats formatives: des de demostracions i tastos per part de maîtres, sommeliers, baristes, coctelers i professionals de la gastronomia, fins a les presentacions de productes i d’empreses referents del sector.
  • Coneixeràs en primera persona les empreses més destacades del sector amb visites i participaràs activament en els esdeveniments i les fires professionals de la restauració.
  • Tindràs un acompanyament individual gràcies al programa de tutorització acadèmica i professional. Rebràs orientació i suport per poder assolir les teves fites en el sector.
MOBILITAT INTERNACIONAL
  • Al CETT disposem de la carta Erasmus +, que et permetrà obtenir beques per participar en intercanvis amb altres centres o per fer estades professionals de pràctiques a l'estranger.
  • Tindràs l’opció addicional d’aconseguir beques internacionals per fer stages en empreses a través de la Fundació Barcelona FP.
CONTACTE DIRECTE AMB EL SECTOR
  • Disposaràs d’una gran oferta de contactes laborals amb el sector gràcies al departament de Career Services. T’hi facilitarem l’accés, i t’assessorarem amb les pràctiques especialitzades de FCT (Formació en Centres de Treball) i perquè puguis accedir a les ofertes de feina.
  • Mantenim una estreta relació amb les principals empreses i organitzacions del sector turístic.
  • Al CETT tenim més de 50 anys de presència en el mercat i experiència en la formació de professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
CONTINUÏTAT D’ESTUDIS
  • Un cop superat el Cicle podràs accedir directament sense cap prova d’accés a:
    • Cicle superior de Direcció de Cuina
    • Un diploma d’extensió universitària de Sommelier o de Cocteleria i Mixologia.
A QUI VA DIRIGIT

El cicle de Tècnic Superior en Direcció de Serveis en Restauració va dirigit a totes aquelles persones que volen adquirir un perfil professional destacat i diferencial en l’àmbit de la restauració, amb els coneixements i les competències tècniques, de gestió i específiques dels serveis en restauració, de la cocteleria i la sommelieria. Amb aquest cicle obtindràs una visió completa per aportar al sector tot tipus de solucions i propostes de futur o també emprendre un projecte propi.

El Cicle s’adreça als:

  • Joves que volen ser caps de sala, maîtres, responsables de bar i de restaurant, o directors de restauració.
  • Joves que volen aprendre una base sòlida dels serveis de restauració, amb una visió innovadora i un coneixement ampli de les noves tendències del món de la sala.
  • Joves que tenen interès per desenvolupar, com a emprenedors, el seu propi projecte o negoci de restauració.

cicles hoteleria

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Aula Restaurant

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Aula restaurant

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Espai Eidos

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

DE QUÈ TREBALLARÉ?

Aquest Cicle et prepararà perquè puguis fer la teva carrera professional en el món de la restauració i la gastronomia. Aconseguiràs un perfil molt polivalent que et permetrà treballar en:

Àmbit professional

  • Restauració hotelera (banquets, serveis de restauració, esdeveniments, etc.).
  • Restauració comercial (restaurants).
  • Restauració col·lectiva (caterings, escoles, residències, etc.).
  • Empreses vinculades amb els serveis d’aliments i begudes.

SORTIDES PROFESSIONALS

Els principals càrrecs professionals dels nostres estudiants quan acaben el cicle són:

  • Cap de sala/Maître
  • Cap de sala per a col·lectivitats
  • Cap d’operacions en caterings
  • Responsable de bar i de restaurant
  • Director d’aliments i begudes
  • Director de restaurant o d’àrea de restauració

Els nostres Alumni opinen

Rubén Carmona
Fes del teu currículum el currículum que t'agradaria llegir si haguessis de contractar a algú

Rubén Carmona

Tècnic en Cuina i Serveis de Restauració
Vanessa Pérez
El CETT em va fer venir ganes de sortir fora per a aprendre idiomes, per a veure com treballen en altres països

Vanessa Pérez

Grau en Tursime
Thomas Guerin
El millor del CETT per a mi va ser la gent, la xarxa de contactes professional que vaig fer que després m'ha servit en la meva carrera profesional

Thomas Guerin

Màster en E-Tourism, estratègia de marketing i comerç

COM ÉS EL MODEL PEDAGÒGIC DEL CICLE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE SERVEIS DE RESTAURACIÓ?

