La UB torna a situar-se com a única universitat de l’Estat entre les 200 millors del món en el rànquing de Xangai

15/08/2020  
Fotografia de: La UB torna a situar-se com a única universitat de l’Estat entre les 200 millors del món en el rànquing de Xangai | CETT

Segons la nova edició de l'Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai, la Universitat de Barcelona (UB), a la qual està adscrit el CETT-UB,  és l’única universitat de l’Estat classificada entre les 200 millors del món d’acord amb els criteris que estableix aquest prestigiós rànquing. 

L’ARWU analitza unes 1.800 universitats de tot el món i publica el rànquing de les 1000 millors. D’altra banda, la UB també es manté com a primera universitat de l’Estat en el rànquing del Center for World University Rankings (CWUR) publicat al mes de juliol i en què ocupa la posició 129 mundialUn cop més, el rànquing mundial el lideren les universitats americanes. Les primeres posicions són per a Harvard i Stanford, mentre que Cambridge es col·loca tercera. La gran producció científica de la UB en articles indexats i l’alt nivell de publicacions a Nature i Science són un factor determinant en la posició de referència de la UB. El rànquing de Xangai s’elabora a partir de l’anàlisi de dades bibliomètriques en sis indicadors: el nombre de premis rellevants (Nobel, medalla Fields) que ha obtingut l’alumnat i el professorat de les universitats, els investigadors més citats en les 21 àrees de recerca que determina el Thomson ISI (Institut per a la Informació Científica), els articles publicats a Nature i Science, els articles registrats al Science Citation Index-Expanded (SCIE) i al Social Science Citation Index (SSCI) i, finalment, l’eficiència acadèmica en funció de les dimensions de la institució (productivitat).

Enguany ha canviat la metodologia per calcular l’indicador dels investigadors més citats, el Clarivate Analytics-Highly Cited Researchers, i s’ha introduït la categoria Cross-Field amb objectiu d’incloure investigadors influents en diferents disciplines alhora i valorar la interdisciplinarietat. Aquest canvi metodològic ha incidit en gran part dels canvis de posicions en el rànquing d’enguany. 

El CETT-UB, 50 anys d'experiència

El CETT-UB, com a centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia, ofereix formació a tots els nivells: universitària, postgrau i de doctorat, formació professional i formació contínua per a professionals en format presencial, semipresencial i online. 

El centre proposa als estudiants un model de formació integral propi, basat en el rigor, la innovació i l’experiència, que els permet experimentar a través de la innovació i la pràctica, amb instal·lacions pròpies com l’Hotel Alimara Barcelona, centre d’aplicació que es troba al mateix campus, o l’Aula Restaurant, un restaurant gastronòmic real, en el qual els alumnes fan les pràctiques formatives. 

D’altra banda, el CETT-UB és també un centre de recerca que vetlla per aportar valor al sector des de la seva experiència de 50 anys i des de l’aposta per la responsabilitat i la sostenibilitat.