Oriol Anguera-Torrell, a Ràdio 4: “El turisme de proximitat serà un dels més beneficiats”

29/06/2020  
Fotografia de: Oriol Anguera-Torrell, a Ràdio 4: “El turisme de proximitat serà un dels més beneficiats” | CETT

El context que ha generat la COVID-19 ha tingut afectacions en molts àmbits de la societat, especialment en l’economia i el turisme. El programa De boca a orella de Ràdio 4 ha entrevistat al Dr. Oriol Anguera-Torrell, director del GRATiR CETT-UB (Grup de Recerca en Allotjaments Turístics i Restauració), per parlar sobre els efectes que té la situació actual en el turisme i el futur del sector.

Davant de l’inici de l’arribada de turistes internacionals, Anguera-Torrell ha afirmat que “és moment de donar confiança” i ha afegit que “al sector turístic vivim en un moment de molta incertesa, no sabem encara quins són els impactes que hi ha hagut ni els que hi haurà, però dependran en gran mesura de la capacitat d’oferir confiança per part de les empreses i de les administracions públiques, és la gran oportunitat d’aquesta crisi”.

“No crec que la gent vulgui renunciar a una de les pràctiques més boniques de la vida com és el turisme”

Oriol Anguera-Torrell

No tot el sector tindrà les mateixes afectacions, ja que “el turisme de proximitat està essent i serà un dels grans beneficiats. Segons les dades del sector, en el cas de les cases rurals, que tenen gairebé tota l’ocupació assegurada per aquest estiu”, ha indicat.

En aquest context, el Dr. Anguera-Torrell, autor de l’estudi sobre l’impacte de la COVID-19 al sector hoteler, ha llançat també un missatge esperançador i ha comentat que “no crec que la gent vulgui renunciar a una de les pràctiques més boniques de la vida com és el turisme, de descobrir nous llocs, noves cultures, nova gastronomia... El mercat català hi té molt a dir i el nostre territori, la nostra cultura, el nostre patrimoni i la gran professionalitat de la nostra indústria jugaran un paper clau en el futur del turisme internacional”.

Pots escoltar l’entrevista completa aquí.


Foto: Freepik