Fotografia de: Notícies | CETT
Universitat de Barcelona
Sala de premsa >

Notícies

Resultats

03.05.2022

La XVI Trobada Gastronòmica del CETT aprofundeix en el desenvolupament sostenible del sector

El sector gastronòmic s’ha donat cita aquest dilluns i dimarts en la XVI Trobada Gastronòmica del CETT per analitzar desenvolupament sostenible de la gastronomia des de la dimensió mediambiental, sociocultural i econòmica. Celebrada a l’Hotel Alimara, la trobada ha aprofundit en el coneixement holístic de la gastronomia amb el foment de la innovació i l’humanisme i en les relacions entre el sec...

Llegir tot
08.02.2022

Sílvia Culell: “Si vols ser sommelier, comença amb la formació; gaudiràs mentre aprens”

sommelier enologia viticultura formació cursos

Sílvia Culell Sílvia Culell té quaranta-cinc anys i és de Berga. Des de fa uns anys, combina el periodisme i la sommelieria dedicant-se a escriure articles de vins i begudes i també compartint el vi amb les persones que els agrada sigui a través de tastos sigui en els establiments que dirigeix a la plaça de la Patum: el restaurant La Barana i la pizzeria Vidalba. A més d’haver-hi estudiat ...

Llegir tot
30.11.2021

Gabriel Lucas Dimmock, millor sommelier d’Espanya: “Sis anys després, encara reviso els apunts del CETT”

cett curs de sommelier diploma de sommelier

L’alumni del CETT-UB Gabriel Lucas Dimmock és el millor sommelier de l’Estat espanyol després de guanyar la 26a edició del Campionat Nacional de Sommeliers Tierra de Sabor, celebrada al 34è Saló Gourmets . Gabriel Lucas Dimmock va formar-se amb el Diploma Superior de Sommelier del CETT-UB el 2014 i el 2015. Dimmock ha visitat aquest dilluns les instal·lacions del CETT per explicar el seu test...

Llegir tot
19.05.2021

250 Persones assisteixen a la Jornada de Portes Obertes del CETT

CETT jornada portes obertes

El CETT va celebrar dissabte passat la Jornada de Portes Obertes per donar a conèixer els cicles i els graus de turisme, hoteleria i gastronomia del centre. Unes 250 persones, entre potencials estudiants i acompanyants, van conèixer els cicles i els graus del CETT gràcies a presentacions i tallers amb professorat i alumnat per mostrar l’experiència d’estudiar en aquest centre. A més dels con...

Llegir tot
05.05.2021

El CETT guanya el premi Hotels&Tourism de CaixaBank a la millor iniciativa institucional

La conversió de l’Hotel Alimara Barcelona en Hotel Salut, l’adaptació del CETT al format no presencial i l’ampliació del programa de beques, les iniciatives reconegudes El CETT , centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, ha rebut el premi a la millor iniciativa institucional de la fase regional dels premis Hotels & T...

Llegir tot
07.03.2021

8M: La igualtat de gènere als ulls de les dones de la Comunitat CETT

8M gènere Pla d'Igualtat CETT comunitat CETT #WeAreCETT turisme hoteleria gastronomia RSE

Les dones són un dels pilars del CETT, i així ho mostra la seva presència a la comunitat CETT, que és, en total, del 61 %. També encapçalen les posicions més altes de l’equip directiu, integrat per cinc dones -entre elles, la CEO i la gerent-, i dos homes, fet que suposa que un 71,5 % de dones ocupen el consell de direcció. Pel que fa als caps de de...

Llegir tot
09.02.2021

Reduir el malbaratament alimentari, un objectiu comú d’Espigoladors i el CETT

Espigoladors gastronomia malbaratament GRCiG Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques Cicle Formatiu de grau superior en Direcció de Cuina alimentació cuina

El malbaratament alimentari és un repte global i un dels problemes més presents a la societat. A Europa, el malbaratament alimentari se situa entre 280 i 300 kg per habitant i any, segons indica l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO). A més, aproximadament el 85% dels aliments malbaratats a nivell mundial só...

Llegir tot
01.02.2021

Què hem après amb la pandèmia?

Maria Abellanet COVID-19 recuperació turisme hoteleria gastronomia

El turisme és un dels sectors que s’ha vist més afectat per la paràlisi provocada per l’emergència sanitària de la COVID-19. De fet, segons l’Organització Mundial del Turisme (OMT), caldran entre 2 i 4 anys per recuperar les xifres del 2019. A aquesta realitat hi fa referència la Dra. Maria Abellanet, CEO del CETT, a Línia Sant Andreu, q...

Llegir tot
21.12.2020

Les 5 recomanacions clau per evitar el malbaratament alimentari durant aquestes festes de Nadal atípiques

Nadal COVID-19 malbaratament alimentari festes esdeveniments gastronomia cuina sostenibilitat ODS

· Els experts del CETT-UB, centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia, aconsellen fer un consum responsable durant aquestes festes · Planificar els menús, el nombre de comensals i reaprofitar ingredients, algunes de les principals recomanacions Les festes de Nadal seran, enguany, atípiques. Les trobades seran més reduïdes, ...

Llegir tot