El CETT ajudarà a impulsar tres projectes que innoven en el sector del turisme, l'hoteleria i la gastronomia28/11/2019 |
|
La Fundació CETT, entitat integrada en el centre universitari de turisme, hoteleria i gastronomia CETT-UB i que vetlla pel desenvolupament sostenible del sector i per la generació de coneixement al voltant d'aquestes àrees, ha fet públics, els tres guanyadors del 15è concurs de projectes emprenedors en un acte celebrat, ahir, a l'Hotel Alimara Barcelona. Uns premis que, a més de reconèixer la innovació i l'aportació de noves perspectives en el sector, doten les iniciatives vencedores de recursos econòmics, un programa de mentoring amb professionals, generació de networking i suport en els contactes amb possibles inversors. Els premis, que compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de l'Obra Social "La Caixa", són, en paraules de Narcís Coll, president de la Fundació CETT, "una aposta per la creativitat, la innovació i l'excel·lència i una oportunitat per a fer realitat projectes de qualitat que aporten noves idees al sector". La innovació, la sostenibilitat i l'aplicació de les tecnologies són, precisament, alguns dels valors que el Jurat ha tingut en compte a l'hora d'atorgar els tres premis. El tercer guardó ha estat per Elisabet Cots pel projecte 'Avinturat', el primer market place especialitzat que té l'objectiu d'agrupar l'oferta d'enoturisme de Catalunya i que basa el seu desenvolupament en la promoció d'un enoturisme responsable i sostenible. Luz Alvarado i Joan Sanz han estat reconeguts amb el segon premi del concurs per 'chartok.com', un software d'operacions i comunicació interna pensada per als hotels i que es basa en el concepte de l''employee journey', a través del qual es vol aconseguir augmentar els ingressos optimitzant els processos interns i reforçant la cultura corporativa. El projecte guanyador d'aquesta quinzena edició ha estat 'Vanwoow', liderat per Auxi Piñero, Manuel Guisado, Javier Guisado i Ana Margarita Galindo. Sota el lema 'Descobreix micropobles, viu macroexperiències', aquesta aplicació vol fer front a una problemàtica creixent, com és la despoblació, a través del cooperativisme tot aprofitant l'auge de persones que viatgen amb caravanes. Narcís Coll ha volgut posar en valor el fet que es tracta d'un projecte sostenible, que utilitza la cooperació i l'economia social solidària per oferir una experiència turística nova i de qualitat. Uns valors que, segons el president de la Fundació CETT, "compartim plenament i volem seguir promovent en benefici del sector i de la societat en el seu conjunt". Reconeixement als estudiants de graus, cicles formatius i batxillerat En el marc de la jornada d'emprenedoria, el CETT també ha premiat aquells alumnes de grau, cicles formatius i batxillerat que, a través dels seus projectes finals i treballs de recerca, han aportat nous coneixements sobre el sector del turisme, l'hoteleria i la gastronomia. José Antonio Pérez-Aranda, director de l'Escola Universitària de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, ha destacat que la qualitat dels treballs de recerca i l'interès pel turisme i la gastronomia entre els joves, demostra la bona salut del sector i de la recerca en aquests àmbits. Una recerca aplicada en la qual, en els últims anys, el CETT ha posat el focus portant a terme, nombrosos projectes d'investigació i amb publicacions dels seus experts en reconegudes revistes científiques. Els premis en les diferent categories han recaigut en: Premi al millor treball de final de Grau de Turisme
Premi al millor treball de final de Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Premi al millor projecte final de cicles formatius
XIII Premis Treball de Recerca de Batxillerat
|
|