Fotografia de: El CETT participa en la creació del "Pla de la Gastronomia", emmarcat en el projecte Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT participa en la creació del "Pla de la Gastronomia", emmarcat en el projecte Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016

27.10.2016
 
El CETT participa en la creació del "Pla de la Gastronomia", emmarcat en el projecte Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016

La designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 ha servit per posar en marxa el denominat Pla de la Gastronomia, un simposi intermitent que, a través de diverses sessions de treball, ha analitzat transversalment la gastronomia catalana i ha permès planificar el full de ruta a seguir en els propers anys.

El CETT ha participat de forma activa en diferents sessions al llarg d’aquest simposi. La Dra. Maria Abellanet i Meya va ser la relatora de la sessió titulada “Gastronomia i formació”, que va tenir lloc el 27 de setembre a l’Hotel Alimara. Emma Pla, coordinadora del Màster en Innovació de la Gestió Turística del Patrimoni Culinari i Gastronòmic de l’EU CETT-UB va participar en la sessió “Gastronomia i Turisme” celebrada l’11 d’octubre al Palau Robert. I el 19 d’octubre Nan Ferreres, directora de l’Escola Tècnica Professional de l’ETP CETT, va participar a la sessió titulada “Gastronomia, identitat i patrimoni” a Prodeca.


Dilluns 24, en el marc del Fòrum Gastròmic es van presentar els resultats totes les sessions que han conformat el Pla. Aquí, podeu veure les referents a les sessions on el CETT hi ha participat de manera activa:


Gastronomia i Formació

• És necessària una nova aproximació integral a la formació superior en gastronomia (en el marc de l’EEES).

• S’haurien de definir els continguts de la formació superior en gastronomia conjuntament.

• S’ha de reforçar el coneixement gastronòmic en el conjunt de la societat.

• Cal aprofitar les potencialitats de la recerca i investigació en gastronomia.

• Definir espais de trobada i nous mecanismes de coordinació per la transferència del coneixement.

Gastronomia i Turisme

• S’ha de donar resposta al ‘gap’ existent entre expectatives i experiència gastronòmica dels turistes que ens visiten.

• Per millorar l’experiència gastronòmica dels turistes seria necessari millorar el seu posicionament intern.

• S’hauria d’articular un relat i una marca potent i única que ajudi a comunicar la gastronomia catalana als turistes.

• Seria necessari potenciar l’oferta de productes gastronòmics i la seva comercialització.

Gastronomia, Identitat i Patrimoni

• Cal establir uns criteris per identificar quins elements són susceptibles de convertir-se en patrimoni alimentari.

• Quins són els objectius de posar en valor el patrimoni alimentari?

• Són necessàries accions de valorització del patrimoni alimentari per fer sostenibles les activitats i la diversitat.

• S’han de marcar unes estratègies per fer front a les diferents amenaces a les quals s'enfronta el patrimoni alimentari/gastronòmic.

Els impulsors de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia fan una valoració molt positiva de les diferents sessions de treball que s'han organitzat a l’entorn del Pla de la Gastronomia en els darrers mesos. Tant és així, que no es descarta que les trobades tinguin continuïtat a partir de l’any vinent.

Consulta els resultats de totes les sessions, aquí.

Categories
CETT CETT-UB Pla de la Gastronomia turisme gastronomia