T’oferim una formació integral, tant en l’aspecte personal com en el professional, que inclou els valors positius del sector, de l’exercici ètic de la professió i valors únics i propis del centre, com ara la sostenibilitat i l’excel·lència. Tenim un model pedagògic d’ensenyament i d’aprenentatge personalitzat basat en l’experiència pràctica centrat en:

L’estudiant com a eix principal
La formació pràctica Dual-CETT
El coneixement i contacte directe amb el sector
La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

L’estudiant com a eix principal

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

El coneixement i contacte directe amb el sector

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

QUIN ÉS EL PROGRAMA D'ESTUDIS DEL CICLE DE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE SERVEIS DE RESTAURACIÓ ?

1r curs. Descobreix les tècniques de serveis de restauració en bars, cafeteries i restaurants, banquets i caterings:

  • Adquiriràs habilitats tècniques del servei, de la gestió, el control i activitats pròpies de l’aprovisionament i el proveïment, i coneixeràs l’estructura d’un establiment o àrea operativa.
  • Assoliràs una visió comercial sobre els establiments de restauració. Aprendràs a optimitzar tots els recursos controlant les activitats i coneixeràs com funcionen els mitjans digitals i com es poden aplicar en diferents estratègies comercials.
  • Començaràs un primer període de pràctiques al sector (Formació en Centres de Treball).

2n curs. Perfeccionament tècnic i la gestió:

  • Dominaràs l’organització i la planificació dels serveis de restaurant i de bar, i de les competències per a la gestió i el lideratge d’equips que puguin trobar-se sota la teva responsabilitat.
  • Comprendràs i reforçaràs els teus coneixements dins l’organització i gestió de l’empresa de restauració.
  • Faràs una especial immersió en l’aplicació d’aspectes com la sostenibilitat, la rendibilitat i la viabilitat econòmica.

Distribució d'hores

Què en pensen els estudiants dels nostres cicles?

Alex Galian Danso
El CETT m'ha obert les portes a cocteleries referents d'Europa

Alex Galian Danso

Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Aida Alvarez Fuster
Els espais i les aules on es poden fer pràctiques són únics.

Aida Alvarez Fuster

Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
 

QUINES SÓN LES ASSIGNATURES DEL CICLE DE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE SERVEIS DE RESTAURACIÓ?

Mòduls Hores
Control de Proveïment de Matèries Primeres 66
Processos de Servei en Bar-Cafeteria 165
Processos de Servei al Restaurant 168
Sommelieria 66
Planificació i Direció de Serveis i Esdev. 33
Gestió de la Qualitat de la Seguretat i Higiene 30
Gastronomia i Nutrició 66
Gestió Administrativa i Comercial en Restauració 33
Anglés 66
Segona Llengoa Estrangera 66
Formació i Orientació Laboral 66
Formació en Centres de Treball** 350
Mòduls Hores
Processos de Servei al Restaurant 33
Sommelieria 33
Planificació i Direció de Serveis i Esdev. UF Cultura Gastronòmica* 66
Gestió de la Qualitat de la Seguretat i Higiene 36
Gestió Administrativa i Comercial en Restauració 33
Recursos Humans i Direcció d'Equips en Restauració 66
Anglés 66
Segona Llengoa Estrangera 66
Formació i Orientació Laboral 33
Empresa i Iniciativa Emprendedora 66
Projecte en Direcció de Seveis de Restauració 264
Formació en Centres de Treball** 350

*Unitat formativa pròpia del CETT. ** Per realitzar entre els dos cursos.

I la nostra formació pràctica?

FORMACIÓ PRÀCTICA EN EMPRESA

Durant els teus estudis del Cicle realitzaràs un període de 416 hores de pràctiques professionals al sector, la Formació en Centres de Treball (FCT). Gràcies a l’equip del departament de Career Services, podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.

  • La FCT la podràs desenvolupar en empreses col·laboradores del CETT, en restaurants d’alta cuina, en cadenes de restauració, en hotels o en empreses de col·lectivitats, segons les teves preferències.
  • Té per objectiu complementar i consolidar els teus coneixements, habilitats i competències tècniques en empreses reals del sector i en diferents tipologies d’empresa.
  • Amb la FCT començaràs la teva carrera professional dins d’un entorn laboral.
  • Recorda que, a més a més de la FCT, també realitzaràs la teva formació pràctica a les aules tècniques del centre i la formació pràctica Dual-CETT, a l’Aula Restaurant Fòrum i a les empreses pròpies del CETT.

