Serveis en línia
INICI > Notícies > Recepta per al confinament: pasta amb carbonara de carbassó

Recepta per al confinament: pasta amb carbonara de carbassó

23/03/2020  

Ana Casanova, professora del CETT-UB, proposa una recepta, apta tant per als amants de la cuina com per als qui no la dominen tant, amb un ingredient bàsic com és la pasta.

La nostra alimentació sens dubte s’ha vist alterada durant el confinament que estem vivint arran del COVID-19. Es combina el teletreball, l’àmbit familiar i les tasques de la llar i, a més, com que hem de cuinar per a més persones, la planificació i, també, els plats que cuinem, han canviat completament. 

Ana Casanova, professora del CETT-UB, proposa una recepta per fer durant aquests dies de confinament: pasta amb carbonara de carbassó. Es tracta d’un plat molt fàcil -apte tant per als apassionats de la cuina com per aquells que no els agrada tant- en el qual, sens dubte, la combinació de la verdura i una bona salsa us faran encertar i donar gust i color a un ingredient que tothom té al rebost: la pasta.

La recepta del CETT

Ingredients per a dues persones:
  • 200 gr. de pasta 
  • 1 carbassó petit, rentat i tallat a mitges llunes
  • 6 talls de cansalada viada a tires 
  • Farigola fresca 
  • Oli d'oliva
  • Sal
  •  Pebre negre

Per a la salsa:
  • 175 ml. de crema de llet
  • 2 rovells d'ou
  • Parmesà ratllat

Procés d’elaboració:

1. En primer lloc, cal coure la pasta en una olla amb aigua abundant i amb una mica de sal. 

2. A continuació, escorrerem la pasta amb l'ajuda d'un colador, però cal guardar 2 cullerots de l'aigua de la cocció. L'afegirem després a la salsa!

3. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli d'oliva, hem de daurar una mica la cansalada. Una vegada llesta, afegim el carbassó, la sal, el pebre negre, la farigola fresca i ho saltegem tot fins que els carbassons estiguin cuits. Ho reservem en calent.

4. En un bol, barregem la crema de llet amb els rovells d'ou i el parmesà ratllat i afegim sal i pebre negre al gust. 

5. Per anar acabant, afegim la pasta a la barreja de carbassó i cansalada. Hi posem també la nata amb els rovells i l'aigua de la cocció de la pasta. Remenem molt bé i amb cura. 

6. Ja podem servir-ho en un plat i hi posem més parmesà ratllat i farigola fresca per sobre.

Aquest plat té a més moltes variants en funció de què tinguem al rebost de casa, ja que es pot preparar amb qualsevol tipus de pasta o substituir alguns dels aliments, si es prefereix: canviar la cansalada per pernil, per exemple, o la farigola fresca per qualsevol altra planta aromàtica. 

Cal afegir, però, que la salsa és una variant de la carbonara, ja que l’original no porta crema de llet, però de ben segur que aquests dies us podeu agafar alguna llicència.

Procés d’elaboració en imatges:  

Agenda
 
CENTRE DE RECURSOS. GRUP CETT. 2014