Fotografia de: Queda inaugurat el Curs Acadèmic 18/19! | CETT
Universitat de Barcelona

Queda inaugurat el Curs Acadèmic 18/19!

25.10.2018
 
Queda inaugurat el Curs Acadèmic 18/19!

El Campus CETT-UB destaca l’increment de l’alumnat internacional aquest curs


· El Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB inaugura avui, dijous 25 d’octubre, el curs acadèmic 2018/19 en un acte a l’Hotel Alimara.

· El Campus CETT-UB acollirà uns 800 alumnes internacionals procedents de 50 països i augmenten la mobilitat acadèmica, incrementat un 36% els convenis Erasmus.

· Joan Torrella, director general de Turisme de Barcelona, imparteix la lliçó inaugural «El Consorci Turisme de Barcelona i el futur de la destinació: com connectar èxit empresarial i progrés social».

Reptes del turisme

Avui s’ha inaugurat el curs acadèmic 2018-19 del Campus CETT-UB, que ha comptat amb la participació del Sr. Joan Torrella, director general de Turisme de Barcelona, qui durant el discurs d’apertura ha remarcat que “la competitivitat i la sostenibilitat son un binomi indestriable, doncs la clau de l’èxit en una destinació és orientar les seves polítiques a la millora de la qualitat de vida de la població i la necessària vinculació de les empreses amb la cohesió i el progrés social”, posant de manifest la situació actual on l’activitat turística ha deixat de ser un tema entre el sector turístic i l’administració i ha esdevingut una qüestió col·lectiva.

A l’acte, que dóna el tret de sortida dels estudis, també hi ha assistit Núria Pi, directora tècnica de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals de la Generalitat de Catalunya i, per part del CETT, de Miquel Alsius, president del Grup CETT; la Dra. Maria Abellanet, CEO del Grup CETT; Nan Ferreres, directora de l’Escola Tècnica Professional i dels estudis universitaris de Gastronomia, i Jose Antonio Pérez Aranda, director de l’Escola Universitària.


Destacats del 2019

El Campus CETT-UB destaca dues accions durant aquest curs inaugurat: la presentació i el desenvolupament del primer Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme del país, que es podrà cursar al 2019-2020 i la celebració de la II edició de l’Smart Tourism Congress Barcelona, (21, 22 i 23 de novembre), després de l’èxit i bona acollida de la primera edició l’any 2016 (www.cett.es/smartourismcongress/ca/).

Amb l’arribada del 2019, el CETT celebrarà el seu 50è aniversari amb una proposta d’activitats que pretèn reunir i implicar a tothom vinculat durant aquests anys a l’entitat: l’alumnat i antic alumnat del centre, l’equip i el professorat, universitats i socis acadèmics nacionals i internacionals o empreses i institucions col·laboradores.


Campus internacional

El CETT inaugura el curs posicionant-se com a referent internacional, ja que 800 alumnes internacionals procedents de 50 països passaran per les aules del Campus CETT-UB al llarg d’aquest curs. També augmenten un 36% les places dels convenis Erasmus i bilaterals destinats a promoure la mobilitat acadèmica de l’alumnat, amb 11 nous convenis, més places a països com França, Portugal, Estats Units i Mèxic, i noves places a Bèlgica i la Xina.


Premis Fundació Gaspar Espuña-CETT

En el marc d’aquest acte, s’han lliurat els Premis de la Fundació GasparEspuña-CETT, per fomentar la recerca i el coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia entre l’alumnat del CETT i dels estudiants de batxillera td’arreu de Catalunya.

· XII Premis als Millors Treballs de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat

1er Premi - Oriol Segura, ‘Pla de Màrqueting de l’Alberg de Berga’. Oriol Segura, alumne de l’Institut Pere Fontdevila de Gironella (Berga), ha estat guardonat amb el primer premi pel Treball ‘Pla de Màrqueting de l’Alberg de Berga’. Gràcies a l’entesa i a l’acord amb l’Alberg de Berga S.L., l’alumne ha pogut dur a terme algunes de les accions descrites al treball. D’aquesta manera, l’empresa n’ha sortit beneficiada i l’autor ha pogut comprovar els resultats de les accions plantejades i ha fet una immersió molt més profunda en aquest camp.

2n Premi - Agnès Camatxo, ‘Arraïlart’. Agnès Camatxo, alumna de l’Institut Sòl-de-Riu d’Alcanar (Tarragona), pel treball ‘Arraïlart’. El projecte crea una guia patrimonial i turística que es visualitza en 17 intervencions artístiques en espais del municipi d’Alcanar. Mitjançant la promoció visual creativa, a partir de l’art i la paraula, vol donar a conèixer, difondre i valorar el patrimoni.

3er Premi - Maria Dalfó, ‘Podem observar el firmament amb una mirada clàssica?’ Maria Dalfó, alumna de l’Institut Montgrí de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), pel treball de recerca ‘Podem observar el firmament amb una mirada clàssica?’, que es basa en demostrar la relació entre les constel·lacions i la mitologia grecoromana.

· Premi Ramon Arcarons, al Millor Projecte de Final de Carrera del Grau de Turisme de l’EU CETT-UB

1er Premi- ‘De la turismofòbia a la convivència turística: El cas de Barcelona. Anàlisi Comparativa amb Amsterdam i Berlín’, escrit per Jessica Alcalde, Núria Guitart, Anna Pitarch i Òscar Vallvé. El jurat ha destacat l’actualitat del tema d’estudi i el gran rigor acadèmic emprat; s’ha comparat una mateixa problemàtica en diferents ciutats turístiques europees i se n’ha extret conclusions interessants. El jurat també ha decidit per unanimitat lliurar una distinció al treball ‘Tourism & Theatre. To be or not to be?’, de Lluís Santamarta, en reconeixement a l’originalitat del tema d’estudi, l’excel·lent identificació d’alguns agents destacats del món teatral i turístic, la precisió acadèmica en el tractament de les dades i la magnífica presentació.

· Premi al Millor Projecte Final de Cicles Formatius de Grau Superior de l’ETP-CETT

El guardó ha estat atorgat al projecte ‘App Som-hi’. Creada pels alumnes del Cicle Superior d’Agències de Viatges i Organització d’Esdeveniments Ester Amigó, Bruno Ayres i Andrea Fernández, és una aplicació mòbil de rutes que opera a Catalunya i inspirada en els programes televisius de superació Pekín Express i Ninja Warriors, i en l’empresa de viatges Waynabox. L’aplicació, en format macro gincana itinerant pels llocs més emblemàtics de la geografia catalana, té en compte la sostenibilitat i la cultura, i porta la diversió com a lema. 


Podeu consultar la galeria de fotografies a travès d'aquest enllaç

I podeu visualitzar l'esdeveniment en el nostre canal de Youtube