Fotografia de: Turisme de Catalunya atorga els Premis de Promoció Turística 2008. La Directora General del Grup CETT, Maria Abellanet, ha format part del jurat juntament amb d’altres professionals de renom tant de l'àmbit del periodisme com del turisme | CETT
Universitat de Barcelona

Turisme de Catalunya atorga els Premis de Promoció Turística 2008. La Directora General del Grup CETT, Maria Abellanet, ha format part del jurat juntament amb d’altres professionals de renom tant de l'àmbit del periodisme com del turisme

06.07.2009
 

Aquests guardons, que en la present edició arriben al seu vuitè any, premien els treballs periodístics nacionals i internacionals que han contribuït a fomentar el turisme a Catalunya.

En aquesta edició s'han presentat una cinquantena de treballs procedents de Catalunya, de l'Estat espanyol, de França, Itàlia, Rússia, Regne Unit, Benelux, Xina. Aquest fet, permet dir que són uns premis que s'han consolidat plenament a nivell internacional.

La Sra. Maria Abellanet, directora general del Grup CETT, ha format part del jurat que en aquesta edició ha estat la següent: el Sr. Joan Carles Vilalta, director general de Turisme, com a president del jurat; el Sr. Josep Carles Rius, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya com a vicepresident del jurat; el Sr. Ignasi de Delàs, director de Turisme de Catalunya; el Sr. Salvador Alsius, degà de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra; el Sr. Patrick Torrent, subdirector de Turisme de Catalunya; la Sra. Nati Adell, cap de Comunicació del DIUE; el Sr. Alexis Villanueva, director de Comunicació Corporativa de Turisme de Catalunya; el Sr. Narcís Bosch, Director-Gerent del Consell General de Cambres de Catalunya; i la Sra. Marta Alañà, cap de l'Assessoria Jurídica i Contractació de Turisme de Catalunya, com a secretària del jurat.

El jurat, ha premiat en cadascuna de les quatre categories els següents treballs:

- En la categoria de millor llibre, en qualsevol idioma, que fomenti el turisme català:

El llibre "Le guide du routard-Catalogne 2008" per aportar una informació cultural i pràctica sobre Catalunya i les seves marques turístiques.

- En la categoria de millor article o conjunt d'articles, difosos a través dels mitjans de comunicació nacionals o internacionals, que promoguin el turisme a Catalunya:

L'article "Triangolo di natura", publicat a la Revista italiana Plein Air, i als periodistes Federica Botto i Alessandro de Rossi pel seu article i excel·lents fotografies dedicades al Delta de l'Ebre i al turisme actiu.

- En la categoria de millor programa treball o conjunt de treballs en format multimèdia, (ràdio, televisió, Internet i altres canals), difosos pels suports de comunicació nacionals o internacionals, que promoguin el turisme a Catalunya.

Al programa "Ikh Nravy" del periodista Kirill Zvagin del Canal NTV de la Televisió Russa per haver mostrat la identitat catalana i el conjunt de festes tradicionals que hi ha a Catalunya com la Patum de Berga i el Moros i Cristians a Lleida.

- En la categoria de millor treball o conjunt de treballs periodístics, difosos o emesos pels mitjans de comunicació catalans, que fomentin el turisme a Catalunya entre els catalans.

A la periodista Antònia Justícia, redactora del reportatge "A Santiago desde casa" publica a la secció "Vivir" de La Vanguardia. L'article fa un recorregut pel territori català del Camí de Sant Jaume, potenciant aquesta nova proposta turística a Catalunya.

+informació ( Nota de Premsa de Turisme de Catalunya)

Categories
turisme catalunya premis promoció turística 2008