Coneix algunes de les nostres empreses col·laboradores

7 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
7
C
D
E
G
L
M
R
S

CICLES TURISME

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Edifici del CETT

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Espai Eidos

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Centre de recursos

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Aules

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Espai Career Services

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Passadís

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Aules

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Centre de recursos

PROJECTE FINAL DE CICLE (PFC)

El mòdul de Projecte final de cicle és un treball en què aplicaràs tots els coneixements i aprenentatges adquirits al llarg de la formació.

  • El treball posa en relleu el teu aprenentatge durant el cicle de manera pràctica i aplicada, enfocat en els teus interessos professionals futurs.
  • El Projecte Final de Cicle (PFC) és un projecte de disseny i definició d’una àrea o establiment de restauració, comercial o de col·lectivitats, que inclou: l’estructura i àrees de l’empresa, la seva oferta, el seu servei, el pla de comercialització i venda, la viabilitat econòmica, etc.
  • Desenvoluparàs un projecte que pot tenir una aplicació real que inclogui totes les àrees del negoci: empresarial, econòmica, tots els aspectes vinculats amb el màrqueting i la comercialització digital, l’oferta de serveis i productes, la política de preus, etc.
  • Durant tot el procés de creació estaràs tutoritzat, per orientar-te i assegurar un bon desenvolupament del PFC.
  • El PFC es presenta davant un tribunal format per professorat.
  • Els projectes més interessants del PFC poden optar al Premi al Millor Projecte Final de Cicles Formatius de Grau Superior del CETT, de CETT Fundació, i obtenir una beca per seguir els estudis al CETT.

Aquestes activitats formen part del currículum formatiu i t’aporten coneixement i motivació durant el teu procés d’aprenentatge. Permeten que tinguis un contacte estret amb els professionals, les empreses, fires i actes, perquè coneguis de manera directa la realitat del sector.

  • Tastos i presentacions de productes d’alimentació i begudes: Empreses referents del sector presenten i expliquen els processos d’elaboració i es fa un tast dels productes per conèixer-ne les característiques i la seva aplicació en els àmbits culinaris i de la restauració.

  • Demostracions de professionals del sector o referents: Xefs, sommeliers, maîtres i professionals ofereixen demostracions i comparteixen el seu coneixement per aportar una visió de la professió i de les tendències més actuals que tenen lloc en el sector.

  • Visites a empreses del sector: Les empreses et permeten conèixer les seves instal·lacions per mostrar l’elaboració de productes alimentaris o de processos industrials d’elaboració d’estris o maquinària.

  • Fires i esdeveniments gastronòmics: Coneixeràs en primera persona els esdeveniments de referència del sector, i veuràs les oportunitats amb què et trobaràs quan esdevinguis un professional.

  • Participació en accions solidàries: Per transmetre’t el compromís social i com a actitud implícita en la nostra filosofia, el CETT participem en nombroses accions solidàries: el Gran Recapte dels Aliments, La Marató de TV3 o la Tapa Solidària amb el Casal dels Infants del Raval, entre d’altres.

  • La Trobada Gastronòmica: Cada any, organitzem la Trobada Gastronòmica, una jornada amb ponències, xerrades i demostracions al voltant d’una temàtica, amb col·laboradors de gran nivell del món de la cuina i la gastronomia. La Trobada és un nexe d’unió entre les empreses i el nostre alumnat. Apadrinada pel cuiner Carles Gaig, compta amb continguts especials i enriquidors, amb la participació de professionals de la gastronomia com Joan Roca, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, germans Torres, Ferran Centelles o Javier de las Muelas, entre d’altres.

ACTIVITATS TURISME

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

CETT Talent

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Cross Cultural Management
Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Fest alumnes

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Fòrum Gastronòmic BCN

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

CETT Talent

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Trobada  Gastronòmica

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Premis CETT Alimara

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Premis CETT Alimara
Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Can Magí

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Classe Ciència Turística

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Obervatori CETT

CONTINUÏTAT D’ESTUDIS

Un cop superat el grau superior et podràs seguir formant al CETT amb qualsevol d’aquests programes:

CICLES

Podràs continuar la teva formació amb els cicles formatius de grau superior del CETT, si accedeixes a un altre cicle de grau superior, i se’t reconeixeran i convalidaran crèdits:

Tècnic Superior en Direcció de Cuina*

¿Vols saber-ne més?

Tècnic Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics

¿Vols saber-ne més?

Tècnic Superior en Agències de Viatges i Gestió d'Esdeveniments

¿Vols saber-ne més?

*Per tal d’afavorir la compatibilitat dels estudis amb oportunitats laborals, aquests dos cicles s’imparteixen també en modalitat semipresencial.

