Notícies
Resultats
Una recerca gastronòmica del CETT transforma espines i caps de peix en galetes i embotits
Recerca gastronòmica al CETT El Grup de Recerca en Cuina i Gastronomia del CETT-UB ha aconseguit convertir espines, escates i altres subproductes del processat de peix en nous productes alimentaris. Amb la sostenibilitat com a bandera i amb l’objectiu estratègic d’evitar el malbaratament alimentari, aquest grup liderat per la professora Helena Martín ha transformat espines i escates peix en ...
Llegir totAda Parellada: "L'educació és fonamental per a la cuina d'aprofitament i sostenible"
Ada Parellada va néixer a finals dels anys 60 del segle passat a la Fonda Europa de Granollers, un establiment que pertany a la família des de fa més de 250 anys. Sempre ha viscut envoltada de cassoles, cullerots i llobarros. “La cuina, la gastronomia i la restauració són l’hàbitat d’aquesta bèstia que soc jo”, remarca. Als 25 anys, va obrir Semproniana al bell mig de l’Eixample de Barcelona i ...
Llegir totDos alumnis del CETT opten al premi Cuiner 2022 del Gastronomic Forum Barcelona i ‘La Vanguardia’
Jordi Tarré (Prodigi) i Carles Ramon (Besta) Jordi Tarré (Prodigi) i Carles Ramon (Besta), alumnis del CETT, són candidats al premi Cuiner 2022 que organitzen el Gastronomic Forum Barcelona i el diari La Vanguardia per reconèixer el millor professional emergent de l’any. Les votacions són obertes al públic i s'allargaran fins al 4 de novembre a les 12.00 hores a la web del rotatiu barceloní....
Llegir totFelipe Celis: “La sostenibilitat gastronòmica crearà llocs de feina a la restauració i a les empreses que tractin aliments”
Felipe Celis va néixer fa 36 anys a Xile. Va estudiar al seu país d’origen, però ja tenia la idea al cap que era imprescindible viatjar per aprendre, especialment en el món gastronòmic. Ha cuinat a diversos llocs, dels quals, a part de restaurants d’alta cuina com el Fat Duck, destacaria la Fundació Alícia , on va tenir el primer contacte amb la recerca gastronòmica. És professor de cuina al CE...
Llegir totHelena Martín: “A les llars europees es malgasten més de 17.000 milions de kg de fruites i verdures fresques a l'any”
La directora del Grup de Recerca de Cuina i Gastronomia del CETT, Helena Martín , ha presentat al congrés Microbial Foods de Copenhaguen un pòster titulat Kombucha made from Brassica discards as a healthy and innovative value-added beverage , en col·laboració amb l' IRTA i la Fundació Miquel Agustí . Reintroducció de residus alimentaris a la cadena alimentària A grans trets, què recull el...
Llegir totLa XVI Trobada Gastronòmica del CETT aprofundeix en el desenvolupament sostenible del sector
El sector gastronòmic s’ha donat cita aquest dilluns i dimarts en la XVI Trobada Gastronòmica del CETT per analitzar desenvolupament sostenible de la gastronomia des de la dimensió mediambiental, sociocultural i econòmica. Celebrada a l’Hotel Alimara, la trobada ha aprofundit en el coneixement holístic de la gastronomia amb el foment de la innovació i l’humanisme i en les relacions entre el sec...
Llegir totLa XVI Trobada Gastronòmica, el 2 i 3 de maig al CETT amb Carme Ruscalleda i Jordi Cruz
La XVI Trobada Gastronòmica tindrà lloc el 2 i el 3 de maig al CETT. La cita és un espai d'enllaç entre l'alumnat que es prepara per formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de restaurant i la recerca gastronòmica. Aquesta edició posa l’enfocament en el desenvolupament sostenible tant des de la dimensió mediambiental com des de la sociocultural i l’econòmica...
Llegir tot“Guanyar el Premi Jove Xef de Menorca és una recompensa a l’esforç dedicat al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques”
Pau Sintes Juanico té 21 anys i és d’Alaior, un petit poble de Menorca. Està estudiant el 4t curs del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques al CETT. Les seves aficions són cuinar per als seus amics i família, anar a buscar bolets, pescar i fer excursions per la costa de l’illa. Recentment, ha guanyat el Premi Jove Xef de Menorca 2022 . Gastronomia de Menorca Què suposa haver-te end...
Llegir totOberta la convocatòria de la 37a edició dels Premis CETT Alimara Barcelona
Ja està oberta la convocatòria per presentar candidatures a la 37a edició dels Premis CETT Alimara Barcelona . Organitzats per la CETT Fundació i el CETT amb el Saló del Turisme B-Travel i Fira de Barcelona , els guardons reconeixen aquells productes, serveis, estratègies o accions que aportin una visió innovadora en l’àmbit de la comunicació, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca...
Llegir totLa cuina i la gastronomia evolucionen: no et quedis enrere!
No et perdis les càpsules d'experiència CETT ! Ets professional de la cuina i gastronomia i vols reimpulsar la teva carrera? Necessites noves competències culinàries des d'una visió tècnica i de gestió? Vols entrar al sector de forma professional amb plenes garanties? Vols especialitzar-te en pastisseria i cuina dolça innovadora amb les darreres competències? Al CETT, t’oferim un ventall ...
Llegir tot