Fotografia de: Sorprèn aquestes festes amb la recepta del CETT! | CETT
Universitat de Barcelona

Sorprèn aquestes festes amb la recepta del CETT!

19.12.2019
 
Sorprèn aquestes festes amb la recepta del CETT!

Arriben les festes de Nadal i al CETT et volem ajudar a sorprendre els teus convidats a taula, no et perdis la recepta que et proposa el nostre equip de cuina!

Garrinet sense feina, pera amb remolatxa, i cruixent de pasta wonton amb cremós de formatge de cabra per a 4 persones:

TERRINA DE GARRINET

Ingredients:

- 1,8kg de garrinet

- Sal i pebre c/s

- Oli d’oliva

- Aigua c/s

Procediment:

Coure el garrinet al forn a 160º durant 3 hores (tapat amb paper d’alumini i amb una bona quantitat d’aigua al fons). Volem el porc ben cuit però que la pell es tregui amb facilitat i no quedi cruixent.

Un cop cuit i encara en calent, traiem els ossos del porc amb compte, reservem la pell i la posem al fons d’una terrina de forma quadrada o rectangular. A sobre, hi anem posant la carn del porc amb un gruix de 4 cm, seguidament hi col·loquem paper de forn i una altra terrina amb la mateixa forma i pes al damunt per què faci pressió. Reservem. Un cop fred desemmotllem i tallem porcions de 10 per 5 cm.

PERA AMB REMOLATXA

Ingredients:

- 200gr de pera blanquilla

- 250gr de remolatxa fresca

Procediment:

Passem per la liquadora la remolatxa, reservem el suc.

Pelem la pera i traiem el cor.  Tallem en dos meitats la pera i cada meitat en quatre més.

Fem bullir la pera amb el liquat de remolatxa i, un cop cuita, deixem refredar al mateix suc. Ha de quedar cuita i ben vermella.

CRUIXENT DE PASTA WONTON AMB CREMÓS DE FORMATGE DE CABRA

Ingredients:

- 4 fulles de pasta wonton

- 100cl de nata per muntar

- 60g de formatge de cabra

Procediment:

Fem bullir la nata i afegim el formatge de cabra, deixem refredar. Un cop fred, muntem com si fos nata i la reservem en una manega pastissera.

Tallem la pasta wonton per la meitat i formem cilindres de 2 cm de diàmetre, utilitzem una mica d’aigua per enganxar la massa. Les deixem 2 hores en una safata fins que quedin seques. Un cop seques, s’han de fregir amb cura per no deformar-les i fins que agafin color.

Finalment farcim els cilindres amb la crema de formatge.

SALSA DEL GARRINET

Ingredients:

- Ossos del garrinet

- 100ml de vi negre

- 1 pastanaga

- 1 ceba

- 1 tomàquet madur

- 1 dent d’all

- Farigola c/s

- Llorer c/s

Procediment:

Els ossos que han sobrat de la terrina els posem a torrar i afegim les verdures perquè agafin color. Un cop han agafat color, traiem l’excés de greix i ho col·loquem en una olla juntament amb el vi, la dent d’all, la farigola i el llorer. Un cop ha perdut l’alcohol, afegim aigua fins cobrir els ossos i deixem coure 2 hores a foc molt lent.

Colem el resultat i deixem reduir fins a obtenir una salsa reduïda del garrinet.

EMPLATAT

Marquem una porció de garrinet per la pell fins que quedi ben cruixent en una paella antiadherent. Tot seguit, la col·loquem al centre del plat amb la pell mirant amunt i, a sobre, hi afegim 4 trossos de pera cuita amb la remolatxa als costats. Acabem afegint el cruixent de wonton i formatge també al damunt, en posarem 2. La salsa la posarem de forma que no toqui la pell per evitar que aquesta quedi tendre.

Ara sols et queda gaudir de l'àpat, bon profit!

I, si t'animes a recrear la nostra recepta, fes una foto, penja-la al teu Instagram i etiqueta'ns a @cett_ub, volem veure la teva creació! 

Categories
CETT recepta cuina gastronomia Nadal festes de Nadal