ALTRES CICLES

Tècnic Superior de Màrqueting i Publicitat

¿Vols saber-ne més?

GRAUS UNIVERSITARIS

Grau universitari de Turisme

¿Vols saber-ne més?

Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

¿Vols saber-ne més?

Estudiant aquests graus se’t reconeixeran i convalidaran crèdits.

DIPLOMES D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA

Per cursar els Diplomes d’Extensió Universitària només hauràs de demostrar una experiència professional prèvia. Els Diplomes d’Extensió Universitària són cursos d’especialització amb titulació pròpia de la UB.

Diploma Superior de Sommelier

¿Vols saber-ne més?

Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia

¿Vols saber-ne més?

Per més informació contacta amb l'equip d'orientació a l'estudiant

FORMACIÓ INTERNACIONAL

La internacionalització promou el teu creixement personal en un ambient multicultural. Millora les teves competències professionals i t'ajudarà en la teva inserció al mercat laboral. Aprendràs llengües estrangeres, coneixeràs altres cultures i viuràs experiències úniques i enriquidores.

Amb aquest propòsit, al CETT promovem intercanvis educatius amb centres d’altres països, i estades de pràctiques professionals en empreses del sector a través de diferents programes:

ERASMUS +
Al CETT estem acreditats amb la Carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE) 2021-2027. Això ens permet organitzar i gestionar amb la garantia de qualitat projectes propis de mobilitat internacional als països participants en el programa Erasmus + i als països associats fora de les fronteres europees.

Erasmus Plus és el programa integrat de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport, que finança accions de mobilitat entre institucions i organitzacions europees. L’objectiu és que puguis formar-te, estudiar, adquirir experiència laboral i fer accions de voluntariat a l’estranger.

També formem part del consorci Erasmus gestionats per altres institucions, com Fundació Barcelona Formació Professional promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, i la Xarxa FP, una associació de ciutats europees que desenvolupa projectes de mobilitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’educació i la formació professional arreu d’Europa.

Pràctiques internacionals:

  • Podràs participar en les convocatòries de beques Erasmus per fer les pràctiques de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses d’altres països, o per fer un període de pràctiques com a estudiant graduat, un cop finalitzat el Cicle Formatiu. Molts dels nostres estudiants han fet les pràctiques internacionals en empreses hoteleres i de restauració de França, Itàlia, Portugal, Alemanya, Irlanda, Bèlgica, Finlàndia, Dinamarca o Malta.

Intercanvis educatius:

  • Al CETT mantenim convenis amb centres educatius i institucions de primer nivell per fomentar la teva formació i mobilitat internacional.

Projectes de col·laboració internacional:

  • En el marc del programa Erasmus +, també desenvolupem projectes col·laboratius i associacions estratègiques (KA2) amb escoles i institucions d’altres països europeus. Per exemple, en l'Erasmus Taste Europe on the Go! hi participem escoles d’hoteleria i centres universitaris de Finlàndia, Països Baixos, Itàlia i Espanya amb l’objectiu de millorar les competències de disseny, la implementació i la gestió d’un negoci de restauració, en format de street food creant un pop-up, a Hèlsinki, Breda, Bardolino i Barcelona.
Cofinanciat Unió europea
 

EL CETT AL TEU SERVEI

Com a alumne del CETT gaudiràs de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

  • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:
    • Disposar del fons documental i bibliogràfic del CETT així com d’altres recursos per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
    • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
  • Tindràs accés a les nostres instal·lacions dotades dels equipaments didàctics i tècnics més moderns.
  • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Té una oferta gastronòmica variada, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.
  • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes del CETT.
  • Si vens de fora comptaràs amb l’Oficina de Relacions Internacionals que t’ajudaran amb els tràmits del teu dia a dia i els aspectes més logístics de la teva estada a Barcelona.
  • Durant i després dels estudis sempre tindràs el suport del departament de Career Services. T’ajudaran a fer les pràctiques en qualsevol de les empreses col·laboradores del CETT durant els teus estudis. A més a més un cop finalitzada la teva formació, et donaran un assessorament personalitzat perquè puguis entrar ràpidament al món labora i complir els objectius professionals que et proposis.

2020

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

Residència Àgora BCN

Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració | Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Residència Àgora BCN
  • Descompte en la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant del CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.

