Fotografia de: Fomentar l’alimentació sostenible, l’objectiu del projecte Menú de les Estacions | CETT
Universitat de Barcelona

Fomentar l’alimentació sostenible, l’objectiu del projecte Menú de les Estacions

19.03.2021
 
Fomentar l’alimentació sostenible, l’objectiu del projecte Menú de les Estacions

El CETT col·labora en l’elaboració de les propostes gastronòmiques que es proposaran al sector de la restauració per a cada una de les estacions de l’any.

Les ciutats són responsables del 70% del malbaratament al món, segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura  (FAO), i per això el seu paper és clau en l’àmbit de l’alimentació sostenible. Així mateix, cal tenir en compte que més de la meitat de la població mundial viu a les ciutats, una proporció que va en augment, segons assenyala la mateixa organització. En aquest context, Barcelona és enguany la Capital Mundial de l’Alimentació sostenible i la seu del 7è Fòrum Global de ciutats del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, un acord pel qual les 210 ciutats participants donen valor al seu paper estratègic en el desenvolupament de sistemes alimentaris sans, justos i sostenibles.

Una de les accions que es desenvolupa en el marc d’aquesta capitalitat de Barcelona és el projecte Menú de les Estacions. Durant aquest any, per a cada una de les quatre estacions s’oferirà als establiments de restauració una proposta de productes i receptes adaptables a les característiques de cada establiment, sostenibles i diverses.

Aquesta iniciativa té l’objectiu de facilitar l’adopció de pautes alimentàries sanes i sostenibles i, sens dubte, els bars i els restaurants de Barcelona són una peça fonamental en la difusió de les bones pràctiques alimentàries. La seva participació vol promoure la incorporació de plats que comparteixin els objectius de la capitalitat barcelonina i, de l’altra, donar visibilitat als establiments de restauració de Barcelona i animar la ciutadania a visitar-los i menjar-hi després del gran impacte de la pandèmia al sector.

Nan Ferreras, directora de l’Escola Tècnica Professional del CETT, afirma que “al CETT estem compromesos amb l’alimentació saludable i sostenible, és un coneixement i una pràctica que integrem des de fa anys a les nostres formacions i en la qual han d’apostar els futurs professionals” i afegeix que “com a centre universitari de turisme hoteleria i gastronomia, des del CETT volem aportar i compartir el nostre coneixement, col·laborant amb iniciatives com el Menú de les Estacions que, a més, donen suport a una restauració que pateix els efectes derivats de la COVID-19”.

Coincidint amb el llançament de la iniciativa, avui s’ha celebrat un Showcooking del Menú de Primavera a l’Aula de Cuina del Mercat de Sants, on s’han presentat les receptes de primavera, basades en productes com cirera, musclo, pèsol, espàrrec, fava, maduixot, sardina, remolatxa i taronja.

Categories
Gastronomia sostenibilitat Escola Tècnica Professional Barcelona capital mundial de l'alimentació sostenible Barcelona