Fotografia de: Isabel Lugo parla sobre la història de la patata a Rac1 | CETT
Universitat de Barcelona

Isabel Lugo parla sobre la història de la patata a Rac1

07.03.2016
 
Isabel Lugo parla sobre la història de la patata a Rac1

El passat 5 de març, Emma Aixalà, presentadora del programa de ràdio “Amb molt de gust” de Rac1 va entrevistar la professora d’Història de la Gastronomia del CETT, Isabel Lugo.

El fil conductor del programa van ser les patates, el tubercle més consumit arreu del món.

Isabel Lugo va repassar la historia de la patata i la seva entrada a Europa, 500 anys enrere.

De fet, a Europa va venir com curiositat botànica, tal i com van arribar el tomàquet o el gira-sol, per exemple.  

Si vols descobrir quin va ser el factor que la va popularitzar entre comerciants o el perquè a la tomba  de Frederic II de Prússia s’hi deixen patates com a ofrena i no flors, no deixis d’escoltar aquest clip:

Fotografia de: Isabel Lugo parla sobre la història de la patata a Rac1 | CETT

Categories
rac1 amb molt de gust isabel lugo patata ràdio història gastronomia CETT