ELS ESPAIS D'APRENENTATGE

Al CETT disposem de diferents espais d’aprenentatge a mida on podràs formar-te a través de diferents mòduls teòrics i pràctics:

  • 30 aules teòriques, totes equipades amb sistemes de projecció i tot el necessari per a la realització de videoconferències en streaming, amb possibilitat de connexió i participació sincrònica.
  • 4 aules d’informàtica amb una capacitat total per a 86 alumnes.

AULA OBERTA

T’oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l’horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de manera autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.

AULES D’ESPECIALITAT EN GASTRONOMIA

Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades i dotades de la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar-hi una formació professional de gran nivell.

Instal·lacions CETT

ESPAIS TÈCNICS

Les nostres instal·lacions s’adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada, i compten amb:

ESPAIS DE FORMACIÓ PRÀCTICA DUAL-CETT

Als espais de formació pràctica Dual-CETT aplicaràs els teus coneixements teòrics en un entorn real amb clients de veritat, amb la supervisió del professorat i personal professional.

T’enfrontaràs a reptes i situacions que t’ajudaran a adquirir les competències adequades al teu perfil professional i que et permetran accedir al món laboral amb unes qualitats úniques i molt valorades pel sector.

Els espais de formació pràctica Dual-CETT són:

  • Fòrum: és un espai gastronòmic on adquiriràs els coneixements aplicats del funcionament d’un bar-cafeteria, amb els diferents tipus de servei –esmorzars, dinars, etc.
  • Aula Restaurant: és un espai gastronòmic obert al públic, amb una oferta concebuda i dissenyada pensant en el teu procés d’aprenentatge, perquè adquireixis els coneixements propis d’una restauració de gran nivell. Gestionat pels mateixos estudiants, durant l’activitat que s’hi duu a terme et formes tant a la cuina com a la sala, desenvolupant-hi tota l’organització i execució del servei, amb les tendències més actuals i tenint en compte la sostenibilitat.
  • Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d’aplicació del CETT, ubicades al mateix Campus. L’Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa del Restaurant Summum, on pots adquirir coneixements pràctics en serveis de banquets, bufets d’esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també situada al Campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.

AULES TÈCNIQUES DE CUINA I RESTAURACIÓ

A les aules tècniques aplicaràs els coneixements tècnics en l’àmbit de la cuina, el restaurant, la sommelieria i la cocteleria.

  • Aules de cuina de demostració: per acollir presentacions de producte i d’elaboracions tècniques.
  • Aules de preelaboracions, Aula Taller de cuina, Aula Tecnoculinària i Espai Gastronòmic: per desenvolupar-hi la formació pràctica de cuina. Disposen de zones de treball individuals adequades per practicar-hi els conceptes tècnics culinaris, com ara aplicacions de talls, preelaboració de productes, tècniques de cocció i elaboracions culinàries, des de les bàsiques fins a les més contemporànies.
  • Aula cuina dolça: per fer pastisseria i forneria. Disposa de maquinària i utillatge específic per a aquestes especialitats.
  • Aules Sommelier: són tres aules preparades per realitzar-hi la formació del món de la sommelieria i destinades a la pràctica de l’anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast.
  • Taller de restauració: s’hi desenvolupa la part pràctica dels serveis en restauració. Permet a l’alumnat de sala iniciar-se en les tècniques de servei i d’atenció al client, i posar en pràctica diferents tipus de servei, l’elaboració de begudes calentes i preparacions a la vista del client.
  • Aula de cocteleria: està destinada a l’aprenentatge de l’elaboració de begudes i còctels en un espai de treball professional. Disposa de vuit espais de treball on pots posar en pràctica els coneixements específics i les habilitats per a l’elaboració de begudes com si et trobessis en un entorn professional real.

ESPAIS D'ESPECIALITZACIÓ GASTRONÒMICA

Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per desenvolupar investigació, projectes i reptes gastronòmics.

  • Laboratori Gastronòmic: és l’espai d’assaig de proves i de desenvolupament d’R+D+I. Disposa de maquinària, aparells i estris de darrera tecnologia.
  • Aula dels Sentits: dissenyada per desenvolupar la percepció sensorial, és una aula pensada per crear l’ambient idoni per despertar els sentits a través de l’experimentació.
  • Aula Sensorial: és un espai compost per 24 taules de tast professional. Disposa d’espais individuals que permeten desenvolupar el coneixement i posar en pràctica aspectes del tast sensorial en diferents productes i elaboracions.

