Fotografia de: Participació del CETT en la Setmana de l’Alimentació Sostenible i en el Gastronòmic Fòrum Barcelona | CETT
Universitat de Barcelona

Participació del CETT en la Setmana de l’Alimentació Sostenible i en el Gastronòmic Fòrum Barcelona

05.10.2021
 
Participació del CETT en la Setmana de l’Alimentació Sostenible i en el Gastronòmic Fòrum Barcelona

El CETT s’implica en la Setmana de l’Alimentació Sostenible i en el Gastronòmic Fòrum Barcelona amb diversos actes els propers dies. Presentacions, taules rodones, àpats, demostracions, tallers i suport tècnic són algunes de les contribucions del CETT en aquests esdeveniments per difondre els valors de l’alimentació sostenible. (Fotografia: @doscucharas)

Dimecres, 6 d’octubre - Presentació del Menú de Tardor

En els actes previs de la Setmana de la Sostenibilitat, l’Escola de Restauració Santa Coloma acull la presentació del Menú de Tardor de la iniciativa del Menú de les Estacions a les 13.00h. La presentació del CETT girarà al voltant del malbaratament i de l'aprofitament màxim dels aliments fent un arròs melós de coliflor. Aquesta recepta la farà la Laura Garcia Muñoz (3rTCGR) i l'acompanyaran Oscar Teixidó (cap de cuina) i Albert Gallardo (professor de cuina). Més informació a l’agenda.

Divendres, 15 d’octubre - Presentació de la campanya #CookOneEatTwice 

En la Setmana de la Sostenibilitat, el CETT acull la presentació de la campanya #CookOnceEatTwice, impulsada amb Fundació Espigoladors i Five Media per difondre receptes i trucs d'aprofitament alimentari per contribuir a l’alimentació sostenible. S’hi farà una demostració de cuina del CETT-UB en la qual s’elaboraran algunes de les receptes de la campanya. La Fundació Espigoladors participarà en l’acte dinamitzant un qüestionari sobre aprofitament alimentari. Tindrà lloc a les 17.00h i cal inscriure-s'hi.

Dissabte, 16 d’octubre - Àpat d'aprofitament

En la Setmana de la Sostenibilitat, la Plataforma Aprofitem els Aliments i el CETT impulsen un gran dinar popular d’aprofitament per a unes 200 persones al Parc de la Barceloneta a les 14.00h. Hi participaran docents de cuina del CETT i una quinzena d’estudiants de cuina i gastronomia del CETT per liderar la cuina i treballar el menú. De 10.00h a 17.00h hi haurà altres activitats com tallers i xerrades curtes. Us hi podeu apuntar aquí.

Dissabte, 16 d'octubre - Taula rodona

En la Setmana de l'Alimentació Sostenible, la taula rodona vol donar resposta a les següents preguntes: Quins impactes haurà d’afrontar el Patrimoni gastronòmic com a conseqüència d’una alimentació sostenible? La sostenibilitat ens "imposa" reptes cada dia. Quines estratègies s’estan duent a terme per aconseguir aquesta adaptació? Serà la innovació la que ens aportarà noves maneres de incloure ingredients sostenibles a la nostra dieta? Aquestes són algunes de les preguntes que els ponents posaran a debat en aquesta taula. La taula rodona tindrà lloc a la plaça del Rei, a les 17.30, i estarà moderada per Emma Pla, directora del Màster en Innovació de la Gestió Turística i investigadora de TURCiT (Grup de Recerca Turisme Cultura i Territori) del CETT. Més informació aquí

De dilluns 18 a dimecres 20 d’octubre - Suport del CETT en l’organització del Gastronòmic Fòrum de Barcelona 

Estudiants de Tècnic Superior de Direcció de Sala, de Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques  i de Tècnic Superior d’Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments amb professors de cuina i de sala amb la coordinació de la part de turisme de Gemma Albors i de la part culinària/gastronòmica de Mélani Aróstegui donen suport a l’organització de tallers i conferències del Gastronòmic Fòrum de Barcelona. 

Dilluns, 18 d’octubre - Presentació del Menú de les Estacions

En una sessió patrocinada per Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible en el marc del Gastronòmic Fòrum de Barcelona, es farà la presentació del Menú de les Estacions amb la presència dels cuiners del restaurant Disfrutar a les 11.45h. El CETT hi presentarà un arròs melós de coliflor. Aquesta recepta la farà la Laura Garcia Muñoz (3rTCGR) i l'acompanyaran Oscar Teixidó (cap de cuina) i Albert Gallardo (professor de cuina).

Dilluns, 18 d’octubre - Participació de Felipe Celis al Gastronòmic Fòrum Barcelona 

El cuiner del CETT Felipe Celis participarà al Gastronòmic Fòrum Barcelona en una taula rodona sobre alimentació i restaurants sostenibles. Serà de 13.30 a 14.30 h. amb la participació de Pol Bernat, de Too good to go, i Mireia Barba, d'Espigoladors, entre d'altres.

Dimarts, 19 d’octubre - Taller de cuina de peixos menys coneguts 

En el marc de la Setmana de l'Alimentació Sostenible, el CETT-UB coorganitza amb Gran Blau i acull un taller de cuina de peixos menys coneguts  i una demostració culinària d’aprofitament de les parts menys nobles amb el professor Mikel Díez. Començarà a les 16.30h i cal inscripció per participar-hi.

Dimecres, 20 d’octubre - Participació de Vinyet Capdet al Gastronòmic Fòrum Barcelona 

La professora i coordinadora i d'estudis del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, Vinyet Capdet, participarà al Gastronòmic Fòrum Barcelona en una taula rodona amb títol "La sostenibilitat, la disciplina del futur" on es presentaran propostes acadèmiques sobre la sostenibilitat com el Màster de Gastronomia Sostenible del CETT. Serà de 11.00 a 12.00 h.

Dimecres, 20 d’octubre - Sopar Slow Food

En la Setmana de l’Alimentació Sostenible, el Museu Marítim acull el Sopar de Gala de Slow Food amb el suport de l’Escola Tècnica Professional del CETT. Una quinzena d’estudiants i dos professors de cuina hi donaran suport en un acte que tindrà lloc entre les 19.00 i les 24.00 h.

Dijous, 21 d’octubre - Demostració de cuina vegetal per ser més sostenibles 

En la Setmana de l'Alimentació Sostenible, el CETT-UB coorganitza amb Ametller Origen una demostració de cuina innovadora d’aprofitament de fruites i verdures de temporada, en la qual el cuiner Felipe Celis ensenyarà a fer àpats sans, creatius i divertits. L'activitat es farà a Mercat d'Autors Barcelona (Carrer de Numància, 47) a les 17.00h. Cal inscriure-s'hi en aquest enllaç.

Categories
sostenibilitat gastronomia master