Fotografia de: Oriol Anguera-Torrell, a Público: “La COVID-19 accelerarà la digitalització de la indústria turística” | CETT
Universitat de Barcelona

Oriol Anguera-Torrell, a Público: “La COVID-19 accelerarà la digitalització de la indústria turística”

18.09.2020
 
Oriol Anguera-Torrell, a Público: “La COVID-19 accelerarà la digitalització de la indústria turística”

El turisme de proximitat ha estat protagonista aquest estiu atípic. Público analitza en un reportatge com s’ha viscut la temporada turística a Catalunya, on l’impacte de la COVID-19 s’ha notat de forma irregular: al Pirineu han arribat a una ocupació que s’ha acostat al 100% a l’agost, mentre que la Costa Brava o la Costa Daurada han estat les més afectades per la incertesa, així com la ciutat de Barcelona.

El mitjà ha comptat amb la participació del Dr. Oriol Anguera-Torrell, director del GRATiR del CETT-UB (Grup de Recerca en Allotjaments Turístics i Restauració) i autor de l’estudi sobre l’impacte de la COVID-19 al sector hoteler, que ha apuntat que els ciutadans han apostat per llocs amb menys aglomeracions i que li donin l'oportunitat de realitzar activitats a l'aire lliure i afegeix que "a partir d'ara, cal que els hotels siguin capaços de generar confiança en el turista mentre duri la pandèmia".

Anguera-Torrell ha destacat que “a Google Trends, l'eina tecnològica que detecta les recerques més recurrents dels internautes, paraules com cases rurals i càmpings han copat el rànquing”.

És evident que el comportament turístic ha canviat aquest estiu, però el mitjà es pregunta si suposa un canvi de tendència. En aquest sentit, l’investigador del CETT ha afirmat que “la COVID-19 accelerarà la digitalització de la indústria turística i la cultura i la proximitat seran els eixos vertebradors”. 

Podeu llegir el reportatge complet aquí.


Foto: Freepik  



Categories
turisme COVID-19 digitalització proximitat