Fotografia de: Aprèn a fer ‘carrot cake’, una de les receptes del Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB | CETT
Universitat de Barcelona

Aprèn a fer ‘carrot cake’, una de les receptes del Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB

30.07.2021
 

Avui et proposem que facis un pastís de pastanaga, conegut popularment com carrot cake. L’origen del pastís és un disputa entre diverses gastronomies, però sí que sembla clar que es va popularitzar a partir de la Segona Guerra Mundial. Vingui d’on vingui, és una magnífica recepta i una de les moltes que pots aprendre a fer al Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB

Ingredients

  • 3 ous mitjans
  • 300 g de sucre morè
  • 300 ml d’oli de girasol o d’oliva suau
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 300 g de farina
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1 culleradeta d’impulsor químic
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • ½ culleradeta de gingebre en pols
  • ½ culleradeta de sal
  • 300 g de pastanaga ratllada
  • 80 g de nous trossejades
  • La ratlladura de la pell de 1/2 taronja

Per fer-hi la cobertura:

  • 75 g de mantega
  • 250 g de formatge crema
  • 300 g de sucre de llustre
  • 3 cullerades de llavors variades

Procediments

  • Batem els ous amb el sucre fins que tinguem una barreja escumosa
  • Hi afegim l'oli i l'essència de vainilla, i ho tornem a batre bé.
  • És el torn dels ingredients secs. Hi afegim la farina juntament amb l'impulsor, el bicarbonat, la canyella, el gingebre i la sal. Ho tamisem i ho barregem molt bé fins que s’intengri tot en la massa.
  • Afegim a la massa la pastanaga ratllada, la pell de taronja ratllada i les nous trossejades. Ho barregem amb una espàtula.
  • Aboquem la massa en un motlle rectangular folrat amb un paper sulfuritzat. Allisem bé la superfície i el posem al forn preescalfat a 180 graus uns 40 minuts o fins que, en punxar amb un escuradents, aquest surti net. El retirem i deixem refredar sobre una reixeta.
  • Preparem els ingredients per a la nostra cobertura i decoració.
  • Barregem molt bé amb l'ajuda d'unes varetes la mantega, el formatge fresc i el sucre de llustre. Ho deixem reposar a la nevera perquè adquireixi una mica de consistència.
  • Un cop fred el pa de pessic, cobrim bé tota la superfície amb l'ajuda d'una espàtula.
  • Finalment, hi posem les llavors variades

On puc aprendre més receptes? Si t’ha agradat aquesta recepta i vols aprendre més coses sobre el món de la pastisseria, et recomanem que coneguis el Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB.

Categories
diploma cett