Fotografia de: Concurs de Gastronomia "Atún Rojo Balfegó" | CETT
Universitat de Barcelona

Concurs de Gastronomia "Atún Rojo Balfegó"

26.09.2017
 
Concurs de Gastronomia "Atún Rojo Balfegó"

Demà dimecres, dia 27 de setembre el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, acollirà la primera edició del Concurs de Gastronomia “Atún Rojo Balfegó”, que ja és un dels concursos més importants de cuina professional d’Europa.

Els plats a desenvolupar en les dues fases del concurs han de tenir només un ingredient obligatori: “Atún Rojo de Balfegó”. En el criteri de selecció s’ha valorat l’aspecte visual, estètic i original de la recepta presentada. Només 12 cuiners participants han estat seleccionats:

  • Álvaro Melero Fajardo (Restaurante La huerta Vieja - Laguardia)
    • Xef Ajudant: Noelia Bra Gracia
  • Carles Polo Campdelacreu (Restaurant Can Jubany*- Calldetenes)
    • Xef Ajudant: Rubén Saborido Herrera
  • Daniel García (Restaurante Aboiz. Garai - Bizkaia)
    • Xef Ajudant: Javier Fernández.
  • Iñigo Elorriaga Ungo (Restaurante Boroa*- Bizkaia)
    • Xef Ajudant: Vitalie Nofit
  • Jordi Servalls Bonilla (Restaurante Quatre Molins - Cornudella de Montsant)
    • Xef Ajudant: Montserrat Costa Pino
  • José Manuel López Iglesias ( Restaurante Peix & Brases - Alicante)
    • Xef Ajudant: Zoryana Dyachuk
  • Juan Carlos Reyes Moreno (Restaurante ABAC** - Barcelona)
    • Xef Ajudant: Lidia Reyes Moreno
  • Mario Amat Ramírez (Restaurante El Portal - Alicante)
    • Xef ajudant: Borja Muñoz Higuero
  • Mikel Joseba Población Unda (Restaurant Etxanobe* - Bilbao)
    • Ajudant: Raquel Martínez
  • Rafael Arroyo Martínez (Restaurant Claustro Hotel Palacio de Santa Paula-Granada)
  • Ria Katharina Jahnke (Restaurant El Pabellón Florida Retiro- Madrid)
    • Ajudant: Esther Alcalde Pavón
  • Víctor Pardo Serrano (Restaurante La Bonaigua - Barcelona)Ex alumne CETT (Tècnic Superior en Direcció de Cuina)
    • Xef Ajudant: Antonella Mesinna

Els participants han de cuinar les seves propostes per a 6 persones que compondran el jurat a cada fase. El jurat està format per professionals reconeguts dins del sector gastronòmic:

  1. Martín Barasategui (Restaurant Martín Berasategui***, Ambaixador Gastronòmic de Balfegó i únic xef espanyol amb vuit estrelles Michelin atorgades en tres dels seus restaurants a Espanya)
  2. Paolo Casagrande (Restaurante Lasarte***, amb tres estrelles Michelin)
  3. Nacho Manzano (Restaurant Casa Marcial**, amb tres estrelles Michelin a la suma dels dos dels seus restaurants)
  4. José Carlos Capel (Reputat crític gastronòmic del Diari “El País”, escriptor i President de “Madrid Fusión”)
  5. Esteban Capdevila (Crític gastronòmic, comunicador, president d’ “Imagen Límite”, empresa especialitzada en comunicació del sector de la gastronomia i l’ hostaleria).
  6. Alberto Granados (Periodista, escriptor i gastròmo, director del programa “Aquí en la Onda” d’Onda Cero i de la revista Kobe Magazine)

A una primera fase eliminatòria seran eliminats 6 cuiners, i només els altres 6 hauràn d’ elaborar un segon plat diferent a la primera proposta.

Aquest concurs serà emès a “Canal Cocina” en directe des de les instal·lacions del CETT a partir de les 9h del dia 27 de setembre.

Molta sort a tots!