FORMACIÓ INTERNACIONAL

La internacionalització promou el teu creixement personal en un ambient multicultural. Millora les teves competències professionals i t'ajudarà en la teva inserció al mercat laboral. Aprendràs llengües estrangeres, coneixeràs altres cultures i viuràs experiències úniques i enriquidores.

Amb aquest propòsit, al CETT promovem intercanvis educatius amb centres d’altres països, i estades de pràctiques professionals en empreses del sector a través de diferents programes:

ERASMUS +

Logo Unió Europea

Al CETT estem acreditats amb la Carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE) 2021-2027. Això ens permet organitzar i gestionar amb la garantia de qualitat projectes propis de mobilitat internacional als països participants en el programa Erasmus + i als països associats fora de les fronteres europees.

Erasmus Plus és el programa integrat de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport, que finança accions de mobilitat entre institucions i organitzacions europees. L’objectiu és que puguis formar-te, estudiar, adquirir experiència laboral i fer accions de voluntariat a l’estranger.

També formem part del consorci Erasmus gestionats per altres institucions, com Fundació Barcelona Formació Professional promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, i la Xarxa FP, una associació de ciutats europees que desenvolupa projectes de mobilitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’educació i la formació professional arreu d’Europa.

Pràctiques internacionals:

  • Podràs participar en les convocatòries de beques Erasmus per fer les pràctiques de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses d’altres països, o per fer un període de pràctiques com a estudiant graduat, un cop finalitzat el Cicle Formatiu. Molts dels nostres estudiants han fet les pràctiques internacionals en empreses hoteleres i de restauració de França, Itàlia, Portugal, Alemanya, Irlanda, Bèlgica, Finlàndia, Dinamarca o Malta.

Intercanvis educatius:

  • Al CETT mantenim convenis amb centres educatius i institucions de primer nivell per fomentar la teva formació i mobilitat internacional.

Projectes de col·laboració internacional:

  • En el marc del programa Erasmus +, també desenvolupem projectes col·laboratius i associacions estratègiques (KA2) amb escoles i institucions d’altres països europeus.

Taste Europe on the Go:

  • Al Taste Europe on the Go hi participem escoles d’hoteleria i centres universitaris de Finlàndia, Països Baixos, Itàlia i Espanya amb l’objectiu de millorar les competències de disseny, la implementació i la gestió d’un negoci de restauració, en format de street food creant un pop-up, a Hèlsinki, Breda, Bardolino i Barcelona.

Al CETT disposes d’un departament amb un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a l'estreta col·laboració del CETT amb les empreses del sector podràs accedir més fàcilment al mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

  • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
  • Una estreta relació amb les principals empreses del sector cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
  • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

  • Definició de les teves fites professionals
  • Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral
  • Accés als principals canals d’investigació i l’accés a moltes oportunitats de pràctiques i laborals
  • Networking i dinamització d’activitats
  • Job Center d’accés exclusiu

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT.

Como a associació d’antics alumnes del CETT, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

  • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
  • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
  • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.
 

RESERVA DE PLAÇA

S’ha de formalitzar mitjançant la següent pàgina

Documentació necessària:

  • 1 fotocòpia del DNI vigent (alumnes estrangers: passaport)

ENTREVISTA PERSONAL

Després d’efectuar la reserva de plaça, Secretaria Acadèmica contactarà amb l’alumne per acordar dia i hora per realitzar on line, l’entrevista personal.

MATRÍCULA*

Data límit: fins a finals de juliol.

Secretaria Acadèmica es posarà en contacte amb l'alumne per acordar dia i hora per formalitzar la matrícula i presentar la documentació requerida.

*Els alumnes que hagin fet la reserva de plaça i no es matriculin dins d’aquest període perdran la plaça assignada i l’import abonat. FINALITZAT EL PERÍODE DE MATRÍCULA CONSULTEU AL CENTRE LA DISPONIBILITAT DE PLACES

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2021/2022, tenint en compte, a més, les dificultats que ha generat la COVID-19.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.

MatrículaPreu *Preu Total **
795 €5.130 €5.925 €

*Pagament únic sense incloure matrícula

**El material no s'inclou al preu del curs (ganivets, uniformes, laboratori). Quota de menjador no s'inclou.

Al acabar el Cicle obtindràs la Titulació de:

Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració. Titulació oficial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Si realitzes el PFC i les FCT en una àrea específica, pots obtenir un diploma propi d’especialització:

Diploma CETT d’Especialitat en:

  • Esdeveniments
  • Banquets
  • Catering
  • Cocteleria
  • Comercialització de Vins