Aquest mes CETT Alumni us presenta a ...SÍLVIA Culell

18.09.2019
 
Aquest mes CETT Alumni us presenta a ...SÍLVIA Culell

Per què vas decidir estudiar Sommelier?

Després d'anys d'exercir professionalment de periodista, vaig sentir la necessitat d'especialitzar-me en una cosa que realment em emocionarà i em permetés gaudir encara més de la meva feina. El món del vi, la història i cultura que hi ha al seu voltant i sobretot les persones que coneixia vinculades a ell em van fer decidir. Evidentment, també va jugar un paper important el fet que fos un producte que a més de tot això m'agradava i em segueix agradant (riu). El més important o el que pot semblar difícil en un primer moment és com afrontar la formació per aconseguir aquesta especialització. Al nostre país hi ha diversitat de centres que imparteixen formació al voltant del vi, però des d'un primer moment i després de parlar amb altres alumni, el CETT em va semblar una gran i completa opció.

Ens pots explicar que valores de la teva "Experiència CETT”?

Crec que l'experiència al CETT ha estat positiva des de tots els aspectes. Els professors, els companys de classe, les instal·lacions, que ara són encara millors !; les possibilitats d'obertura professional ... Crec que no seria la sommelier que sóc si no hagués viscut la meva "experiència CETT".

 

Podries explicar-nos com van ser les teves primeres experiències en el món laboral i una mica la teva trajectòria professional fins avui?

Poc abans d'acabar la meva formació al CETT ja vaig començar a treballar amb Ferran Centelles, ell buscava una persona amb un perfil que s'adaptava al meu, algú que procedís del món de la comunicació però amb formació en vi. Ens vam conèixer i, tot va quadrar !, va quadrar tant que seguim col·laborant professionalment (primer a Wineissocial i ara en la Bullipèdia) i ens hem convertit a més en grans amics. Ja és de la família!

La gran oportunitat va ser treballar immediatament en una empresa que combinava les meves dues passions: la comunicació i el món del vi. Durant 6 anys vaig ser la responsable de comunicació del Club Wineissocial que ara, a més, és ja una distribuïdora amb molt potencial. Durant els últims anys m'he convertit també en una de les formadores de la DO Cava impartint tastos i monogràfics en diferents escoles de sommeliers i també en esdeveniments com la Gastronomika (a Donosti), Alimentària o salons especialitzats en vi.

El meu gran repte professional arribo l'any passat, quan em van proposar formar part de l'equip Sapiens del Vi, al costat de Ferran Centelles, per a mi un referent no només en rigor i coneixement sinó també en comunicació del vi. I en paral·lel i potser també pel contacte que el vi m'ha fet establir amb una altra de les meves grans passions, la gastronomia, he decidit arrencar dos projectes juntament amb el meu marit en el lloc on vivim, a Berga: una pizzeria take away amb producte de proximitat i qualitat; i ara en breu obrirem un bar-restaurant també a la meva ciutat juntament amb el xef Pere Venturós (del restaurant TERRA).

 

Has pogut aplicar el que s'ha estudiat i viscut al CETT en la teva carrera professional?

No només ho he pogut aplicar sinó que, de tant en tant, reviso els apunts (riu). La formació contínua és una cosa fonamental si vols que la teva carrera professional no vaig desviar del bon camí. El món del vi està en constant evolució, com la majoria d'àmbits professionals, i és per això que és importantíssim estar al dia i evidentment tenir una bona base, la què em va donar en aquest cas al CETT.

 

Quins consells donaries als estudiants que, com tu en el seu moment, acaben d'acabar els seus estudis al CETT?

Que si estan convençuts que el vi i la sumilleria és el seu món, intentin conèixer el vi en tots els seus àmbits, que no es tanquin portes i entenguin que els àmbits de treball són molts i diversos, que cada un d'ells té els seus pros i els seus contres, però que experimentin tants com puguin per trobar el seu lloc. Per ser feliços treballant en allò que els agrada.

 

Has mantingut la relació amb CETT Que t'aporta aquesta vinculació amb el CETT?

Una de les millors coses que m'aporta es que gràcies a la col·laboració en formacions del CETT, com en el Curs Sommelier Semipresencial, mantinc el contacte no només amb els meus antics professors sinó amb els estudiants que ara estan fent sumilleria.

Aquest curs de Sommelier semipresencial és una gran oportunitat pels alumnes, ja que poden seguir treballant i formar-se a la vegada, perquè la seva modalitat semipresencial permet molta flexibilitat. En les sessions presencials no només comparteixo amb els alumnes la meva experiència professional per animar-los a que continuïn estudiant sinó que m'agrada escoltar quines són les seves inquietuds en el món del vi.
La meva relació amb el CETT també m'aporta uns fantàstics dinars a l'Aula Restaurant, gaudint de la bona feina de l'equip de restauració i dels seus alumnes en pràctiques. Sempre m'atenen fantàsticament bé.

 

Des del CETT, com podríem continuar ajudant-te en la teva carrera professional?

Com ja he dit la Formació contínua és el meu especial focus d'interès quan miro els centres i escoles que imparteixen cursos de sumilleria. Alhora que una bona borsa de treball i el necessari networking. Sempre va bé conèixer a gent del sector i estar en contacte amb ells, si es pot aconseguir a través del centre on t'has format, fantàstic.

Moltes gràcies Sílvia i fins aviat!!!