Fotografia de: El projecte "Cap a mar", que dóna a conèixer el món pesquer a Barcelona, primer premi Emprenedor Turístic 2017 | CETT
Universitat de Barcelona

El projecte "Cap a mar", que dóna a conèixer el món pesquer a Barcelona, primer premi Emprenedor Turístic 2017

30.05.2017
 
El projecte "Cap a mar", que dóna a conèixer el món pesquer a Barcelona, primer premi Emprenedor Turístic 2017

· El segon premi ha estat pel web de venta d’oci Planomi i el tercer per dos projectes ex aequo: les begudes fermentades de Kami de deus i l’agència de viatges especialitzada ONVAIG.CAT.

· Els premis, que busquen fomentar l’emprenedoria turística, incorporen com a novetat, un mentoring de 6 mesos, a banda de la dotació econòmica.

· El concurs ha concedit, a títol pòstum, la designació d’Emprenedor Pioner a Gaspar Espuña per la seva llarga trajectòria en l’àmbit del turisme.


El projecte Cap a mar ha estat la iniciativa empresarial guanyadora del XIII Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic que convoquen, anualment, la Fundació Gaspar Espuña i el Campus internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB). El lliurament dels premis ha tingut lloc avui en el Paranimf de la Universitat de Barcelona, coincidint amb l’acte de finalització d'estudis de Màster del curs 2016-2017 de l’EU CETT-UB.

El projecte que ha rebut el primer premi, Cap a mar, proposa una nova oferta d’activitats per al sector turístic a Barcelona a partir de divulgar l’activitat pesquera a la ciutat. La proposta permet descobrir com és el moll de pescadors de Barcelona, el seu entorn i els seus protagonistes mitjançant la possibilitat de sortir a pescar en diferents modalitats, l’organització d’itineraris i degustacions gastronòmiques i l’impuls de cursos de tractament del peix o la difusió de receptes, entre d’altres. El jurat dels premis ha valorat que és un projecte trencador i disruptiu, així com també pioner a Barcelona.

Segon premi pel web Planomi

El segon premi ha estat pel web de venta d’oci Planomi. Aquesta iniciativa empresarial ofereix diferents tipus de propostes d’oci, com la reserva d’hotels, d’espectacles o d’esdeveniments esportius, basades en un nou concepte de risc-benefici per l’usuari. El web ofereix oci a preus molt assequibles amb la particularitat que la reserva no és confirmada al client fins un determinat període abans de l’activitat en qüestió i, en cas de denegar-se, el client rep retornat l’import de l’activitat més un import addicional en concepte de premi que es contempla que sigui el 20% del preu abonat. Aquest funcionament té beneficis pel client però també pel proveïdor que tindrà més flexibilitat a l’hora de gestionar el seu inventari, per exemple en cas de tenir molta demanda, i veurà maximitzats els seus ingressos.

Tercer premi ex aequo a dos projectes: Kami de deus i ONVAIG.CAT

El tercer premi ha estat lliurat a dos projectes en la mateixa categoria: les begudes fermentades sorgides del projecte Kami de deus i l’agència de viatges especialitzada online ONVAIG.CAT.

Kami de deus contempla la producció i distribució de noves begudes fermentades per restaurants d’alta gastronomia, botigues especialitzades i venda per internet. Els dos primers productes que preveu llençar al mercat són dues hidromels inspirades en l’àrea del Mediterrani que busquen millorar els maridatges, especialment, dels menús degustació. La primera, anomenada Tanit, és suau i fresca, aromatitzada, amb pell de taronja i menta que podria substituir un vi espumós o una cervesa lagger. La segona es diu Sekhmet i és un vermut d’hibiscs amb base d’hidromel.

ONVAIG.CAT és una plataforma online que ofereix escapades de cap de setmana a diferents punts del territori català, totes elles vinculades a les festes i tradicions de Catalunya. Pretén contribuir a la promoció i preservació de la cultura popular i tradicions catalanes. El web proposa entre 2 i 4 escapades diferents cada cap de setmana que es poden complementar amb altres experiències turístiques, com descobrir els productors agroalimentaris de la zona, allotjaments amb encant, museus originals, o petits artesans, entre d’altres.

Una menció especial per l’agència Outdoor Adventour

El concurs també ha inclòs una menció especial per l’agència de viatges Outdoor Adventour, especialitzada en turisme actiu i d’aventura als Pirineus. Comercialitza experiències de viatge de creació pròpia vinculades al medi natural, valoritzant zones històricament deprimides a través d’experiències autèntiques que van més enllà de la multiactivitat, pensades perquè el visitant descobreixi d’una manera autèntica el territori, amb un compromís mediambiental i social.

Novetat: mentoring de 6 mesos

La XIII edició dels premis, creats el 2004 per fomentar l’emprenedoria turística a Catalunya, incorpora una novetat respecte les anteriors. A banda de la remuneració econòmica subjecte a cada premi, la qual va dels 3.600 euros que rep el primer premi, als 2.400 del segon, fins els 1.800 del tercer, s’ofereix als guanyadors un mentoring, és a dir, un període d’acompanyament, que serà de 6 mesos per a cadascun dels projectes guanyadors. El mentoring és un assessorament basat en una transferència de coneixement i experiència per guiar els emprenedors i accelerar, així, el procés de desenvolupament dels seus projectes. Enguany, s’han presentat 47 projectes al concurs, 10 més que l’any anterior, dels quals 13 van superar una primera fase i 7, finalistes.

Distinció d’Emprenedor Pioner per Gaspar Espuña

L’edició d’enguany del Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic també ha concedit, a títol pòstum, el guardó d’Emprenedor Pioner a Gaspar Espuña i Berga per la seva dedicació i llarga trajectòria com a directiu, empresari i expert en l’àmbit del turisme. El guardó reconeix a Espuña com visionari i pioner del sector turístic, no només del nostre país sinó pel seu llegat que també ha traspassat fronteres.

Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Roma i en Ciències Polítiques per la Universitat de Ginebra, Espuña va fundar, l’any 1969, el que avui és el Campus internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB. Va rebre una Creu de Sant Jordi el 2005 i una Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona el 2006, entre altres reconeixements. L’últim guardó rebut ha estat el Premi del Consell Català de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, el passat mes d’abril.

A partir de l'1 de juny s'obra una nova edició del Concurs Projectes Emprenedors en el Sector Turístic de la FGE-CETT. Trobareu les bases i el formulari de participació aquí.


Podeu veure totes les fotografies de la jornada:

Fotografia de: El projecte "Cap a mar", que dóna a conèixer el món pesquer a Barcelona, primer premi Emprenedor Turístic 2017 | CETT

Categories
Emprenedors Turisme Emprenedoria mentoring Emprenedor Pioner CETT CETT-UB FGE FGE-CETT