ALUMNI DEL MES CRISTINA FRANCO

13.01.2020
 
ALUMNI DEL MES CRISTINA FRANCO

Aquest mes us presentem a la Cristina Franco:
Ens agradaria que ens expliquessis com i per què vas decidir estudiar aquesta la diplomatura de turisme.

Doncs he de dir que aquesta és una pregunta que m'han fet molt al llarg dels anys, me la fan els alumnes moltes vegades i els sóc molt sincera dient "perquè crec que Turisme és la gran desconeguda". És com el comodí per a molta gent que no té definit que vol fer. Així em sentia jo exactament fa 17 anys. Sabia que era algú de lletres, que m'agradaven i se'm donaven bé els idiomes i volia fer alguna cosa relacionada; i això em va portar a escollir la carrera de Turisme. Al principi em feia vergonya confessar-ho, però ara ho assumeixo perquè per aquesta "ignorància" o falta de personalitat he arribat fins aquí.
Com ha estat la teva "Experiència CETT"?
La veritat és que puc dir que van ser els millors anys de la meva vida. On em vaig formar com a professional però també com a persona; on vaig definir els meus punts forts i els meus punts febles, on vaig descobrir la meva passió pels hotels, on els professors s'involucraven tant que arribaven a ser amics ..., al cap i a la fi, el CETT va ser la meva segona casa durant 3 anys.

Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

Mentre realitzava els meus períodes de pràctiques en el departament de Houskeeping de l'Hotel Alimara i en dues agències de viatge, vaig compaginar les meves pràctiques treballant en períodes de vacances en un hotel petit de muntanya on feia de tot; vaig començar a mitja jornada al departament de vendes de la cadena H10. Va ser llavors quan vaig començar a adonar-me que m'agradava i se'm donava bé. A partir d'aquest moment la meva carrera es va definir cap a aquest departament. Vaig créixer amb ells, quan només tenien 5 hotels a Barcelona i durant 5 anys em van donar l'oportunitat. Avui dia segueixen sent la meva família.
L'amor em va portar a Madrid, on vaig tenir la grandíssima sort de ser seleccionada en Hilton, en el Clúster d'Espanya i Portugal com Sales Manager. He estat realitzant diferents funcions en diferents segments durant els últims vuit anys fins avui, i estic molt orgullosa de dir que sóc la directora general d'un hotel.
Paral·lelament sóc professora impartint classes de Màster en l'especialitat MICE, en l'assignatura d'estratègia en l'organització d'esdeveniments i en Turisme internacional. Per a mi ensenyar és un hobby i m'agrada transmetre als alumnes la realitat de tot el que han estudiat a la carrera, guiar-los i aconsellar-los.

Quins consells donaries als estudiants que acaben de sortir del CETT?

Que es donin un temps fins que es defineixin, ja que no tenen per què sortir amb les idees clares d'on volen treballar en el món del turisme. Que comencin, que aprenguin, perquè és una carrera que engloba moltes coses i fins que no et poses a treballar és probable que no t'adonis del que implica, ni de si t'agrada o no. Que viatgin, que surtin, que no es quedin a casa, que en aquest món s'aprèn a força d'experiències, fent qualsevol cosa en qualsevol lloc, però vivint.
Una gran part de la feina en aquest sector és d'actitud i sentit comú. Dues coses que semblen molt fàcils de tenir i a mi, avui dia, em sorprèn veure quanta falta de sentit comú i quanta gent sense Soft Skills hi ha en aquest sector, en un sector que viu per i per al client.
¿Des del CETT com podríem continuar ajudant-te en la teva carrera professional?, Ens podries especificar algunes vies: formació, Networking, orientació, etc.?
Sens dubte Networking és una cosa que funciona i jo personalment és el que més valoro. Reunir la gent del sector per tenir l'oportunitat de parlar, d'intercanviar idees i d'ajudar-nos entre tots. Aquest sector es basa en les relacions humanes, i per a mi aquesta és la millor ajuda que es pot oferir, la plataforma perquè això sigui possible.
Moltes gràcies Cristina per oferir-nos aquesta entrevista tan motivadora i per explicar als nostres Alumni que el turisme és un sector en el qual poden anar definint la seva trajectòria a mesura que avanci la seva carrera, trobant finalment el seu lloc.

Categories
#alumnidelmes