Fotografia de: S’amplia el termini per participar a la Verema Solidària | CETT
Universitat de Barcelona

S’amplia el termini per participar a la Verema Solidària

04.09.2017
 
S’amplia el termini per participar a la Verema Solidària

Des del Grup CETT ens sumem per segon any al projecte de la Verema Solidària, una experiència solidària que vincula territori, vi i sensibilitat social.

Qualsevol que ho desitgi pot veremar i gaudir d’un dia a la vinya aportant fons per a entitats que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social. Al 2017, la Verema Solidària se circumscriu al territori de la D.O. Penedès i l’àrea d’influència de la DO Empordà i a entitats de l’Alt i Baix Penedès, del Garraf, de l’Anoia, el Baix Llobregat i l’Alt i Baix Empordà i el Gironès.

L’èxit de la primera ronda de micromecenatge d’aquesta segona edició de la Verema Solidària 2017 ha permès fer una segona ronda de 40 dies, mantenint les inscripcions obertes fins el 13 de setembre. Així que aquelles persones que vulguin participar a la Verema Solidària ho poden fer, inscrivint-se aquí.


A data d’avui, Verema Solidària porta recaptats 11.700 euros mitjançant la campanya de micromecenatge oberta a www.goteo.org, un 260% sobre la recaptació mínima que s’havia fixat, i entra al compte enrere de la seva darrera setmana. L’objectiu ara és apropar-se el màxim possible als 18.000 euros de recaptació òptima que permetrien cobrir les peticions de finançament que van fer les entitats socials guanyadores dels Premis Verema Solidària: Astrid-21 i Mas Albornà, per millorar la vida de joves i gent gran amb discapacitat intel·lectual. Fins dimecres 13 de setembre, qui ho desitgi encara es pot inscriure a alguna de les activitats a vinya, per veremar al Penedès o a l’Empordà; o sense anar a vinya, per fer un tast amb en Josep Roca, un dels millors sommeliers del món, reservar ampolles dels vins solidaris que s’elaboraran, o simplement per fer una aportació de suport a la campanya.

Durant el mes de setembre es portaran a terme tres accions de Verema Solidària més, a les dates i cellers següents, en horaris de matí amb dinar inclòs:

- dissabte, 16 de setembre, a Celler Credo (Penedès)

- diumenge, 17 de setembre, a Raventós i Blanc (Penedès)

- dissabte, 30 de setembre, al Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà)

Vine amb amics, en família, en equip… Descobriràs una experiència de vi i solidaritat. Un centenar de persones ja van gaudir el passat 2 de setembre al celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada a l’Alt Empordà, durant la primera jornada de la Verema Solidària 2017. Va ser un dia fantàstic!

A Goteo.org estan detallades les diferents modalitats de col·laboració i les contrapartides que rebran els participants.

Les entitats beneficiàries

Verema Solidària selecciona les entitats que seran beneficiàries dels fons recaptats a les veremes que organitza, mitjançant una convocatòria de projectes.

Com a element característic, Verema Solidària determina l’àmbit geogràfic de les seves activitats d’acord amb el territori de les Denominacions d’Origen (D.O.) i, en alguns casos, comarques d’influència. Enguany, poden concórrer als premis les entitats del tercer sector ubicades a les comarques incloses dins la D.O. Penedès o Empordà i que es consideren àrea d’influència directa, que son les següents: Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf, Anoia i Baix Llobregat, que delimiten la D.O. Penedès i Baix Empordà, Alt Empordà i Gironès, que delimiten la DO Empordà i la seva l’àrea d’influència directa.

Les entitats beneficiàries de la Verema Solidària 2017 són la Fundació Astrid 21 a l’Empordà i la Fundació Más Albornà al Penedès. Ambdues treballen per a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual al món laboral. Mas Albornà amb el programa Senectus que te per a objectiu la millora de la qualitat de vida de les persones que s’acosten a la jubilació i Construint oportunitats d’Astrid 21 que treballa des d’un itinerari personalitzat la inclusió laboral dels joves.



Alumnat solidaris

L’alumnat del segon curs del Curs Superior de Sommelier del CETT, tindran de nou un paper protagonista en aquesta jornada, com en la primera edició. Seran els acompanyants dels grups d’assistents i compartiran amb ells els seus coneixements sobre el procés de la verema i la viticultura, adquirits ja en el primer curs. Entre altres tasques:

  • Acompanyaran al grup a la seva línia de la vinya per veremar.
  • Ensenyaran com tallar el raïm i com deixar-ho a les caixes.
  • Explicaran les característiques del raïm xarel·lo.
  • Parlaran de la importància de la vinya, del clima i del territori.
  • Contestaran tots els dubtes i qüestions que pugui tenir el grup en referència al món de la vinya i el vi.

Tot seguit, hi haurà un dinar a la vinya i una estona de lleure aprenent secrets del món del vi amb enòlegs i sommeliers professionals.

Des del Grup CETT us volem animar a tots a participar en aquest projecte solidari. Afanya’t, que només queden 5 dies per poder-te inscriure!

Tens tots els detalls del projecte aquí.

Categories
Verema Solidària summiller solidaritat Empordà Penedès CETT verema gastronomia mecenatge